Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (67/295) > >>

flone:
Καταρρέουν» τα νοσοκομεία ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μας γράψανε οι εφημερίδες (επιτέλους)

Ανακοίνωση Υπ. Υγείας για τις κινητοποιήσεις στο Αττικό και το εφημεριακό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ας τον αφήσουμε να 'ολοκληρώσει' και να 'τακτοποιήσει'...

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος……………………
 αντί να πληρωνόμαστε σε ασήμι θα πληρωνόμαστε πλέον σε χρυσάφι?
………………..

--- Τέλος παράθεσης ---

Τώρα παίρνουμε ασημί? Γιατί εγώ ούτε για μπακίρι δεν το είχα.

Φίλε jack γενικά συμφωνώ με τον προβληματισμό σου. Το ζητούμενο όμως είναι: θα έχουμε μία τέτοια σύμβαση που εν τέλει θα μας καθηλώσει στο διηνεκές σε πολύωρη εργασία, έστω και με «χρυσάφι»?

Το πολιτικά κορέκτ είναι να μειωθεί ο χρόνος εργασίας χωρίς απώλειες συνολικού εισοδήματος.
Επίσης πολιτικά κορέκτ είναι το να κάνεις συλλογική σύμβαση, αν το παραπάνω το περιλαμβάνεις.
Δηλαδή: «Δέχομαι ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία αν κάνω 48ωρο. Συνεχίζω να δουλεύω πέραν του 48ώρου, για να βρείς το χρόνο και τα εργαλεία για να οδηγηθούμε μέσα σε ένα διάστημα (αυστηρά προδιαγεγραμμένο) στο να εφαρμόσουμε το 48ωρο, χωρίς απώλειες εισοδήματος»

Μία συλλογική σύμβαση μ’ αυτό το περιεχόμενο, δεν αφήνει περιθώρια για μπερδέματα.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Συνεχίζω να δουλεύω πέραν του 48ώρου, για να βρείς το χρόνο και τα εργαλεία για να οδηγηθούμε μέσα σε ένα διάστημα (αυστηρά προδιαγεγραμμένο) στο να εφαρμόσουμε το 48ωρο, χωρίς απώλειες εισοδήματος»

Μία συλλογική σύμβαση μ’ αυτό το περιεχόμενο, δεν αφήνει περιθώρια για μπερδέματα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αγαπητέ Δημήτρη,
με ποιό τρόπο συνεχίζω να δουλεύω 48ωρο από τη στιγμή που επίσημα πλέον (χωρίς υπουργικές αποφάσεις περί αναστολών ΠΔ κλπ) έχει κατοχυρωθεί ότι η επιπλέον εργασία δεν κατοχυρώνει νομικά τον εργαζόμενο; Υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί αυτό;

Και η πολύ εύστοχη απορία του jack:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος3.Αν υπογραφεί συλλογική σύμβαση αλλά εγώ συνεχίζω να μη θέλω να κάνω πάνω από 48 ώρες μπορώ να κάνω χρήση του νόμιμου πλέον δικαιώματός μου ή θα μπω στο μαντρί της συλλογικής?

--- Τέλος παράθεσης ---

Γ.Κτιστάκης:
Η ευρωπαϊκή οδηγία  προβλέπει απόκλιση από το μέγιστο χρόνο εργασίας όταν το δηλώσει ρητά και ανεπιφύλακτα ο εργαζόμενος, ή προβλέπεται διαφορετικά από συλλογική σύμβαση εργασίας.
 Άρα εάν υπογραφεί συλλογική σύμβαση, πιστεύω ότι αυτή παίρνει την μορφή νόμου και επομένως τότε δεν μπορείς να επικαλεστείς 48ωρο αφού η σύμβαση προβλέπει διαφορετικά.
  Το θέμα όμως είναι τι γίνεται τότε  με τις αντισταθμιστικές αναπαύσεις που προβλέπονται στην περίπτωση αυτή και τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία  που υποχρεούται να πάρει ο εργοδότης ( υπουργείο) ?

Ο στόχος της διεκδίκησης  είναι ακριβώς αυτός που περιγράφει συνοπτικά ο Δ. Μιχάλης.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο θέμα όμως είναι τι γίνεται τότε  με τις αντισταθμιστικές αναπαύσεις που προβλέπονται στην περίπτωση αυτή

--- Τέλος παράθεσης ---

Το εν λόγω σαφώς πρέπει να προβλέπεται στην σύμβαση. Η Ε.Ε. επιτρέπει την εργασία πέραν των 48 ωρών. Πουθενά δεν λέιε ότι με συλλογικές συμβάσεις, μπορούν να αρθούν και τα υπόλοιπα (όπως ανάπαυση μετά από 16ωρη εργασία).
Αν αυτό το αγνοήσουμε στη Συλλογική Σύμβαση, τότε αυτή -με βάση το Ευρωπαϊκό δίκαιο- θα είναι παράνομη και συνεπώς παράνομη θα είναι και η πέραν των 48/58 ωρών εργασία.

Όσο για το νόμιμο / παράνομο (με εξαίρεση την διευκρίνηση που έκανα εδώ) το τοποθέτησε σαφώς ο κ. Κτιστάκης
Θα είναι νόμιμο. Αν θα είναι ανθρώπινο παραμένει ως ερώτημα και προσωπικά δεν έχω τέτοιο ερώτημα. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, αφού με λεφτά δεν γίνεται κάτι απάνθρωπο ανθρωπινότερο.
Λύση ανάγκης -προσωρινή- το δέχομαι. Κατάσταση όμως, όχι.

Όσο για το μαντρί, νομίζω ότι θα μπεί εκεί. Εκτός και αν εγγραφεί σε άλλο σωματείο από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΠΟΕΔΗΝ π.χ.) και το σωματείο αυτό δεν υπογράψει για το 48ωρο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση