Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Ναι, αλλά μ' αρέσει η τελευταία παράγραφος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Να υποθέσω συνεπώς ότι, δεν το λέει απλώς αλλά έχει πάει σε ένα εισαγγελέα και έχει κάνει μήνυση για να δουμε τι γίνεται από αυτά που λέει...
10 ευρώ κάνει, τίποτα μπροστά στο κόστος μιας προσφυγής ας πούμε.... και το συναίσθημα στο λόγο του τουλάχιστον το απαιτεί...
Πατρωνάκης Μάνος:
Φορολογούνται με 40% οι εφημερίες. (από το Σύλλογο Νοσ. Ιατρών Γ.Ν. Ρόδου, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος)
timex:
Πανέμορφα!
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Ανακοίνωση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας(ΟΕΝΓΕ).
Η Διαπραγματευτική Ομάδα που ορίστηκε από το Έκτακτο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε στις 27 Αυγούστου 2008 και μετά από συζήτηση κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις:
Έχουν περάσει τρεις μήνες από την ώρα που γνωστοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας η απόφαση του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, με την επισήμανση ότι η απουσία κυβερνητικών πρωτοβουλιών για επίλυση ζωτικών προβλημάτων του ΕΣΥ, όπως η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, τείνουν να καταστήσουν το ΕΣΥ σύστημα μη βιώσιμο.
Καμία ανταπόκριση προς τις επισημάνσεις και τα πιεστικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών δεν υπήρξε από την ηγεσία του Υπουργείου κατά την διάρκεια αυτού του τριμήνου.
Αντίθετα, κι ενώ η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας επιδεινώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τραγικό τρόπο, η κυβέρνηση δια του υπουργού της κ. Αβραμόπουλου, άλλοτε παριστάνει τον αμέτοχο θεατή κι άλλοτε υποθάλπει διαλυτικές εξελίξεις, όπως ενδεικτικά συμβαίνει στα ζητήματα της διαφθοράς, των προμηθειών, των χιλιάδων θανάτων πολιτών από έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, των επί μήνες απλήρωτων εφημεριών.
Στην πραγματικότητα ο κ. Αβραμόπουλος αποφεύγει τη συζήτηση διότι στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας καταδείχθηκε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν είναι διατεθειμένοι πλέον ν΄ ανεχθούν τον εμπαιγμό, τη διαιώνιση της εφημεριακής αθλιότητας με τροπολογίες και ετεροχρονισμένες υπουργικές αποφάσεις, την άρνηση νέου ιατρικού μισθολογίου και προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών με φληναφήματα.
Η παρελκυστική πολιτική του Υπουργείου Υγείας και η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης να μην επιλύσει κανένα από τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών έγινε ολοφάνερη το τελευταίο διάστημα. Μισθολογικές αναπροσαρμογές για τους δικαστικούς, αλλά όχι για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Καμιά εγγραφή κονδυλίων για προσλήψεις νοσοκομειακών γιατρών. Διαρροές για αύξηση της φορολόγησης των εφημεριών σε ποσοστό διπλάσιο και με τη μέγιστη κλίμακα φόρου, τις οποίες η κυβέρνηση επιμελώς αποφεύγει να διαψεύσει, ένδειξη ότι τα κονδύλια που δεν κατάφερε να εξοικονομήσει μειώνοντας το εισόδημα των νοσοκομειακών γιατρών μέσω του «επιδόματος εφημέρευσης» σκοπεύει να τα εξοικονομήσει με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.
Επειδή η οργή των νοσοκομειακών γιατρών έχει φτάσει πλέον σε σημείο έκρηξης, για τούτο και ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος των κινητοποιήσεων και των πολύμορφων αντιδράσεων.
Κινητοποιήσεις
Καλούμε τους γιατρούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.
Καλούμε τις Ενώσεις γιατρών και τις νοσοκομειακές επιτροπές να προχωρήσουν άμεσα σε συνελεύσεις, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας.
Με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου και τις διαπιστώσεις που περιγράψαμε κηρύσσεται το επόμενο τρίμηνο ως τρίμηνο κινητοποιήσεων και πολύμορφων αντιδράσεων στο χώρο της υγείας.
Η έναρξη των κινητοποιήσεων σηματοδοτείται από την πενθήμερη πανελλαδική απεργία από 15-19 Σεπτεμβρίου σε όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας.
Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 11πμ θα γίνει συλλαλητήριο μπροστά στο Υπουργείο υγείας γιατρών απ΄ όλη τη χώρα.
Τα βασικά αιτήματα που έθεσε το έκτακτο συνέδριο είναι:
1. Καθαρές τακτικές αποδοχές 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες.
Πληρωμή των εφημεριών με βάση τους νέους μισθούς. Κατάργηση του αυθαίρετου πλαφόν των αποδοχών μας προς τον Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας.
Πλήρης διαχωρισμός των τακτικών από τις υπερωριακές αποδοχές. Η εφημερία είναι και θα παραμείνει ως αυστηρά υπερωριακός χρόνος εργασίας.
Χορήγηση ρεπό μετά από κάθε ενεργό εφημερία.
2. Πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο- πενθήμερο και μία εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς ειδικούς και ειδικευόμενους.
Πέντε χιλιάδες νέες προσλήψεις γιατρών, πέραν της κάλυψης των κενών που προκύπτουν από αποχωρήσεις από συνταξιοδοτήσεις.
Να πάψουν οι προσλήψεις επικουρικών και συμβασιούχων.
3. Εξέλιξη όλων των σημερινών Αναπληρωτών Διευθυντών σε Διευθυντές και κατάργηση του τίτλου του αναπληρωτή Διευθυντή.
Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Loumakis:
Όπως σας είχα ενημερώσει, είχα αρχίσει τον Ιούλιο επίσχεση εργασίας τις ημέρες που έπονται ενεργού εφημερίας μου (απάντηση 155 αυτής της ενότητας) διεκδικώντας το αυτονόητο, την εφαρμογή του νόμου που διασφαλίζει τα δικαιώματα των ασθενών και των γιατρών.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Τρίπολης, μη έχοντας νομικά θεμελιωμένο τρόπο να αντιμετωπίσει την ενέργεια μου, κατέφυγε σε ωμό εκβιασμό, τον οποίο δεν είχε μάλιστα το θάρρος να μου ανακοινώσει αυτοπροσώπως, αλλά έβαλε την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αστρους να μου διαμηνύσει: "Αφού ο κ.Λουμάκης κουράζεται με τόσες εφημερίες, όπως λέει στο εξώδικο του, πές του ότι το νοσοκομείο θα πάρει απόφαση να κάνει μόνο δύο από τον Σεπτέμβριο" (Εγώ δεν είχα ζητήσει βέβαια μείωση εφημεριών, αλλά ρεπό μετά απο εφημερία). Στην αρχή δεν το πίστεψα τελείως, αλλά ένα τηλεφώνημα μου στον Διοικητή, ο οποίος μου μίλησε σε απαράδεκτα αυταρχικό και απειλητικό ύφος και στο τέλος μού έκλεισε το τηλέφωνο μη επιτρέποντας μου να ολοκληρώσω την υπεράσπιση των θέσεων μου, επιβεβαίωσε την αρχική είδηση. Βέβαια με χτύπησαν εκεί που με πονάει, γιατί έχοντας τέσσερα παιδιά, τη γυναίκα μου χωρίς δουλειά, χωρίς άλλα έσοδα και με ένα σωρό οικονομικές υποχρεώσεις (φροντιστήρια παιδιών και μάλιστα για εισαγωγικές Πανεπιστημίου, στεγαστικό δάνειο κλπ.), ήξεραν ότι ήταν απίθανο να μην υποκύψω στον (αισχρό) εκβιασμό. Όπως και έκανα δυστυχώς, διακόπτοντας αναγκαστικά την επίσχεση εργασίας και υποχωρώντας στις άθλιες τακτικές της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης που, για ακόμα μια φορά, αποκάλυψε το αποκρουστικό της πρόσωπο. Συνεχίζω λοιπόν να κάνω 10 ενεργείς (πραγματικές) εφημερίες και κανονική εργασία την επόμενη ημέρα, ελπίζοντας μόνο σε θεία βοήθεια για να αποφύγω τη σωματική και ψυχολογική κατάρρευση μου.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση