Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Loumakis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...Αυτούς που έχουν ταυτίσει την λέξη "εφημερία" με την λέξη "επίδομα" και απολαμβάνουν plasma εμπειρία...
--- Τέλος παράθεσης ---
Παρα το ότι συγκαταλέγομαι στους γιατρούς που δεν κάνουν ούτε μία πλασματική εφημερία, επιτρέψτε μου να υπερασπισθώ τους δυστυχείς αυτούς συναδέλφους (ή έστω μία μερίδα τους) που ο συνάδελφος Κουναλάκης, και πολλοί άλλοι, χλευάζετε.
Γιατί, Δημήτρη, να μην ταυτίσουν την "εφημερία" με το επίδομα; Πρώτο το Ελληνικό κράτος δεν είναι αυτό που προέτρεψε, σχεδόν παρακάλεσε, τους γιατρούς, δια χειλέων του Υπουργού Υγείας Γεννηματά πριν απο πολλά χρόνια, να δεχθούν την αύξηση του εισοδήματος τους μέσω πλασματικών εφημεριών και να υποχωρήσουν απο τα αιτήματα τους για αυξήσεις μισθών επειδή αυτές θα "εκτροχίαζαν" τον δημοσιονομικό έλεγχο και θα εκτόξευαν στα ύψη τις κρατικές δαπάνες; (Οι αυξήσεις των βασικών μισθών, ως γνωστόν, συνοδεύονται απο αυξήσεις επιδομάτων (τακτικών μηνιαίων, Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ), αυξήσεις συντάξεων, "εφ' άπαξ" και, το κυριότερο, αυξήσεις και των εφημεριών, που υπολογίζονται βάσει του πρωϊνού ωρομισθίου). Και είναι αλήθεια οτι αρκετά χρόνια αργότερα ακολούθησε αύξηση των τακτικών μισθών, πάντα όμως αυτοί υπολείπονταν του επιπέδου που αρμόζει σε ένα επάγγελμα με τόσα έτη σπουδών και τόση υπευθυνότητα όπως το ιατρικό, με τη σκέψη (εκ μέρους των πολιτικών) οτι οι γιατροί του ΕΣΥ θα έπαιρναν με εφημερίες τα χρήματα που τους στερούσαν απο τον βασικό τους μισθό. Αλλωστε με τον τρόπο αυτό τους εξωθούσαν, τους εξανάγκαζαν να κάνουν παραπανίσιες εφημερίες, επιτυγχάνοντας το πρόσθετο κέρδος να καλύπτουν με ειδικευμένους γιατρούς τις εφημεριακές ανάγκες των μονάδων υγείας και να "σκεπάζουν" τις ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό. "Μ' ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια".
Γιατί, λοιπόν, λοιδορείς αυτούς τους συναδέλφους που, κουρασμένοι απο την πολύχρονη πραγματοποίηση 8 ή και 10 εφημεριών το μήνα και απογοητευμένοι απο τις ισχνές αμοιβές, όταν μπορούν το "γυρνάνε" στις πλασματικές; Θεωρείς οτι κλέβουν το κράτος; Μα το κράτος είναι αυτό που πρώτο τους κατάκλεψε υποαμείβοντας εξευτελιστικά την πρωϊνή τους εργασία, οπότε δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να παίρνουν πίσω λίγα απο τα κλοπιμαία.
Ας εξασφαλίσει πρώτα το Ελληνικό κράτος ικανοποιητικές (απλά ικανοποιητικές, οχι πλουσιοπάροχες), δηλαδή αξιοπρεπείς αμοιβές στους γιατρούς του ΕΣΥ για ένα ανθρώπινο ωράριο εργασίας (όπως είναι το 48ωρο) και μετά άς έλθει να ψέξει αυτούς που κάνουν πλασματικές εφημερίες. Μέχρι τότε όμως οι κήνσορες να κλείσουν το στόμα τους.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Επειδή η παραπάνω ανταλλαγή μηνυμάτων (και κυρίως η ανταλλαγή ευχαριστώ) θυμίζει παιχνίδι βόλεϊ και ανταλλαγή «High five» και «εναγκαλισμών» μεταξύ συμπαικτών, όταν πετυχαίνουν εντυπωσιακό πόντο (κυρίως με κάρφωμα) εναντίον του «αντίπαλου», ίσως η ώρα δημοσίευσης του παρόντος μηνύματος αποτελεί ένα μικρό δείγμα ότι κι εγώ βρίσκομαι «από την ίδια πλευρά του φιλέ»……..
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...Αυτούς που έχουν ταυτίσει την λέξη "εφημερία" με την λέξη "επίδομα" και απολαμβάνουν plasma εμπειρία...
--- Τέλος παράθεσης ---
Παρα το ότι συγκαταλέγομαι στους γιατρούς που δεν κάνουν ούτε μία πλασματική εφημερία, επιτρέψτε μου να υπερασπισθώ τους δυστυχείς αυτούς συναδέλφους (ή έστω μία μερίδα τους) που ο συνάδελφος Κουναλάκης, και πολλοί άλλοι, χλευάζετε.
Γιατί, Δημήτρη, να μην ταυτίσουν την "εφημερία" με το επίδομα; ......
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν συμφωνώ με την ηθική τους Πάνο και ειδικά την συγκεκριμένη στιγμή. Γιατί την παρούσα στιγμή:
- Οι δικαστικοί σήμερα πήραν το μισθό που τους ξεχωρίζει από όλους και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
- Οι περισσότεροι κλάδοι φτάσαν να έχουν μισθούς μεγαλύτερους από τους γιατρούς ΕΣΥ με τις υπερωρίες όπου με ελάχιστη εργασία παραπάνω λαμβάνουν όσο εμείς με 5 εφημερίες. Δες μόνο τις υπουργικές αποφάσεις που είναι γεμάτες εγκρίσεις από υπερωρίες.
- Οι γιατροί ΕΣΥ μπορούν σήμερα να διεκδικήσουν ένα καινούργιο μισθολόγιο με αξιοπρεπές ωράριο χωρίς να χρειάζονται οι πλασματικές.
- Η κοινωνία δεν συγχωρεί πια αυτή την κοροϊδία που "παρακάλεσε" ο Γεννηματάς.
Λυπάμαι Πάνο, αλλά η επιχειρηματολογία σου θυμίζει την επιχειρηματολογία των λευκών στα σκλαβοπάζαρα των μαυρων. Δεν περιμένεις την σειρά σου να βολευτείς με το σύστημα εκμεταλλευόμενος τον νεώτερο. Είναι βαρύτατη η ευθύνη αυτών που δέχτηκαν αυτήν την κατάσταση και πρέπει να έχουν τύψεις για αυτό που παραδίδουν σήμερα.
Λυπάμαι Πάνο, δεν θα κάνω αυτή τη ντροπή και δική μου...
Harper:
Επειδή μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε η θέση μου είναι σαφής: 48ωρο με 2 εφημερίες ανά μήνα και ειλικρινά ας μείνω μισθολογικά ως έχει....Καμμία συλλογική σύμβαση και κανένα χρηματικό ποσό δε θα με εξαγοράσει αλλά ούτε θα με ξεκουράσει.Εδώ κοντεύουμε να πάθουμε burn out syndrome από τις εφημείες που κάνουμε και έχουμε σαφέστατο κόστος στις προσωπικές μας μας ζωές.Το να υπογραφεί μια συλλογική σύμβαση που να μου δίνει ένα πιο βασικό αξιοπρεπή μισθο αλλά να με βάζει να κάνω τον αριθμό εφημεριών που ήδη κάνω προσωπικά το θεωρώ κοροιδία.Μια από τα ίδια με άλλη μορφή...Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει στην προσωπική μου ζωή και στις ψυχοσωματικές εφεδρείες μου.Με ρώτησε ποτέ κανείς αν αντέχω 7-8 μέρες το μήνα να δουλέυω 30 ώρες σερί και να απουσιάζω κυριολεκτικά από τη ζωή?Επειδή βρήκαμε ένα δουλικό καθεστώς και μας επέβαλλαν να δουλέψουμε με αυτό θα πρέπει να το διαιωνίσουμε σαν άβουλα όντα?Μας δίνεται μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι ανθρώπινο.Όλοι τόσο καιρό μιλούσαμε για το παράλογο και εξαντλητικό των εφημεριών.Ή κάνω λάθος?
Και επειδή αυτή η κουβέντα μάλλον δε βγάζει πουθενά γιατί ο καθένας κινείται από τις δικές του προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες θα πω το εξής:Προσωπικά θα διεκδικήσω το 48ωρο.Και ας ζημιωθώ οικονομικά.Σέβομαι απόλυτα κάποιους συναδέλφους που όντας σε οικονομική στενότητα δε θα το κάνουν.Ίσως και εγώ το ίδιο να έκανα αν είχα ανάγκη...Αυτό όμως που θεωρώ κατάπτυστο είναι η νοοτροπία μερικών βολεμένων πλαφονάκιδων-πλασματοβόρων συναδέλφων που έχουν εθιστεί στο πολύ χρήμα ή που εφημερεύουν από το σπίτι ή που όταν εφημερεύουν βλέπουν 2-3 περιστατικά και τα υπόλοιπα τα βλέπει ο αγροτικός ή ο νέος συνάδελφος(ειδικευόμενος-ειδικός) ενώ οι ίδιοι "ξεκουράζονται" ή παίζουν "πάμε στοίχημα"...Είναι συνήθως οι παλιότεροι οι ίδιοι που τώρα πειματικά αντιδρούν στο 48ωρο και είναι μάλλον λογικό όταν επί χρόνια έχουν μάθει να λειτουργούν έτσι...
Εν τέλει θεωρώ ότι το εφημεριακό απλά δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα γιατί η ιατρική κοινότητα είναι βαβέλ.Ο καθένας μας μιλάει τη δική του γλώσσα!
Και για να μην παρεξηγηθώ...Η κουβέντα μου δεν έχει στόχο τους γενικούς ιατρούς.Ξέρετε πόσα "μαγαζάκια" έχουν στηθεί μέσα σε μεγάλες κλινικές νοσοκομείων?Μας συμφέρεινα κλείσουμε κάποιες κλινικές-πακτωλούς χρημάτων?Οι εφημερεύοντες-κατά κόρον ειδικευόμενοι-είναι οι σκοπάνθρωποι...'Οπως στο στρατό!Φυλάνε το μαγαζάκι τη νύχτα...Όταν τα μεγάλα αφεντικά κοιμούνται...Πόσες φορές εφημέρευσα σε κλινικές στην ειδικότητα ΜΟΝΟΣ?Οι ΜΕΓΑΛΟΙ ?όλοι άφαντοι...και το παραδάκι να μπαίνει στην τσέπη τους...Γιατί στις κλινικές να πάνε 15 γιατροί το πρωί και μόνο ένας ειδικευόμενος να βγάζει το βράδυ?Δεν είνει παράλογο?Θέλετε λύση κύριοι?Κυλιόμενο ωράριο για όλους.Με κατανομή ιατρών σε όλες τις βάρδιες...8ωρες βάρδιες...Και ας αυξηθεί ο βασικός μας...Θα κάνουμε όμως 8ωρα!Βραδυνή βάρδια αλλά 8ωρη...τι λέτε?
Και κάτι τελευταίο κύριε Σκούφαλε.Η τελευταία απάντησή σου στο μήνυμά μου είναι στο ίδιο πλάνο...Επιχειρηματολογείς διαρκώς χωρίς να καταθέτεις πρόταση...Αυτό μου θυμίζει λίγο πολιτικό εκπρόσωπο και ενώ στην πολιτική ορολογία αποτελει επικοινωνιακή πολιτική στην ουσία είναι στείρα πολιτική.Θα ήθελες να μας πεις ακριβώς τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει?Και ας πληγώσεις μερικά αυτακια...Εγώ πλήγωσα μερικούς,σίγουρα...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘέλετε λύση κύριοι?Κυλιόμενο ωράριο για όλους.Με κατανομή ιατρών σε όλες τις βάρδιες...8ωρες βάρδιες...Και ας αυξηθεί ο βασικός μας...Θα κάνουμε όμως 8ωρα!Βραδυνή βάρδια αλλά 8ωρη...τι λέτε?
--- Τέλος παράθεσης ---
Να μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Χωρίς να ειρωνεύομαι. Σίγουρα όμως σε μερικά μικρά νοσοκομεία είνα ανεφάρμοστη ενώ σε μερικά μεγάλα νοσοκομεία που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, θα κάνει πάλι κάποιους να χάσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τον ύπνο τους.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι κάτι τελευταίο κύριε Σκούφαλε.Η τελευταία απάντησή σου στο μήνυμά μου είναι στο ίδιο πλάνο...Επιχειρηματολογείς διαρκώς χωρίς να καταθέτεις πρόταση...Αυτό μου θυμίζει λίγο πολιτικό εκπρόσωπο και ενώ στην πολιτική ορολογία αποτελει επικοινωνιακή πολιτική στην ουσία είναι στείρα πολιτική.Θα ήθελες να μας πεις ακριβώς τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει?Και ας πληγώσεις μερικά αυτακια...Εγώ πλήγωσα μερικούς,σίγουρα...
--- Τέλος παράθεσης ---
Όπως αναφέρει πολύ σωστά παραπάνω ο κ. Κουναλάκης, υπάρχουν ανισότητες στον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Διευκρινίζω λοιπόν ότι πλην του πανεπιστημίου δεν έχω ιδιαίτερη γνώση για το πως λειτουργούν τα μεγάλα νοσοκομεία. Έκανα ειδικότητα και δουλεύω σε περιοχές με μικρά νοσοκομεία, με απηρχαιομένους οργανισμούς που προβλέπουν κλινικές με 2-3 ειδικευμένους γιατρούς και παράλληλα τις λεγόμενες μονήρεις ειδικότητες που λειτουργούν με 1 γιατρό. Κι αναρωτιέμαι τι μπορεί να γίνει ΤΩΡΑ αν κάνοντας τη χρήση 48ωρου κάποιοι αποφασίσουν να κλείσουν κάποιες κλινικές. Αναφέρομαι στο ΤΩΡΑ. Να μιλάμε για προσλήψεις και αναδιοργανώσεις οργανισμών με αύξηση θέσεων είναι εκτός πραγματικότητας. Πολύ καλή η λύση του κυκλικού ωραρίου, ίσως εφαρμόσιμη άμεσα σε μερικά μεγάλα νοσοκομεία με πληθώρα ειδικών, ανεφάρμοστη όμως σε μικρά νοσοκομεία σε άμεσο χρόνο.
Μια λύση για τα μικρά νοσοκομεία και ΚΥ: Ύπαρξη εφημερεύοντος ακόμη και μετά τη συμπλήρωση του 48ωρου. Ακόμη και χωρίς προοπτική πληρωμής.
Παράλληλη πλήρης και έντονη ενημέρωση του κόσμου (αφίσες, ΜΜΕ) αλλά και κατά την προσέλευση στο νοσοκομείο ότι οι γιατροί παραμένουν στην εφημερία χωρίς προοπτική πληρωμής, καθ' υπέρβαση του νόμιμου ωραρίου και των αντοχών τους με μόνο γνώμονα την προάσπιση της υγείας των πολιτών και το περιεχόμενο του επαγγέλματος μας. Ότι θα εξυπηρετούνται μόνο ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά, επικίνδυνα για τη ζωή του ασθενή. Όλα τα άλλα (αν ο ασθενής δεν επιθυμεί να καταφύγει στον ιδιωτικό ιατρικό τομέα) θα διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία που θα βρίσκονται σε κανονική λειτουργία. Διακομιδές λοιπόν (με έξοδα του νοσοκομείου φυσικά) ακόμη και για απλά περιστατικά από νοσοκομεία ακόμη και νησιών προς την "ενδοχώρα".
Όλα αυτά τα περί λειτουργήματος κλπ ας τα αφήσουν, γιατί και οι ιδιώτες γιατροί ασκούν μ' αυτή τη λογική λειτούργημα. Γιατί θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ιδιώτες δεν δουλεύουν τσάμπα;
Το σίγουρο είναι ότι ο jack (που θέλω να με αποκαλεί Διαμαντή, αν το επιθυμεί κι ο ίδιος) με την επανεμφάνισή του έδωσε νέα ώθηση στο φόρουμ.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα σε παρακαλούσα να μην μας προσβάλεις.Νέτα σκέτα!
Αν όμως επιμένεις, ως παλιά "καραβάνα" σε διαδικτυακά fora, τρελαίνομαι να παίζω αυτό το παιχνιδάκι του troll-αρίσματος, που πρώτος ξεκίνησες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε iGP σε εκτιμούσα από το "παλιό" φόρουμ και συνεχίζω να σε εκτιμώ. Ακόμη κι αν δεν έχουμε γνωριστεί. Αν κάτι απ' όσα έγραψα θεωρήθηκε προσβλητικό ζητώ συγνώμη. Θεώρησα ότι δέχομαι έμμεσα πυρά και να χαρακτηρίζομαι ως "εκπρόσωπος" της "άλλης" κατηγορίας ιατρών που αναφέρθηκε. Διατηρώ επιφύλαξη να "πλακωθούμε" για τις ομάδες μας, όταν τύχει να τα πούμε από κοντά.
Υ.Γ.: τι σημαίνει troll-άρισμα;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση