Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Loumakis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος... προσωπικά νομίζω ότι η αποκλειστική συμμετοχή του κ. Μιχαήλ έχει και σκοτεινές προεκτάσεις στην όλη ιστορία και αμησυχώ για το που οδηγείται η όλη ιστορία και ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αλήθεια; Μήπως τώρα πρέπει να έχουμε και τύψεις όσοι, με τη συνδρομή του κ.Μιχαήλ, διεκδικούμε τα δικαιώματα μας για αξιοπρεπή εργασία, ότι εξυπηρετούμε σκοτεινούς πολιτικούς σκοπούς; Και ποια είναι, άραγε, η "φωτεινή" πλευρά (σε αντιδιαστολή με τις προαναφερόμενες σκοτεινές προεκτάσεις) της υπόθεσης; Ο υπουργός Υγείας και η παρούσα κυβέρνηση; 'Η οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ΟΕΝΓΕ, που σε συμπαιγνία με τον υπουργό, πήγαν να "ξεπουλήσουν" τα δικαιώματα μας για αξιοπρεπή εργασία και που οι μεθοδεύσεις τους για υπογραφή επαίσχυντης συλλογικής σύμβασης αποτράπηκαν στο "παρα πέντε";
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομίζω, και ειδικά εσύ Μάνο γνωρίζεις, ότι υπάρχουν και αποτελεσματικές αλλά ανέξοδες (άρα μη επιθυμητές από δικηγόρους) μεθόδους πίεσης που έμμεσα δίνουν λύση στο εφημεριακό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και γιατί δεν τις ανακοινώνετε και σε μας, συνάδελφοι, που παλεύουμε και αναποτελεσματικά και δαπανηρά, ώστε να γλιτώσουμε αποτυχίες, ταλαιπωρία και έξοδα; Γιατί τόση κρυψίνοια; Γιατί τέτοιo πέπλο σιωπής; Μοναχοφάηδες είσαστε;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε,
η στάση σου σε τιμά και δείχνει ότι εκτός από επαγγελματισμό έχεις και φιλότιμο. Αφού λοιπόν δεν επιτρέπεται η επίσχεση εργασίας μετά την εφημερία (αφού δεν δίνουν το ρεπό), ποιος καθορίζει τι είναι η «πραγματική» εργασία μετά την εφημερία; Π.χ. αν ένα άτομο που έρχεται για συνταγογραφία, επανεξέταση, έκτακτη εξέταση κλπ. εγώ το κρατήσω (εξετάζοντας το βέβαια) στο γραφείο μου για 1 ώρα (ή και περισσότερο) είναι παράνομο; αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία; Υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι πρέπει να «βγάζεις» π.χ. 20 -30 άτομα στο ωράριό σου; (και λίγα λέω)
Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να δικαιολογήσει τότε το Δ.Σ. του νοσοκομείου μια μείωση των εφημεριών σου αφού εσύ δεν θα επικαλείσαι πλέον καμία σωματική κόπωση;
Κάτι ακόμη. Αν τώρα κάνεις 10 ενεργείς (πραγματικές) εφημερίες, ποιος θα έκανε τις υπόλοιπες 8 σε περίπτωση που το νοσοκομείο σου «έδινε» μόνο 2 ανά μήνα;
Loumakis:
Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τους συναδέλφους iGP και Σκούφαλο για τις ευχές τους και τα καλά τους λόγια.
Εγγραφή ή Είσοδος... ποιος καθορίζει τι είναι η «πραγματική» εργασία μετά την εφημερία; Π.χ. αν ένα άτομο που έρχεται για συνταγογραφία, επανεξέταση, έκτακτη εξέταση κλπ. εγώ το κρατήσω (εξετάζοντας το βέβαια) στο γραφείο μου για 1 ώρα (ή και περισσότερο) είναι παράνομο; αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία; Υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι πρέπει να «βγάζεις» π.χ. 20 -30 άτομα στο ωράριό σου; (και λίγα λέω)...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου, αν και προσωπικά δυσκολεύομαι να το κάνω με δεδομένη την εικόνα που έχω διαμορφώσει στην τοπική κοινωνία.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν τώρα κάνεις 10 ενεργείς (πραγματικές) εφημερίες, ποιος θα έκανε τις υπόλοιπες 8 σε περίπτωση που το νοσοκομείο σου «έδινε» μόνο 2 ανά μήνα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ καλή παρατήρηση. Μου δίνει την ευκαιρία να σχολιάσω οτι σε ενδεχόμενη περικοπή των εφημεριών μου απο το νοσοκομείο δεν ήμουνα νομικά και στρατηγικά τελείως "άοπλος". Είχα (και έχω) τις εξής δυνατότητες:
1. Να διεκδικήσω αποζημίωση για διαφυγόντα έσοδα. Ας μην ξεχνάμε οτι ο υφυπουργός Αθαν. Γιαννόπουλος εχει δηλώσει στη Βουλή οτι οι μισθοί των γιατρών είναι χαμηλοί.
2. Χάρη στις δικές μου 10 εφημερίες (οι υπόλοιποι 3 συνάδελφοι κάνουν απο 7) όλες οι μέρες του μήνα "καλύπτονται" με ειδικευμένο γιατρό. Αν το νοσοκομείο τις μειώσει σε 2, θα μείνουν 8 μέρες "ακάλυπτες", στις οποίες θα μπεί αγροτικός ή ειδικευόμενος γιατρός. Αν "κάτσει μια στραβή" μία απο αυτές τις 8 μέρες, εγώ θα δώσω την απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου στην οικογένεια του παθόντος να τους "τραβήξουν" μια μήνυση, διότι εξ αιτίας τους ο συγγενής τους στερήθηκε των υπηρεσιών ειδικευμένου γιατρού.
Επιπλέον, αν το νοσοκομείο πάρει απόφαση μείωσης των εφημεριών μου, θα δημοσιοποιήσω την απόφαση στην ΟΕΝΓΕ, ώστε να διεκδικήσουν ανάλογη μείωση εφημεριών όσοι συνάδελφοι στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν επιθυμούν να κάνουν πάνω απο δύο, αλλά υποχρεώνονται απο τις διοικήσεις των νοσοκομείων λόγω έλλειψης γιατρών.
Παρ' όλα αυτά προτίμησα, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να υποχωρήσω και να μην ανοίξω "μέτωπο".
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ)
Ιωάννινα 5-9-08
ΠΡΟΣ :
α) Τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών
β) ΟΕΝΓΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας (ΕΙΝΗ) στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση του πλαισίου που έθεσε το Έκτακτο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ σας προτείνει το συμβολικό ¨κλείσιμο¨ των Νοσοκομείων πανελλαδικά σε καθορισμένη ημέρα και ώρα, παίρνοντας φυσικά μέτρα ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΗ
Ο πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας
Π.Νικολόπουλος Μ.Κιτσανού
Πατρωνάκης Μάνος:
-Επισυνάπτω το νόμο 1264/82 σχετικό με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
(Η παρ. 8 του άρθρου 30 του νόμου αναφέρεται στους περιοριστικούς όρους για τις απεργείες δημοσίων υπαλλήλων)
-Επίσης μια ενδιαφέρουσα μελέτη από μεταπτυχιακή εργασία: ''Απεργία Δημοσίων Υπαλλήλων''
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση