Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (48/295) > >>

Harper:
ο Κουναλάκης με την κατηγοροποίηση των ιατρών σε α,β,γ με κάλυψε πλήρως...Μεγάλη κουβέντα είπες!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι μια και μιλάμε για το σόι μας έχουμε τρεις περιπτώσεις ιατρών:
α) Αυτούς που έχουν κάνει ειδίκευση στη συνταγογραφία και παθαίνουν αλλεργικό σοκ στο άκουσμα της λέξης εφημερία.
β) Αυτούς που έχουν ταυτίσει την λέξη "εφημερία" με την λέξη "επίδομα" και απολαμβάνουν plasma εμπειρία.
γ) Αυτούς που τραβάν κουπί, κάνοντας την όποια εφημερία και καταριούνται θεούς και δαίμονες βλέποντας ότι οι νόμοι και οι αποφάσεις είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί όχι και μια δ) κατηγορία που περιλαμβάνει το α+β;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πως εξηγείται το 48ωρο για τους ειδικούς και το 56ωρο για τους ειδικευόμενους; Περισσότερες (σωματικές) αντοχές;

48ωρο σημαίνει 5 μέρες 8ωρο (δηλ. 7 π.μ. - 3 μ.μ ή 8 π.μ - 4 μ.μ) και 8 ώρες εφημερία. Ειλικρινά, πόσοι κάνουν το πρωινό ωράριο που προανέφερα;

Harper:
Διαβάζω τα όσα έγραψε ο iGP και είναι σαν κάποιος να μετέφερε τις σκέψεις μου...Αυτό το 48ώρο ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ μου άρεσε πολύ...

Απλά ομολογώ πως έχω μπερδευτεί κάπως με τον κύριο Σκούφαλο...Δεν μπορώ να καταλάβω που θέλετε να καταλήξετε όταν λέτε πόσοι από εμάς κάνουν πραγματικό 8ωρο...Σκεφθήκατε μήπως το αν κάποιοι δεν κάνουν πραγματικό 8ωρο δεν οφείλεται στον ωχαδερφισμό τους αλλά στο ότι έχουν πήξει με τις εφημερίες?Μήπως όταν κάνεις 2 εφημερίες τη βδομάδα και τις επόμενες πας και στο περιφερειακό σου ιατρείο και δεν διαθέτεις το γονιδίωμα να κοιμάσαι σαν πουλάκι το βραδυ στην εφημερία είσαι απλά κομμάτια την επομένη?Μήπως πριν την εφημερία και ενώ ξέρεις πως θα εργασθείς για σερί 30 ώρες πας και λιγο αργότερα στο περιφερειακό σου ιατρείο για να μην καείς από το πρωι?Ας δουλέψουμε το 48ώρο κανονικά,'οπως μας αρμόζει και ας μας ταράξουν στους ελέγχους...Γιατί  από την άλλη,για μερικους ,υπάρχει και η εκδοχή των πλασματικών εφημεριών καθώς και η εκδοχή του εφημερεύω από το σπίτι και γεμίζει η τσέπη μου...Αυτοί φυσικά τους τσούζει η εφαρμογή του 48ώρου...Νομίζω πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα πιο σφαιρικά!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε jack,
σε πολύ παλαιότερο φύλλο της εφημερίδας της Ένωσης είχα γράψει ένα άρθρο για το εξοντωτικό πρωινό ωράριο – εφημερία – πρωινό ωράριο. Και κατέληγα: «Ποιοι απ’ όλους αυτούς που απαιτούν να τους εξετάσεις μετά από 30 ώρες άυπνος θα δεχόταν να μπουν σε ένα αεροπλάνο ή ένα λεωφορείο που ο πιλότος ή ο οδηγός θα ήταν άυπνος για το ίδιο χρονικό διάστημα; Θα είχαν ανάλογη απαίτηση  να γίνει το δρομολόγιο με τις συγκεκριμένες συνθήκες ή θα κατέβαιναν και θα απαιτούσαν αλλαγή του πιλότου ή οδηγού;»

Το ωράριο είναι απάνθρωπο κι ενδεχομένως με την πάροδο της ηλικίας να μειώνονται, λογικά, οι αντοχές. Μήπως φταίνε οι ίδιοι οι γιατροί που δέχτηκαν στην αρχή του ΕΣΥ, το θεσμό της πλασματικής εφημερίας για την απαραίτητη αύξηση του εισοδήματος που δεν μπορούσε να γίνει με έναν αξιοπρεπή μισθό; Μόνο που για κάποιους τελικά οι εφημερίες δεν είναι τόσο ή καθόλου πλασματικές.

Πρέπει να υπάρχει εφημερία; Αν ναι, με ποια μορφή, με ποια οικονομική αποζημίωση, με ρεπό, με προσμέτρηση στη συντάξιμη υπηρεσία; Δεν θυμάμαι να έγιναν ποτέ αυτά συνδικαλιστικά αιτήματα του κλάδου μας παρά μόνο τα τελευταία χρόνια και όχι από όλους.

Δεν μπορώ όμως να φανταστώ ένα νοσοκομείο ή Κ.Υ. με ταμπέλα «Απευθυνθείτε σε άλλες μονάδες υγείας ιδιωτικές ή δημόσιες. Η συγκεκριμένη δεν λειτουργεί λόγω συμπλήρωσης 48ωρου ή 56ωρου από τους ιατρούς». Πολύ περισσότερο αν δεν υπάρχουν άλλες υγειονομικές μονάδες στην περιοχή π.χ. νοσοκομείο/Κ.Υ. σε νησί. Ποιος κόβει το κεφάλι ποιανού τελικά σ' αυτή την περίπτωση;
Αυτό είναι ο αγώνας μέχρι το τέρμα που λές;

Εκτός αν τα παραπάνω χρήματα από μια πιθανή υπογραφή συλλογικής σύμβασης μας κάνουν και ξεχάσουμε και 48ωρα και ξενύχτια και "κομμάτια" και "καψίματα".

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση