Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (92/295) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά από εμβριθή μελέτη της ομόφωνης κλαδικής συμφωνίας (ΟΚΣ), οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι νυν υπηρετούντες στον κάδο του ΕΣΥ να μην μπορούν να διεκδικήσουν τις νέες θέσεις ιατρών ΕΣΥ που θα ανοίξουν στο νέο έτος. 

--- Τέλος παράθεσης ---

Μπορούν και παραμπορούν! (αρκεί να παραιτηθούν)

Ώστε όλοι στην πύλη εισόδου ως επιμελητές Β' ε; Κι όσες θέσεις αδειάζουν, προκήρυξη ως Β' κι αυτές ε;
Με τι κίνητρα θα πάει ο γιατρός στην επαρχία και στο απομονωμένο νησάκι αν εξαλειφθούν και τα μικρά κίνητρα του βαθμού Α' ή Διευθυντή;

Και η προοπτική των "όχι πάνω από 7 ενεργές" κι "όχι πάνω από 11 Super Puma συνολικά"; Συγνώμη "παντός τύπου" και μπερδεύτηκα με το "παντός καιρού".
Άρα το παράθυρο των 11 συνολικά εφημεριών αλλά όλες αυτές οι 11 να είναι ετοιμότητας είναι ορθάνοιχτο και με την υπογραφή μας. Αφού άλλωστε οι εφημερίες θα καθορίζονται από τα επιστημονικά συμβούλια και τις Διοικήσεις στο τέλος!

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά από εμβριθή μελέτη της ομόφωνης κλαδικής συμφωνίας (ΟΚΣ), οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι νυν υπηρετούντες στον κάδο του ΕΣΥ να μην μπορούν να διεκδικήσουν τις νέες θέσεις ιατών ΕΣΥ που θα ανοίξουν στο νέο έτος. 
Δεν ξέρω, μπορεί να μη κατάλαβα και καλά, ζαλίστηκα και λέω να σταματήσω την ανάγνωση του πονήματος και να το γυρίσω στο ΔΩΔ (DVD) με τον Dr Ντίνο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Και η "δικαιολογία" που θα επιστρατεύσουν  είναι ότι διαφορετικά θα υπάρξει καθυστέρηση και δεν θα προλάβουν να γίνουν μέσα στο χρονοδιάγραμμα οι προσλήψεις, καθώς θα κενώνονται  συνεχώς θέσεις που θα κατέχουν οι ήδη υπηρετούντες.

flone:
El Cados…

Καλωσήρθατε στην ΕΣΣΝ (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Νοσοκομείων)

Ο κάδος έχει σκουπίδια.

Αυτούς που μπήκανε με ‘κρίση και επιλογή’ από κομματόσκυλα, παρακοιμώμενους και αρχισκουπίδια. Αυτούς που έχουνε πάθει καρπιαίο από την πασιέντζα. Αυτούς που έχουνε με την Ιατρική μικρότερη σχέση από ό,τι έχει ο κ. ΥΥΚΑ. Αυτούς που τους συναντάς μόνο στα check-in και τα gala. Αυτούς που δεν θα επιβίωναν ούτε μέρα έξω από το καταφύγιο άγριων ζώων.

Τα σκουπίδια θέλουνε να πιστέψουν ότι δεν είναι σκουπίδια.

Γι’ αυτό αποφασίζουνε και διατάζουν. Παρανομούν. Εκβιάζουνε και απειλούν. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αποφασίζουνε για το μέλλον μας. Τα ξέρουν όλα. Τετραγωνίζουνε τον κύκλο και διασπάνε τα ηλεκτρόνια.

Τα σκουπίδια, ό,τι και να κάνουνε, σκουπίδια θα είναι.

Γι’ αυτό μένουνε και ανεβαίνουνε πατώντας πάνω μας. Γλείφουνε. Αγοράζουνε με ακάλυπτες και μετά 'δουλεύουνε' μια ζωή για να ξεχρεώσουν. Άγονται και φέρονται. Γνωματεύουνε ασύστολα και κατ’ εξακολούθηση. Κάνουνε επιστήμη στους διαδρόμους και τα πλατύσκαλα. Προσκυνάνε. Σέρνονται.

Τα σκουπίδια είναι εχθροί, δικοί μας και των ονείρων μας.

Έχουνε μάθει μόνο να καταστρέφουνε. Δεν αντέχουνε τη δημιουργία. Η ιδεολογία τους είναι το χάος και ο σκοπός τους η αύξηση της εντροπίας. Για ντροπή, ούτε λόγος.

Τους εχθρούς μας αυτούς εμείς θα τους στηρίξουμε.

Θα φροντίσουμε για την αέναη αναπαραγωγή τους. Αφού αποκωδικοποιήσαμε το γονιδίωμά τους, θα τους κλωνοποιήσουμε με ψηφιακή ακρίβεια. Τα σκουπίδια θα παράγουνε καινούρια σκουπίδια, μέχρι να μας πνίξουνε. Θα μας κοιτάνε στα μάτια με λύπηση και ευγνωμοσύνη. Γιατί χωρίς εμάς, δεν θα ήταν ούτε σκουπίδια. Χωρίς εμάς θα ήταν κύριοι Τίποτα.

Όπως και να το δεις, ήταν μια γενναία απόφαση (με ορρούς κινήματος…)

Γιώργος Γεωργακούδας
Νευρολόγος

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
20/11/2008
Συνεδριάζει σήμερα το γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ(ΔΒ)

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να εξετάσει την πορεία της διαπραγμάτευσης και να δώσει κατευθύνσεις για τα περαιτέρω βήματα.

Χτες υπήρξε πολύωρη συνάντηση της Διαπραγματευτικής Ομάδας με τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου και τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ κατά την οποία συζητήθηκαν σημείο προς σημείο οι ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το κείμενο της κλαδικής συμφωνίας.

Σήμερα αργά το βράδυ (μετά τις 11μμ) θα αναρτηθεί στο Ygeianet ενημερωτικό σημείωμα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Δημήτρης Βαρνάβας

Σημείωση: Να δούμε, για το ότι υπάρχουν οργίλες αντιδράσεις θα υπάρξει αναφορά? Ή όσοι πήρανε χαμπάρι, πήρανε?

Harper:
Τι να πει τελικά κανείς για τα τεκταινόμενα...δεν έχει μείνει κάτι που να μην ειπώθηκε με οργή,θλίψη,θυμό αγανάκτηση,απογοήτευση.Ξεκινήσαμε οραματιζόμενοι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και παραμείναμε συνειδητά είλωτες για 30 αργύρια.Κανένας λόγος για 48ωρο..μόνο κάτι μπαρούφες για 7 και βάλε εφημερίες χωρίς πλαφόν στα φράγκα...

Λυπάμαι και ντρέπομαι για κάθε απεργία που έκανα,για κάθε συνέλευση ή συζήτηση που συμμετείχα,για κάθε δευτερόλεπτο που χαράμισα διαβάζοντας ενημερωτικά ε-μαιλ φαφλατάδων που ξαφνικά σιώπησαν μπρος στη θέα του χρήματος και των τίτλων!Ειδικά οι τελευταίοι με έχουν εξοργίσει...Αλήθεια που χάθηκαν?Που πήγαν οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας που επαγγελιζόταν?Μήπως δεν έχουν χρόνο να συντάξουν κείμενα τώρα που τα κομπιουτεράκια τους έχουν πάρει φωτιά από τους υπολογισμούς με τα νέα οικονομικά δεδομένα?

Νιώθω πως όσο και να φωνάξω,ό,τι και να πω δεν έχει πλέον νόημα.Οι φωνές χάνονται μέσα στον κόσμο που ζούμε γιατί ο ήχος δε μεταδίδεται στο κενό και ο κόσμος του ΕΣΥ είναι το απόλυτο κενό!

Δεν ξανασχολούμαι...απλά θα απλώσω το χέρι μου και θα αρπάξω τα φράγκα που εξασφάλισαν για μένα.Θα γνέφω δουλικά το κεφάλι μου,θα τους ευχαριστήσω κάμπτοντας υποτακτικά τη μέση μου,ψελλίζοντας YES SIR και ελπίζοντας πως κάποια μέρα θα γίνω και εγώ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ για να εξουσιάζω τα δικά μου γιουσουφάκια...Είναι εθιστικότατο τελικά το παιχνίδι της εξουσίας και του χρήματος

Η αλλαγή ήταν ουτοπία...και τα 30 αργύρια είναι το λάβδανο για τον πόνο της προδοσίας

Ρώτησαν κάποτε το σκουλίκι πως έφτασε στην κορυφή "'ερποντας και γλύφοντας" απάντησε

Δεν ξέρω τι άλλο να πω..γράφω και σβήνω...γράφω και σβήνω...οι λέξεισ δε μου βγαίνουν...Νιώθω...δεν ξέρω και εγώ τι...

Αν το ΕΣΥ που διεκδικούμε με αυτή τη σύμβαση είναι αυτό που πραγματικά οραματιζόμαστε λυπάμαι ειλικρινά.Δεν λέω ότι δεν πετύχαμε τίποτα...Απλά ξεπουλήσαμε την ελευθερία μας,το 48ωρο για άλλα,πιο σημαντικά κατά το δοκούν

Νιώθω ότι απλά ακολουθούμε την κατάρα αυτού του τόπου:Αγώνες,διεκδικήσεις οράματα και θυσίες για να βρουν έκφραση τελικά τα "θέλω" των ολίγων.

Νιώθω αηδία,προδοσία και αγανάκτηση!

Φαίνεται πως οι γεμάτες τσέπες είναι πιο σημαντικές από τις άδειες,ανέμελες μέρες!

Αλήθεια,πόσο κοστίζει η ελευθερία? 300 ευρώ?Μια διευθυντική θέση?ή τι άλλο?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση