Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
D-Michalis:
Τελικά το τραίνο της μείωσης ωρών εργασίας το χάνουμε. Το είχαμε προαισθανθεί.
Φαίνεται όμως ότι χάνουμε και το τραίνο της όποιας αύξησης στην τσέπη μας, αφού κατα’πως φαίνεται το υπουργείο θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να μετακυλήσει το κόστος που θα προκύψει στις τακτικές αποδοχές στο κονδύλι των εφημεριών από όπου θα «περισώσει» πολλά, μειώνοντας τη σύνθεση των τμημάτων κατά την εφημερία από τη μία και μετατρέποντας ενεργείς εφημερίες σε μικτές ή / και ετοιμότητας.
Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γι’ αυτές τις μετατροπές, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν ακούστηκε στα γειτνιάζοντα με την Αριστοτέλους (γιατί άραγε?) γραφεία της ΟΕΝΓΕ.
Λάθος κάνω? Τότε γιατί δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή νύξη για διασφάλιση του τρόπου εφημέρευσης (σχετικά με ενεργείς, μικτές, ετοιμότητας) στα σημερινά νέα?
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Από πλευράς Υπουργείου, πέραν αυτών που έχουμε συμφωνήσει μέχρι στιγμής, έγιναν αποδεκτές προς διερεύνηση υλοποίησης οι εξής ρυθμίσεις:
--- Τέλος παράθεσης ---
Τελικά δεν έχω καταλάβει, Υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο ή όχι; Και η παραπομπή στις κατά τόπους Ενώσεις τι εξυπηρετεί; Επικύρωση;
Για τα ρεπό μετά από εφημερία (ποια μορφή εφημερίας αλήθεια; ) δεν αναφέρεται κάτι. Ή μήπως αποτελεί μέρος της αρχικής συμφωνίας;
Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος * Να συγκροτηθούν αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου τα Συμβούλια Κρίσης - Αναβάθμισης και να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι άλλες διαδικασίες ώστε από τον Ιούλιο κανένας γιατρός της χώρας να μην είναι υποχρεωμένος να εκτελεί περισσότερες από 7 εφημερίες και η Διοίκηση να μην μπορεί να χρησιμοποιεί το εντέλλεσθαι για την υπέρβαση των 7. *
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο θα μπορούμε να κάνουμε ως και 15 εφημερίες το μήνα.Και λέω 15 αφού καταργήθηκε το πλαφόν και δικαιούμαστε ρεπό μετά εφημερία(αν βεβαίως βεβαίως είναι ενεργείς).
Δεν ξέρω πλεον τι να πω.Ξεκινήσαμε μαχητικά με 48ωρο και τώρα μιλάμε για 7 εφημερίες μετά από 8 μήνες.Φυσικά οι αποδοχές μας θα αυξηθούν.Αλλά απέχουμε από την αρχική διεκδίκηση για ανθρώπινα ωράρια εργασίας και για δήθεν ασφάλεια στην εργασία.Δηλ με παραπάνω φράγκα στην τσέπη γινόμαστε ασφαλείς μετα από 24 ώρες δουλείας?(όχι δουλειάς)
Και αναρωτιέμαι,αφού η συλλογική σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους γιατί ο εκάστοτε υπουργός να μη μας πει μελλοντικά ότι αφού δεν κάναμε χρήση του 48ωρου μία φορά επομένως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας οπότε μελλοντικά γιοκ 48ωρο και να μας κόψει στη νέα συλλογική σύμβαση και άλλα κεκτημένα(πχ επίδομα βιβλιοθήκης αφορολόγητο κ.α).Τότε τι θα ισχυριστούμε?Θα χρησιμοποιήσουμε πάλι το επιχείρημα του 48ωρου και της δήθεν ασφάλειας?Μα μην κάνοντας χρήση του τώρα στο βωμό χρημάτων πως μπορούμε μελλοντικά να το χρησιμοποιήσουμε σα μέσο πίεσης?Και η κοινωνία τότε δίκαια θα μας χαρακτηρίσει υποκριτές και απλά φιλάργυρους.Και δε θα έχουν άδικο!
Δεν ξέρω τι να πω.Απλά νιώθω μια κάποια απογοήτευση για τον όλο χειρισμό:Πήραμε φράγκα και αξιώματα και ξαφνικά μπορούμε να δουλέψουμε παραπάνω.Ξεχάσαμε και την κόπωση και την ασφάλεια...Κάπως με προσβάλλει αυτή η θεωρηση της πραγματικότητας
Δε θα ασχοληθώ πλέον με το εφημεριακό.Γιατι σαν εφημεριακό ξεκίνησε και μετετράπη σε μισθολογικό.Είμαι απογοητευμένος και το ίδιο πολλοί συνάδελφοι που σκέφτονται ανάλογα και κατά καιρούς απεργούσαν για ανθρώπινα ωράρια εργασίας.
Με απογοήτευσαν επίσης και κάποιοι που σε τακτά διαστήματα στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα και επαγγελίζονται καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά ξαφνικά μόκο για το 48ωρο.Πλέον δεν πιστεύω κανέναν.Όλοι έχουν τον "ουδό" τους.Και ίσως να είχε κάποιο δίκιο ο Κουναλάκης όταν κάποτε έλεγε κάτι για κάποιους και εμείς τον στήσαμε τρόπο τινά στον τοίχο( ο νοών νοείτω)
Είναιι η τελευταία μου καταχώρηση στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα.Γιατί έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω όπως να σκέφτομαι τι θα κάνω με τα παραπάνω φράγκα που θα μου δώσει ο υπουργός για να συνεχίζω να εργάζομαι σαν ανθρακωρύχος.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Τελικά δεν έχω καταλάβει, Υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο ή όχι; Και η παραπομπή στις κατά τόπους Ενώσεις τι εξυπηρετεί; Επικύρωση;
[/quote]
'Ότι τα έχουν βρει έιναι σίγουρο.Διαφορετικά δεν θα ανακοίνωνε επίσημα το Υπουργείο τη συμφωνία και την έναρξη αποτύπωσης των συμφωνηθέντων σε νομοσχέδιο.Θα κινδύνευε να καταγγελθεί.Ακούσατε εσείς κάτι διαφορετικό;
Η εκ των υστέρων παραπομπή στις Ενώσεις λέγεται: Κολυμβήθρα του Σιλωάμ ;)
Απλά όταν σε κάποια φάση αρχίζει το υπουργείο να κωλυσιεργεί και τους "δουλεύει", ίσως κάποιοι την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, καταγγέλλοντας το Υπουργείο και την Κυβέρνηση για ασυνέπεια κλπ κλπ..Το σενάριο αυτό έχει παιχτεί πολλές φορές.
Είναι πρακτική που κατά κόρον έχει χρησιμοποιηθεί.
flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Η εκ των υστέρων παραπομπή στις Ενώσεις λέγεται: Κολυμβήθρα του Σιλωάμ ;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Καταγγέλουμε την Αγωνιστική Παρέμβαση για κατασυκοφάντηση και υπονόμευση του πρωτοφανούς ιατρικού κιμήματος που ανατρέπει κυβερνητικές πολιτικές.
Την εκ των υστέρων παραπομπή τη θέσαμε στη Συνέλευση χθές και η συντρόφισσα από την ΟΕΝΓΕ μας εξήγησε λεπτομερώς και τεκμηριωμένα το σκεπτικό:
'Έπρεπε να ρωτήσουμε εσένα, συνάδελφε, για να πάρουμε απόφαση; Η Ομοσπονδία έχει όργανα και αν διαφωνείς να τα καταγγείλεις...'
Μαλαματένια λόγια...
Να χαρώ εγώ Κίνημα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση