Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (46/295) > >>

Harper:
Το θέμα είνα...μπορούμε σε αυτή την περίπτωση να κάνουμε κάτι?
Διότι αν το ΔΣ του κάθε νοσοκομείου αποφασίζει ,εντέλλει τους ιατρούς και ενημερωνεί τον εισαγγελέα τότε τι νόημα έχουν οι αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου και πως μπορούμς να αντιδράσουμε πλέον?
Φαίνεται πως μετά την εντολή-καταπέλτη από το Υπουργείο να μεριμνήσουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων για την απρόσκοπτη εφαρμογή των εφημεριών,οι καρεκλοκένταυροι ημέτεροι έκαναν καλά τη δουλειά τους καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και λογικής και φέρνοντάς μας πίσω,σε άλλες εποχές όπου οι μη συμβιβαζόμενοι απειλούνται...Άραγε μετά τι?Βασανιστήρια και εξορία?

Harper:
Πάντως εν γένει διακρίνω συγχυση και πανικό....Οι διοικήσεις των νοσοκομείων που αποτελούν προέκταση του κρατικού μηχανισμού κάνουν απλά τη δουλειά τους.
Γνώμη μου είναι πως δεν αρκεί απλά να δηλώσεις την επιθυμία σου για υπέρβαση του 48ώρου,αν αυτό θες...
Συστήνω σε κάθε συνάδελφο που δεν το θέλει,να δηλώσει ρητά πως δεν επιθυμεί να υπερβεί το 48ώρο ,αυτό δε να γίνει εγγράφως και επίσημα.
Τα έγγραφα μένουν ξέρετε...
Περιμένω με αγωνία την απάντηση του εισαγγελέα στο ΔΣ Φλώρινας...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφοι,
να κάνω μια "ανόητη" ερώτηση;

Πείτε ότι είστε διοικητές σε ένα νοσοκομείο και αντιμετωπίζετε το φάσμα από τις 15 του μήνα το νοσοκομείο σας να μείνει χωρίς εφημερεύοντες.
Βρείτε μου μερικές λύσεις πλην της παραίτησης!

Βρείτε μου μερικές λύσεις αν ήσασταν υπουργός Υγείας (στην περίπτωση αυτή η παραίτηση αποκλείεται!)

Και τώρα πείτε μερικές λύσεις σαν γιατροί που εργάζονται σε ένα νοσοκομείο. και δεν νομίζω η απάντηση "Ας κόψουν το κεφάλι τους" να θεωρηθεί αποδεκτή!

Σημειωτέον οι λύσεις πρέπει να είναι σύννομες και το κυριότερο ΑΜΕΣΑ εφαρμόσιμες! (άρα εξαγγελίες για προσλήψεις και λοιπά κουραφέξαλα πάνε περίπατο).

Γιατί βλέπω μια γενικότερη ευδαιμονία στους γιατρούς ότι έχουμε στριμώξει το υπουργείο και τις διοικήσεις, όμως υπάρχει ο κίνδυνος όλο αυτό να στραφεί μπούμερανγκ εναντίον μας

Harper:
Δεν πανηγυρίζει κανείς κύριε Σκούφαλε πως στριμώξαμε το Υπουργείο.Ούτε προσωπικά προβλήματα με τον υπουργό ή κανά άλλον έχουμε.Είναι απλά ένα ποτήρι που γέμιζε τόσα χρόνια και ξαφνικά ξεχύλισε!Και σε αυτή τη φάση μας δίνεται μια ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε μια απόφαση σε όφελός μας για να ζήσουμε και να εργασθούμε με αξιοπρέπεια,όπως  εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε.Το ΕΣΥ που προσωπικά υπηρετώ δε φαινεται να νοιάζεται για μένα.Προσπαθεί να με ξεζουμίσει και με την ασάφεια που το διέπει σε ότι αφορά τους νόμους του και τις υποχρεώσεις μας συχνά νιώθω πως βάζω το κεφάλι μου στον ντροβά!Μη μου πείτε πως ποτέ δε σας συνέβη κάποια διένεξη σε θέματα διεκπεραίωσης περιστατικών λόγω ασαφούς νομοθεσίας...

Εννοείται πως οι κινήσεις μας θα είναι σύννομες!Ούτε γκαζάκια θα πετάξουμε ούτε στους τοίχους θα γράψουμε!Και ναι,προκειμένου κάποιοι καρεκλοκένταυροι,"υπηρέτες" του συστήματος υγείας ,συνήθως  μη ιατροί,που δεν έχουν "ματώσει" σε εφημερίες και περιστατικά ,να πουν οι γιατροί να κόψουν το κεφάλι τους αυτό θα πω και εγώ για κείνους!!!Και θα το θεωρήσω αποδεκτή απάντηση.Τέρμα πια ο εμπαιγμός.Κουραστήκαμε να φθάσουμε ως εδώ δεν μας χαρίστηκε κάτι από κανέναν και δεν είμαστε δούλοι κανενός!Εμένα η θέση μου είναι αυτή.Διεκδίκηση ως το τέρμα!Πολύ θα ήθελα κύριε Σκούφαλε να ακούσω και τη δική σας(δεν το λέω ούτε με ύφος ούτε με ένταση,απλά σε αυτή τη φάση χρειαζόμαστε σαφείς προτάσεις)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕμένα η θέση μου είναι αυτή.Διεκδίκηση ως το τέρμα!Πολύ θα ήθελα κύριε Σκούφαλε να ακούσω και τη δική σας(δεν το λέω ούτε με ύφος ούτε με ένταση,απλά σε αυτή τη φάση χρειαζόμαστε σαφείς προτάσεις)

--- Τέλος παράθεσης ---

Διεκδίκηση ποιού πράγματος; Και ως πιο τέρμα;

Αν θεωρήσουμε ότι το 48ωρο είναι γεγονός, άρα είναι γεγονός και οι 2 εφημερίες. Αν λοιπόν διεκδικούμε συλλογική σύμβαση, το Υπουργείο κάλλιστα θα μας πει "σας εξασφαλίζω το εισόδημα σας που θα είναι όμως αυτό που δικαιούστε δηλ μισθός+2 εφημερίες." Το πιάσατε το υπονοούμενο;;

Προσωπικά δεν έχω φτάσει σε σημείο ποτέ να κληθώ για ένα περιστατικό και να πω "δεν εφημερεύω, κόψτε το κεφάλι σας" και ούτε (θέλω να) πιστεύω ότι θα φτάσω σ' αυτό το σημείο ποτέ! Συμφωνώ ότι πολλοί βασίζονται ή προσδοκούν σ' αυτό το "φιλότιμο" που πηγάζει από τη βαρύτητα του επαγγέλματός μας. (Ας μη θεωρηθεί ότι περιαυτολογώ).

Αν δηλαδή βρεθεί ένας υπουργός και μας πει "Ωραία, νικήσατε. Σας δίνω 5000 μισθό κι εσείς αναλαμβάνεται να καλύπτεται τις εφημερίες του νοσοκομείου απρόσκοπτα" τι θα κάνουμε; Θα ξεχαστούν όλα τα περί "κόπωσης μετά από εφημερίες" "επικίνδυνων γιατρών μετά από εφημερίες";

Ειλικρινά, μια που ζητήσατε τη δική μου άποψη, δεν ξέρω τι λύση μπορεί να βρεθεί άμεσα. ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Θεωρώ ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει τον τρόπο και τα μέσα να στρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας του κόσμου εις βάρος μας. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση