Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (57/295) > >>

mandreou:
Από τις 15.00 μμ οι κλινικές στο  Νοσοκομείο Ξάνθης που ήταν ένα από τα 4 Νοσοκομεία πανελληνίως που προσπάθησε να εφαρμόσει το 48ώρο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας για τον μήνα Οκτώβριο μέχρι σήμερα, έλαβαν την εντολή, από τον άρτι ορκισθέντα στις 11.00 πμ διοικητή, του << εντέλλεστε >> να εφημερεύσετε όπως και αναγκαστήκαμε να κάνουμε μέχρι την Δευτέρα οπότε και θα δούμε σε νέα γενικά συνέλευση τι μέλει γενέσθαι. 

EzeΤΡΟΛ:
To "εντέλλεσθε" προς τους δημόσιους λειτουργούς είναι ακραίο μέτρο επίδειξης αυταρχισμού και ολοκληρωτικού τύπου αντίληψης όταν πρόκειται για μια δημοκρατική Πολιτεία που τελεί σε περίοδο ειρήνης. Είναι, αντιθέτως, απορίας άξιο πώς η ίδια Πολιτεία δεν διστάζει να κάθεται κατ' επανάληψη στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα προκειμένου να υπερασπστεί τα υπερκέρδη άλλων κοινωνικών τάξεων, όπως π.χ. των ασκούντων κλειστά επαγγελμάτα (αναμένεται η άποψη του φίλου ΤHROUSOS).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εσύ που βλέπεις να ανήκεις, μια και το πήρες τόσο ζεστά;

Υπάρχει και αντίστοιχο άσμα που ταιριάζει με την αγωνία σου, την οποία νιώθω και εγώ, και το τραγουδά επίσης από τα Ανωγεια ο Νίκος Ξυλούρης:
"Στο διάολο το πέμπω εγώ συμισακό τσικάλι, να μαγειρεύω το φαϊ και να το τρώνε άλλοι..."

--- Τέλος παράθεσης ---

Άρα συμφωνείς ότι τελικά μπορείς να φας ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά! (αρκεί να την έχουν μαγειρέψει άλλοι)

Όσο για το να "στείλεις στο διάλο το συμισακό τσικάλι", γίνεται;

Το πήρα ζεστά, γιατί ανήκω στην κατηγορία που θα φάω το ξύλο σε περίπτωση μη συνταγογράφησης. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να είμαι νοσοκομειακός και να λέω "Όχι στη συνταγογράφηση". Θυμίζει το "Ή όλοι θα ελευθερωθούμε ή όλοι θα πεθάνετε".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα ήθελα Γιώργο μια νομική γνωμοδότηση πως μπορεί να γίνει αυτό που λες πρακτικά και με το νόμο. Γιατί εάν δεν είμαστε νομότυποι, σου έχουν πολλές και αποτελεσματικές λύσεις..... που δεν θέλω να εκφράσω δημόσια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Ενώ το "εντέλεσθε" για παράνομη εργασία που έλαβαν οι γιατροί στην Ξάνθη που αναφέρει παραπάνω η κα. Ανδρέου στηρίζεται σε κάποια νομική γνωμοδότηση;

Δ. Κουναλάκης:
Ναι, Διαμαντή, στηρίζεται σε γνωμοδοτήσεις της μορφής ότι οι μονάδες υγείας δεν παύουν να λειτουργούν, που στηρίζονται ακόμη και στο σύνταγμα που είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που εγγυάται στον πολίτη υπηρεσίες υγείας.

Τελικά, ο Μακρέας έχει την άποψη που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από όλους μας, ειδικά στην τελευταία παράγραφο.
Δεν είναι ακόμη ώριμα τα πράγματα. Χρειάζεται περισσότεροι εξαθλίωση για να υπάρξει αντίδραση. Όλοι είναι βολεμένοι με κάτι.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝαι, Διαμαντή, στηρίζεται σε γνωμοδοτήσεις της μορφής ότι οι μονάδες υγείας δεν παύουν να λειτουργούν, που στηρίζονται ακόμη και στο σύνταγμα που είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που εγγυάται στον πολίτη υπηρεσίες υγείας.

Τελικά, ο Μακρέας έχει την άποψη που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από όλους μας, ειδικά στην τελευταία παράγραφο.
Δεν είναι ακόμη ώριμα τα πράγματα. Χρειάζεται περισσότεροι εξαθλίωση για να υπάρξει αντίδραση. Όλοι είναι βολεμένοι με κάτι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σαφώς και όλοι είναι βολεμένοι με κάτι. Και το βόλεμα του ενός πολλές φορές σημαίνει ξεβόλεμα του άλλου. Είναι ουτοπιστικό να υποστηρίζουμε κάτι διαφορετικό.

Σχετικά με τις αποφάσεις διοικητών για "εντέλεσθε", αν υποστηρίζεις ότι έχουν νομικό και κυρίως συνταγματικό υπόβαθρο, τότε γιατί αντιδρούμε; Θα έπρεπε να "εκτελούμε και μετά βγαίνουμε παραπονούμενοι" όπως συνηθίζει να λέει ο κος. Μιχάλης. Κι ας βρεθεί λύση (αν βρεθεί ποτέ) δικαστικά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση