Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Δ. Κουναλάκης:
Υπάρχει και η σιωπή των αμνών, Διαμαντή, εάν δεν σου αρέσει η ομελέτα.
Έχεις ακούσει πως βελάζουν τα πρόβατα στα Ανώγεια όταν τα πάνε στο σφαγείο;;;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δημήτρη επαναλαμβάνω ότι έγραψα παραπάνω:
Σε κάθε ομελέτα παίζει ρόλο: Ποιανού είναι τ' αυγά που θα σπάσουν, ποιος θα τα σπάσει, ποιος θα τη μαγειρέψει και ποιος θα φάει τελικά την ομελέτα!
flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντιγράφουμε από το Ygeianet.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε σήμερα προειδοποιητική επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο για παράλειψη συμμόρφωσης με το μέγιστο χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, μετά από πολυάριθμες καταγγελίες σχετικά με την αναστολή εφαρμογής του 48ωρου με τροπολογίες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι σημαίνει η παράγραφος
'Επί του παρόντος, η οδηγία για το χρόνο εργασίας αναθεωρείται στο πλαίσιο της
διαδικασίας συναπόφασης. Η κοινή θέση που εξέδωσε το Συµβούλιο τον Ιούνιο του
τρέχοντος έτους µε την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής, εξετάζεται τώρα από το
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε δεύτερη ανάγνωση.'??
Γ.Κτιστάκης:
Με την μη συνταγογράφηση της θεραπείας στο βιβλιάριο αλλά σε απλό χαρτί για να έχει αποτέλεσμα απαιτείται να υπάρχει εκ των προτέρων κατανόηση και συμπαράσταση από τους ασθενείς-πολίτες. Αυτό με τα σημερινά δεδομένα δεν ισχύει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Εάν εφαρμοστεί με τις παρούσες συνθήκες νομίζω θα έχει τα εξής αποτελέσματα:
1) η κίνηση αυτή θα ληφθέν σαν κίνηση εναντίων του πολίτη-ασθενή ασφαλισμένου μικρό συνταξιούχου. Άσε που πολλοί δεν θα έχουν να τα αγοράσουν. .(δεν ξέρω κατά πόσο θα δίνουν δανικά τα φάρμακα όταν ξέρουν ότι δανικά δεν θα γράφεις)
2) για τους φαρμακοποιούς? θα προσβληθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα και έχουν δήξει πόσο στηρίζουν τον ιατρικό κλάδο σε τέτοιες καταστάσεις, οπότε θα τους έχεις εναντίων
3) για τα ταμεία? θα έχουν αρκετά έσοδα και θα δυσκολέψουν πολύ να επιστρέψουν τα χρήματα στους ασφαλισμένους, οπότε και διπλό χτύπημα στον ασφαλισμένο-ασθενή. από γιατρό και από ταμείο
4) Για τις φαρμακευτικές? Τους αρκεί να το συνταγογραφεί ο ιατρός είτε σε απλό είτε σε συνταγολόγιο.
5) Για το υπουργείο και τον «άρχοντα» του? Έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας και το ενδιαφέρον τους να τα επιλύσουν, οπότε μάλλον θα πουν «άσε τώρα τους γιατρούς να τα βρουν αυτοί με τους ασθενείς» όπως κάνουν μέχρι τώρα.
Θα μου πεις τώρα «μα η εφαρμογή του 48ωρου δεν έχει σαν θύμα τον ασθενή?»
Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα έως τώρα και την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, μάλλον η μόνη λύση για τον υπουργό είναι η συλλογική σύμβαση εργασίας (όπως σαφέστατα υποδηλώνει και η κομισιόν)
Σε περίπτωση που και τώρα δεν υπογράφει η συλλογική σύμβαση, (το έχω προτείνει στο παρελθών στις γενικές συνελεύσεις και το επαναλαμβάνω), μια έσχατη λύση είναι: με απόφαση των συνδικάτων και αφού πρώτα ενημερωθεί η εισαγγελική αρχή και όλες γενικά οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες(φορείς κόμματα κτλ κτλ), να αναλάβουν την εφημερία των νοσοκομείων από μόνοι τους οι ιατροί χωρίς επίσημο πρόγραμμα εφημερίων (από την διοίκηση)αφού αυτό είναι παράνομο, αδειάζοντας τον υπουργό και τις διοικήσεις και δίνοντας έμφαση και δημοσιότητα, στην ανικανότητα του υπουργείου να λειτουργήσει τις μονάδες με αποτέλεσμα να τις λειτουργούν οι γιατροί οικιοθελώς και άνευ αμοιβής για το γενικό συμφέρων. Αυτό βέβαια με ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο μέσα στο οποίο θα καλείται ο «άρχοντας» να δώσει λύση.
Δ. Κουναλάκης:
Αφού επιμένεις είμαι σίγουρος ότι ξέρεις και τις απαντήσεις, αλλά δεν έχω ούτε φόβο, ούτε πάθος να κάνω μια προσπάθεια να τις γράψω.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔημήτρη επαναλαμβάνω ότι έγραψα παραπάνω:
Σε κάθε ομελέτα παίζει ρόλο: Ποιανού είναι τ' αυγά που θα σπάσουν,
--- Τέλος παράθεσης ---
Μισά-Μισά γιατροί και κοινωνικό σύνολο, οι γιατροί γιατί ο αγώνας έχει κινδύνους και κόστος και οι ασθενείς γιατί επίσης έχει ταλαιπωρία και κόστος
Εγγραφή ή Είσοδοςποιος θα τα σπάσει,
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτοί που "ταράζουν τα νερά", δηλαδή αυτοί που αγωνίζονται
Εγγραφή ή Είσοδος ποιος θα τη μαγειρέψει
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτοί που θα αγωνιστούν σε αυτό το σκοπό, και αυτοί που θα ταλαιπωρηθούν από την όλη ιστορία
Εγγραφή ή Είσοδος και ποιος θα φάει τελικά την ομελέτα!
--- Τέλος παράθεσης ---
Όλοι όσοι δουν αύξηση του μισθού τους ή βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, δηλαδή μαζί με αυτούς που συμμετείχαν στον αγώνα και αυτοί που κάναν την πάπια.
Εσύ που βλέπεις να ανήκεις, μια και το πήρες τόσο ζεστά;
Υπάρχει και αντίστοιχο άσμα που ταιριάζει με την αγωνία σου, την οποία νιώθω και εγώ, και το τραγουδά επίσης από τα Ανωγεια ο Νίκος Ξυλούρης:
"Στο διάολο το πέμπω εγώ συμισακό τσικάλι, να μαγειρεύω το φαϊ και να το τρώνε άλλοι..."
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε περίπτωση που και τώρα δεν υπογράφει η συλλογική σύμβαση, (το έχω προτείνει στο παρελθών στις γενικές συνελεύσεις και το επαναλαμβάνω), μια έσχατη λύση είναι: με απόφαση των συνδικάτων και αφού πρώτα ενημερωθεί η εισαγγελική αρχή και όλες γενικά οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες(φορείς κόμματα κτλ κτλ), να αναλάβουν την εφημερία των νοσοκομείων από μόνοι τους οι ιατροί χωρίς επίσημο πρόγραμμα εφημερίων (από την διοίκηση)αφού αυτό είναι παράνομο, αδειάζοντας τον υπουργό και τις διοικήσεις και δίνοντας έμφαση και δημοσιότητα, στην ανικανότητα του υπουργείου να λειτουργήσει τις μονάδες με αποτέλεσμα να τις λειτουργούν οι γιατροί οικιοθελώς και άνευ αμοιβής για το γενικό συμφέρων. Αυτό βέβαια με ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο μέσα στο οποίο θα καλείται ο «άρχοντας» να δώσει λύση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα ήθελα Γιώργο μια νομική γνωμοδότηση πως μπορεί να γίνει αυτό που λες πρακτικά και με το νόμο. Γιατί εάν δεν είμαστε νομότυποι, σου έχουν πολλές και αποτελεσματικές λύσεις..... που δεν θέλω να εκφράσω δημόσια.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση