Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (129/295) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Αν η κυβέρνηση υπαναχωρήσει και δεν κυρωθεί η σύμβαση με νόμο, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε κλείσιμο όλων των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων.
--- Τέλος παράθεσης ---

Παρακαλείται ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα........ (και τα φώτα, όχι όπως αυτόν στο Κ.Υ. Καλυβίων -αστικού τύπου περικαλώ- που τα άφησε όλα ανοιχτά)
Το σχετικό link για το Κ.Υ. Καλυβίων είχε αναρτηθεί παλιότερα από τον F&B στο shoutbox Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δ. Κουναλάκης:
Μερικές σκόρπιες σκέψεις:
- Πιθανόν να διατηρήσουμε τον ίδιο υπουργό, οι αρχηγικές του εμφανίσεις μάλλον οδήγησαν κάποιους να σκεφτούν να τον αφήσουν να σιγοψηθεί στο ίδιο υπουργείο, αλλά το κατάλαβε και το παλεύει...
- Είναι εντυπωσιακό πάντως να απειλούμε με εφαρμογή του 48ώρου εάν δεν επικυρωθεί η συλλογική σύμβαση που το καταργεί....
- Εάν αλλάξει ο υπουργός και δεν έχουν πέσει οι υπογραφές από το Οικονομικών είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για δύο λόγους: Για εφαρμογή των παροχών σε βάθος χρόνου και για μεταφορά των προσλήψεων στο επόμενο έτος.
- Τελικά αυτοί που μιλάνε για μετατροπή των ιατρών σε δημοσίους υπαλλήλους έχουν δίκαιο. Φαίνεται ότι για τη σύμβαση μάχονται και πολλοί επιμελητές Β γιατί καταργεί την επαναπροκήρυξη και ξέρουν ότι λάου-λάου μια θετική εισήγηση θα την έχουν χωρίς άγχος για εκπαιδεύσεις, συνέδρια, κλπ
- Μην αγχώνεστε κάποια σύμβαση θα ψηφιστεί από τη Βουλή για τα ΜΜΕ, τώρα ποιος ξέρει, μπορεί να μην είναι η ίδια.... καθώς τα ΜΜΕ τα ξέρουν πριν από μας τι ζητάμε και τι θέλουμε να ψηφιστεί και θα παρουσιάσουν τα πάντα για το καλό μας.

flone:
Έκκληση για αποστολή στην ΟΕΝΓΕ του αριθμού και της σύστασης θέσεων που πρέπει να προκηρυχθούν το 2009(ΟΕΝΓΕ)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η επικείμενη ψήφιση του Νόμου που θα κατοχυρώνει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την οποία υπογράψαμε με τον Υπουργό Υγείας  πρέπει να μας βρεί έτοιμους για την προκήρυξη των 2000 νέων θέσεων γιατρών την οποία προβλέπει για το 2009.

Παρακαλούμε να στείλετε το συντομότερο δυνατόν την αναλυτική εικόνα για τις θέσεις γιατρών τις οποίες προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου σας ,τη σημερινή στελέχωση, τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα, και τις συγκεκριμένες προτάσεις σας .

Παρακαλούμε να συνεργαστείτε με τα Επιστημονικά Συμβούλια για την ιεράρχηση των αναγκών σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς  και να λάβετε υπόψη ότι επιδίωξή μας είναι να υπάρχει τέτοια σύνθεση στα Τμήματα του Νοσοκομείου και στα Κέντρα Υγείας ώστε να  ΜΗΝ  ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ  κανείς γιατρός να πραγματοποιεί πάνω από  7 ενεργείς εφημερίες τον μήνα  ή  πάνω από  11 εφημερίες  παντός τύπου.

Το κείμενό σας να σταλεί στο  FAX  της  Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.  210-5234725  και στο  FAX   24310-36853.

Συναδελφικά

Παπαδόπουλος Σάκης

μέλος στην Επιτροπή Προτύπων Εφημέρευσης & Προσλήψεων
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
επιδίωξη τι σημαίνει ακριβώς?
Σήμερα μου φέρανε στο Εξωτερικό Ιατρείο το καινούριο ημερολόγιο και -guess what!- δεν υπάρχει το φύλλο της 1-7-2009!
Ήδη συνέταξα έγγραφη διαμαρτυρία στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, δεν μπορούν να μας κλέβουν έτσι μέρες από τη ζωή μας.

Τ.Μαλλές:
    A!... Μάλιστα.... έλεγα κι εγώ γιατί καθυστερεί η εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης...
Δεν μιλούσες ρε Σάκη νωρίτερα...

Γ.Κτιστάκης:
Χθες είχα μια κουβέντα με ενεργό κομματικό στέλεχος της αντιπολίτευσης με μεγάλη εμπειρία και με πολλές γνωριμίες (και στον χώρο των κυβερνητικών στελεχών) και με «διαβεβαίωσε» ότι δεν πρόκειται να ψηφιστεί αυτή η συλλογική σύμβαση γιατί δεν πρόκειται να εγκριθεί από το υπουργείο οικονομικών. Άσε «λέει» ότι θεωρείται αντισυνταγματική από κάποια στελέχη των υπουργιών και πιθανότατα δεν θα υπογράφει ποτέ από το υπουργείο οικονομικών.
Θέλω να πιστέψω ότι η θέση του αυτή περιέχει κομματική προκατάληψη και δεν ισχύει, αλλά, με την εμπειρία  και τις γνωριμίες που έχει και με το να μου παραθέτει λεπτομέρειες περί της σύμβασης και των διαπραγματεύσεων χωρίς να έχει κάποια σχέση με των ιατρικό χώρο ,και με δεδομένο την παράταση στην παράταση που δίνεται για την κατάθεση της σύμβασης στη βουλή, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι όλο αυτό το σκηνικό τελικά είναι μια μεγάλη κοροϊδία σε βάρος των γιατρών.
Το μόνο αισιόδοξο που έχω αυτήν την στιγμή είναι το ότι θεωρώ ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση έχει πάρει ένα ισχυρό μήνυμα για κλείσιμο των εφημερίων εάν δεν προχωρήσει.(εάν το έχει λάβει και αυτό με την τακτική που κρατάμε )
Όλες οι πληροφορίες που έχω και από άλλα στελέχη και κυβερνητικά και μη, με εμπειρία στην πολιτική, όλοι το ίδιο πράγμα μου λένε:  «δεν πρόκειται να υπογραφεί αυτό το πράγμα». Έτσι αποκαλούν την σύμβαση. 
Συγγνώμη για το απαισιόδοξο μήνυμα αυτών που γράφω, αλλά εγώ αυτές τις πληροφορίες τις θεωρώ αρκετά έγκυρες, και θεωρώ ότι εάν δοθεί και άλλη παράταση στην λεγόμενη «καταληκτική» ημερομηνία από την ΟΔ ΟΕΝΓΕ ,τότε νομίζω ότι θα έχω το δικαίωμα ( αλλά και όλοι μας) να μιλάμε για ΤΟ ξεπούλημα των αγώνων και για ΤΗΝ προδοσία των συνδικαλιστών.   
Mακάρι να βγω ψεύτης

Όχι άλλη παράταση πέραν την 10 Ιανουαρίου κλείσιμο  των εφημερίων και ΟΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ (για να θυμηθούμε από πού ξεκινήσαμε για αυτούς που το ξέχασαν)   

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση