Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
EzeΤΡΟΛ:
Κοντά στο επίδομα των 176 ευρώ οι εκπαιδευτικοί:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Και μάλιστα αναδρομικά:
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑ) H χρονική διάρκεια της κλαδικής συμφωνίας να είναι ετήσια, από 1-1-2009 έως και 31-12-2009. Οι διαπραγματεύσεις για νέα κλαδική σύμβαση θα αρχίσουν στις 15-10-2009.
......
Δ) Να καθιερωθεί ρεπό μετά από κάθε ενεργό εφημερία (και όχι μόνο μετά από κάθε εφημερία αργίας).
......
Ζ) Να καταργηθεί το πλαφόν του συνόλου των αποδοχών που προσδιορίζεται από τις συνολικές τακτικές αποδοχές του Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσίας και που πρώτη φορά εφαρμόστηκε με τον νόμο 2006/98 περί Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά σχόλια:
- Δεν αρκεί η συζήτηση να ξεκινάει το Νοέμβριο για τη συλλογική σύμβαση του επόμενου έτους, δεν προλαμβάνει να αποτυπωθεί τίποτα στον προϋπολογισμό και επιπλέον το υπουργείο είναι τόσο δυσκίνητο που με 6-8 μήνες νωρίτερα κάτι γίνεται. Διαφορετικά, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο υγείας θα ζητήσουν κι άλλο επίδομα.
- Να πω ένα μυστικό: Με ρεπό μόνο μετά από ενεργή εφημερία, οι μισοί επιμελητές θα αποκτήσουν ετοιμότητας: και θα τους φωνάζουν και θα τους έχουν μέσα και θα δουλεύουν την επόμενη μέρα. Μήπως, μια δικλείδα της μορφής ότι "Εάν παρέχουν υπηρεσίες σε μικτή ή ετοιμότητας μετά τις 23:00 το βράδυ, τότε και σε αυτή την περίπτωση ρεπό;;;;; Που έρχεται σε πλήρη συμφωνία και με την οδηγία και ηθικά και πρακτικά.
- Από την στιγμή που υπάρχει 48ωρο, πως θα ξεπεράσεις το υπάρχον πλαφόν;;;;; Για εξηγήστε μου να το καταλάβω....
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή Είσοδος- Από την στιγμή που υπάρχει 48ωρο, πως θα ξεπεράσεις το υπάρχον πλαφόν;;;;; Για εξηγήστε μου να το καταλάβω....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν άκουσα. Πως είπατε; Ορίστε; Συγνώμη κύριε, ποιος είστε;
--- Παράθεση ---5. Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι σε ένδειξη καλής θέλησης αμέσως μετά την κύρωση με νόμο της κλαδικής συμφωνίας –εφ’ όσον φυσικά αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί- θα καλέσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καταρτίσουν πλήρη ασφαλή προγράμματα εφημεριών και για το χρονικό διάστημα που θα υπολείπεται έως την έναρξη ισχύος της συμφωνίας 1-1-2009.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ξαφνικά, η υπέρβαση του 48ωρου, τα εξαντλητικά ωράρια, οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, μετατρέπονται σε "πλήρη ασφαλή προγράμματα εφημεριών"
Αν μετά μας πάρουν με τις πέτρες (κάποιοι χτίζουν και σπίτια ε;) θα έχουν άδικο;
D-Michalis:
Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως, μια δικλείδα της μορφής ότι "Εάν παρέχουν υπηρεσίες σε μικτή ή ετοιμότητας μετά τις 23:00 το βράδυ, τότε και σε αυτή την περίπτωση ρεπό;;;;;
.................................
- Από την στιγμή που υπάρχει 48ωρο, πως θα ξεπεράσεις το υπάρχον πλαφόν;;;;; Για εξηγήστε μου να το καταλάβω....
--- Τέλος παράθεσης ---
1. Παλαιότερα (προ του ισχύοντος μισθολογίου από το 1997) όταν ένας γιατρός είχε εφημερία ετοιμότητας και καλούνταν να μπεί μέσα (οποιαδήποτε ώρα), τότε η εφημερία του μετατρέπονταν σε ενεργή και έτσι πληρωνόταν.
Αυτό είναι δίκαιο –δικαιότατο και αυτό έπρεπε να απαιτούμε.
Να βλέπαμε τότε πόσοι «μάγκες» θα βρίσκονταν να θέλουν να μας φορτώσουν τη δουλειά σα γαϊδούρια, αλλά να μας πληρώσουν ετοιμότητα.
Η εφημερία ετοιμότητας είναι ντροπή και μόνο που αναφέρεται σε μάχιμες ειδικότητες.
Ο νόμος έβαλε την εφημερία αυτή ως ασφαλιστική δικλείδα για τυχόν ακραίες καταστάσεις κατά την εφημερία.
Είσαι χειρουργικό Τμήμα π.χ. Ωραία. Έχεις 1-2-3 επιμελητές σε ενεργή (ανάλογα ποιο νοσοκομείο, ποια κίνηση) και έχεις και κάποιον –κάποιους άλλον –άλλους σε ετοιμότητα, ώστε, αν προκύψει κίνηση πέραν του συνήθους (μαζικό ατύχημα π.χ.), τότε να υπάρχουν και άλλοι που μπορείς να τους βρείς και να μπούν μέσα για βοήθεια.
Αυτό ήταν το πνεύμα της διάταξης αυτής (συμμετείχα σε εκείνη την «επιτροπή εφημεριών», όπως είχε ονομαστεί, και αυτό ακριβώς έλεγε η εισήγηση. Κάποτε πρέπει αυτή η εισήγηση να κυκλοφορήσει για να ξέρουν όλοι τι ήταν στο πνεύμα του νόμου η ετοιμότητας, αλλά και η μικτή (που η επιτροπή την είχε ονομάσει «περιγεγραμμένου έργου» γιατί δεν ήταν ακριβώς μία αλλιώτικη ετοιμότητα. Αλλά, αυτό θα το περιγράψω άλλη φορά, αν μου ζητηθεί, για να μη μακρηγορώ.)
Γι’ αυτό, τόσο οι Δ/ντες, όσο και οι Επιστημονικές επιτροπές που υπογράφουν ετοιμότητας αντί ενεργούς σε μάχιμες ειδικότητες είναι δοσίλογοι.
2. Τώρα αυτό το περί 48ωρου και πλαφόν, ούτε εγώ το κατάλαβα, εκτός και αν αυξηθούν τόσο οι βασικοί μας που και με 48ρο θα φτάνουμε το ποσόν των αρεοπαγιτών.
(βέβαια αυτά ισχύουν για τους Δ/ντες κυρίως που «χτυπάνε στην οροφή»).
Γιατί υπάρχει και άλλο πλαφόν, αυτό του ότι οι υπερωρίες δεν μπορούν να είναι –σε χρήμα- μεγαλύτερες από τις τακτικές αποδοχές. Αλλά και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις 48/58 ώρες, εκτός της υπερ- μεγέθυνσης του βασικού.
Αμήν δηλαδή, αλλά που !!!
Harper:
3 ερωτήματα:
1.αν υπογραφεί συλλογική σύμβαση ξεχνάμε το 48ώρο?Δηλ νομιμοποιούμε την παρανομία και σταματάμε δια μαγείας να μας εξαντλούν οι πάνω απο 48 ώρες που τόσο καιρό ευαγγελιζόμαστε?
2.σχετικά με το πλαφόν...Αν υπογραφεί συλλογική σύμβαση μπορούν κάποιο ιατροί να κάνουν πολλές εφημερίες?Λέμε πως ζητάμε να φορολογούνται οι 2 πρώτες εφημερίες και οι υπόλοιπες όχι...
οι υπολοιπες???...δηλ. ποσες?....1...2...3....ή καμμια 10αριά?Οπότε το πλαφόν και η κατάργησή του έχουν το νόημά τους?
3.Αν υπογραφεί συλλογική σύμβαση αλλά εγώ συνεχίζω να μη θέλω να κάνω πάνω από 48 ώρες μπορώ να κάνω χρήση του νόμιμου πλέον δικαιώματός μου ή θα μπω στο μαντρί της συλλογικής?
Από τη μία το 48ωρο και από την άλλη η συλλογική σύμβαση...2 πράγματα κάπως άσχετα μεταξύ τους(καθαρή ελάττωση χρόνου εργασίας από τη μία-αύξηση αποδοχών κυρίως από την άλλη) που τα συνδέουν όμως έντεχνα...
Θέλουμε 48ωρο ή αύξηση των αποδοχών-ικανοποιήση άλλων αιτημάτων απειλώντας με το 48ωρο?μπορούμε να θυσιάσουμε κάποιο από τα 2? Και αν ναι...ποιό?
Θα θυσιάσουμε άραγε το πολυπόθητο 48ωρο στο βωμό οικονομικών και άλλων απολαβών?Θα συνεχίσουμε δηλ να είμαστε ΔΟΥΛΟΙ αλλά αντί να πληρωνόμαστε σε ασήμι θα πληρωνόμαστε πλέον σε χρυσάφι?
Μα...Πάλι δούλοι των εφημεριών δε θα είμαστε?
Δεν ξέρω..έχω μπερδευτεί κάπως...χώρια που νομίζω πως συνειδητά ζητάμε τόσα πολλά για να πάρουμε στο τέλος λίγα...Οι καιροί είναι χαλεποί και οι τσέπες άδειες...
Δεν ξέρω φίλοι...η συλλογική σύμβαση κάπου μου μπάζει...
Συγνώμη αν εκνευρίζω καποιους (και εγώ εκνευρίζομαι που τα ξεστομίζω :-[) αλλά πραγματικά κάτι δε μου κολλάει...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση