Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (91/295) > >>

eliastheod:
   Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι πλέον, ότι ο κάδος είναι το κεντρικό ζήτημα στην κλαδική συμφωνία.
   Σήμερα που ξαναδιάβασα πιο ψύχραιμα, και έτσι εμβάθυνα στη λογική των συγγραφέων της, ανακάλυψα κάποιες ενδιαφέρουσες πτυχές.
   Αν ψυχαναλύσεις το πνεύμα του ποιητή, θα δεις ότι όλο το κείμενο της συμφωνίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να κατοχυρώσουμε "εμείς οι αποπάνω" το δικαίωμα στο διευθυντιλίκι και στον συνολικό έλεγχο "εσάς των αποκάτω". (Τώρα η ερώτηση ποιοί είναι οι "εμείς" και ποιοί οι "εσείς" μου θυμίζει λίγο την ερώτηση ποιός είναι ο Λεμονής.)
Ένα σημείο που μου άρεσε, είναι ότι αφού ο ποιητής προσπάθησε να κλείσει όλα τα παραθυράκια και να εξασφαλίσει ότι όλοι "εμείς" θα γίνουμε διευθυντές, για αυτούς που δεν προκάνουν μέχρι το τέλος του 2009, βάζουμε ένα κουμπί στο σύστημα που θα το πατούν βγαίνοντας και θα τους μετατρέπει σε πρίγκηπες αυτόματα με την έξοδο (ουάου εφεύρεση, εδάφιο κ).
  Θυμάστε την πρώτη πρόταση του υπουργού που είχε και ένα ακαταλαβίστικο συνημμένο; Αυτό το συνημμένο, ήταν οι βασικές αρχές της συμφωνίας, αυτά που βασικά μας ενδιέφεραν, και τα είχαν σπρώξει κάτω από το τραπέζι οι αρχοντοσυνδικαλιστές μας. Πάνω στο τραπέζι συζητούσαν τις αυξήσεις και τις δεσμεύσεις για τις προσλήψεις. Αυτό το χαρτί το επέστρεψε σαν συνημμένο (και ως προχειρογραμμένο ήταν και ακαταλαβίστικο) ο υπουργός και μετά είπε, καθαρογράψτε το, συντάξτε το σωστά και φέρτε το μου να το κάνω νόμο. Εμένα με νοιάζει (τους είπε ο υπουργός) να βάλετε πρώτα πρώτα την ενυπόγραφη δήλωσή σας ότι θα δουλέυετε όσο θέλω, ε καλά, βάλτε κάπου και τις αυξήσεις, έτσι να φαίνονται, και φτιάχτηκε ο νόμος.
   Τώρα για το ερώτημα, πώς προέκυψαν οι αριθμοί 7 για ενεργείς και 11 παντός τύπου (ωραία έκφραση, το παντός τύπου).
Οι πληροφορίες λένε ότι το 7 έγινε ομόφωνο, τιμής ένεκεν γιατί είναι ένας ιερός αριθμός για πολλούς πολιτισμούς (τα 7 θαύματα της φύσης, 7 ημέρες της εβδομάδας, οι 7 θανάσιμες πεθερές και πολλά άλλα). Το 11 τώρα, έγινε ομόφωνα αποδεκτό όταν όλοι μαζί αναφώνησαν στην πρόταση για 12, ε όχι και δώδεκα

EzeΤΡΟΛ:
Διαμαντή, μήπως έφτασε σε εσένα, πριν από εμάς, κανένα από τα γνωστά εμπνευσμένα, σπαρταριστά newsletters;

Αν ναι, μήπως θριαμβολογεί για το ότι δικαιώθηκαν -επιτέλους- οι κινητοποιήσεις των ιατρών προκειμένου να επιτευχθούν οι πολυπόθητοι στόχοι που είχαν θέσει οι Γενικές Συνελεύσεις για α) Κατάργηση του πλαφόν του Δ/ντη β) Επιβολή ποινών σε μεταθέσεις ιατρών μετά από κρίση γ) Καθήλωση της εξέλιξης μετά από αρνητική κρίση (από κάποιους που εξελίχθηκαν απρόσκοπτα) για έναν Επ. Β' δ) Μετάθεση στο "μεσομακροπρόθεσμο" μέλλον του μισθολογικού θέματος και αυτό των προσλήψεων, εξαρτώμενο από την καλή πίστη των συναρμόδιων Υπουργών (αν δεν θα έχουν "αναδομηθεί" ως τότε) και διυπουργικών επιτροπών, μαζί με τους "εκπροσώπους" μας, που θέλουν το καλό μας, βεβαίως-βεβαίως;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θέλω να πιστεύω ότι θα λάβω ένα newsletter που θα λέει ότι το συγκεκριμένο κείμενο είναι μια ενέργεια κάποιων εν αγνοία κάποιων άλλων.
Διαφορετικά αυτό το "ομόφωνα" είναι απορίας άξιον!
Δε μπορεί όλοι μα όλοι να συμφώνησαν! Μπορεί;

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίμαι σε δύο mailing list και από κανένα από τα δύο δεν μου ήρθε η πρόταση της ΟΕΝΓΕ. Γιατί άραγε;

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι διαχειριστές του pfy.gr κρίνοντας την συγκεκριμένη "ομόφωνη συμφωνία" ως σημαντική πληροφόρηση, την απέστειλαν σε όλους τους εγγεγραμμένους στο φόρουμ.
Από αυτή την πηγή πρέπει να την έλαβες.

Επί τη ευκαιρία δεν κρύβω την ικανοποίησή μου από το ότι ΌΛΟΙ εδώ μέσα ομονοούν στο ότι αυτό δεν είναι κείμενο που μπορεί να φέρει την άνοιξη, αλλά τη βαρυχειμωνιά.
Υπάρχουν διαφοροποιήσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά η κοινή συνιστώσα είναι ότι εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι με αγάπη για τα κοινά και αυτό που υπηρετούν, άνθρωποι που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο και δεν αράζουν μακαρίως να το περιμένουν, αλλά το παλεύουν. ΆΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαία.
Αυτό είναι για μένα η πραγματική αιτία που, αν και αποσύρθηκα από πολλές δράσεις, εξακολουθώ να υποστηρίζω ενεργά βασικές μας διεκδικήσεις και να στηρίζω αυτό εδώ το βήμα έκφρασης. Οι άνθρωποι που "βάζουν πλάτη" να γυρίσει ο τροχός με συγκινούν και με κάνουν να αισιοδοξώ και να λέω «θ'άρθει άσπρη μέρα και για μας».

Όσο για το τι κάνουμε από δω και πέρα, είμαι σίγουρος ότι «το ποτάμι θα φουσκώσει» και θα πέσουν σοβαρές προτάσεις στο τραπέζι.

Υ.Γ. Τους προλαλήσαντες με θετικές αναφορές προς το πρόσωπό μου τους ευχαριστώ.
Όμως αγαπητέ Αδαμάντιε, δεν είμαι πάντα ήρεμος.
Όταν οι συμφωνίες των συνελεύσεων γίνονται άλλοθι στα χέρια εργατοπατέρων για να παραποιηθούν συνειδητά και να μετατραπούν σε φονικά όπλα εναντίον των εντίμως υπηρετούντων το ΕΣΥ, τότε και ‘γω κάνω την «αποσυμπίεσή μου», αλλιώς θα πρέπει ή να «τα γράψω» και να κοιτάω το ταβάνι, όπως εύστοχα είπες, ή να τα κρατώ μέσα μου και να γίνω κομπλεξικός. Προτιμώ όμως την ανεπιτήδευτη έκφραση σε αυτές τις καταστάσεις.

EzeΤΡΟΛ:
Μετά από εμβριθή μελέτη της ομόφωνης κλαδικής συμφωνίας (ΟΚΣ), οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι νυν υπηρετούντες στον κάδο του ΕΣΥ να μην μπορούν να διεκδικήσουν τις νέες θέσεις ιατών ΕΣΥ που θα ανοίξουν στο νέο έτος. 
Δεν ξέρω, μπορεί να μη κατάλαβα και καλά, ζαλίστηκα και λέω να σταματήσω την ανάγνωση του πονήματος και να το γυρίσω στο ΔΩΔ (DVD) με τον Dr Ντίνο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση