Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Άραγε ξέρει κανείς νέα μετά από αυτό;
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι επίτροποι και το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχουν τη νομιμότητα οικονομικών πράξεων.Δηλαδή η παρέμβασή τους θα εκδηλωθεί μόλις καταφθάσουν τα πρώτα εντάλματα πληρωμών εφημεριών με βάση την"κλαδική".
Δεκάρα δεν δίνουν αν εσύ θα κάνεις 2 ή 22 εφημερίες. Αρκεί αυτές που θα πληρωθείς να είναι νόμιμες ή "νόμιμες".
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό σκεφτόμαστε, νομίζω, πολλοί.
Ας ξεκινήσουμε από το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα.
Να πέφτουνε ιδέες και να τις συζητάμε, προτείνω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν προσπαθήσει κάποιος να πάρει μια θέση στην πρόταση του flone του έρχονται τόσα πράγματα στο νου , τόσο μπλεγμένα μεταξύ τους ,που χρειάζεται κόπο για να τα βάλεις σε μια τάξη..
Μερικές σκόρπιες σκέψεις λοιπόν
.
Νομίζω ότι το πρώτο που έχουμε να κάνουμε τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο είναι να καταλήξουμε σε μια θέση ότι όλοι (γιατροί, υπόλοιποι υγειονομικοί, ασθενείς) είμαστε κρίκοι σε μια αλυσίδα που η ύπαρξή της έχει ένα και μόνο σκοπό: την προάσπιση και την αποκατάσταση της υγείας των πολιτών.
Όσοι ενστερνίζονται αυτή την άποψη είναι από τη μια πλευρά .όσοι δεν την ενστερνίζονται- και είναι αρκετοί ανάμεσά μας- είναι από τη άλλη πλευρά .
Δηλαδή πολύ απλά .Μέσα στο χώρο της υγείας και μέσα στο χώρο της Δημόσιας υγείας, μέσα στα Νοσοκομεία υπάρχουν τεράστια αντιτιθέμενα συμφέροντα.
Υπάρχουν αυτοί (οι «ονειροπόλοι» οι «αιθεροβάμονες», τα «ψώνια» ) που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό τους , που παθιάζονται(από επαγγελματική διαστροφή) μπροστά στα προβλήματα υγείας των συνανθρώπων μας που θέτει η ζωή και η καθημερινότητα, που «τρελαίνονται» και πασχίζουν να τα επιλύσουν , που νοιώθουν νικητές ,νιώθουν να «πετούν» όταν «εξοφλούνται» με το χαμόγελο του ιαθέντος ασθενή τους που αποχωρεί και υπάρχουν και αυτοί που μέρα νύχτα βασανίζονται με ποιους προμηθευτές, με ποιες φαρμακοεταιρείες θα τα βρουν, πόσους «πελάτες» θα δουν την επαύριον ,πόσους συναδέλφους τους θα «πριονίσουν» και νοιώθουν να «πετούν» όταν εξοφλούνται με μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ μέσα στο γνωστό φάκελο ή και άνευ αυτού.
Αυτοί που ξημεροβραδιάζονται «έρποντας και γλείφοντας», την κάθε νομενκλατούρα (ιατρική, διοικητική, κομματική) περιμένοντας ως καλά εκπαιδευμένα σκυλάκια το «κόκαλο». Να γίνουν και αυτοί κάποτε χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων .Ή έστω «παρά τω Χαλίφη».
Όπως αντιλαμβάνεσθε υπάρχουν δυο «κόσμοι» μέσα στον κόσμο μας.
Ας διαλέξουμε πρώτα με ποιους είμαστε .Γιατί αυτόματα θα διαλέξουμε και ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας. Τα άλλα θα έλθουν από μόνα τους. Και οι στόχοι που πρέπει να βάλουμε και οι τρόποι με τους οποίους θα συζητάμε τα προβλήματά μας και οι τρόποι με τους οποίους θα αποφασίζουμε και οι τρόποι που θα τα διεκδικήσουμε .Τότε θα πάψουν να μας δυναστεύουν και οι κομματικές και συνδικαλιστικές αυθεντίες, θα πάψουν τα όνειρά μας, τα συμφέροντα μας και οι στόχοι μας να αποτελούν έρμαιο στα χέρια κάθε επιτήδειου κομματικού γραφειοκράτη, του κάθε τυχάρπαστου απατεώνα .Γιατί για ορισμένους περί απατεώνων πρόκειται.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆραγε ξέρει κανείς νέα μετά από αυτό;
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι επίτροποι και το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχουν τη νομιμότητα οικονομικών πράξεων.Δηλαδή η παρέμβασή τους θα εκδηλωθεί μόλις καταφθάσουν τα πρώτα εντάλματα πληρωμών εφημεριών με βάση την"κλαδική".
Δεκάρα δεν δίνουν αν εσύ θα κάνεις 2 ή 22 εφημερίες. Αρκεί αυτές που θα πληρωθείς να είναι νόμιμες ή "νόμιμες".
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Έχετε πληρωθεί εφημερίες για Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη;
Αν όχι αυτές δεν παίζουν με την όποια κλαδική ή νόμο. Ακόμη περισσότερο οι εφημερίες Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου που έχουμε πληρωθεί που έπαυε να ισχύει η γνωστή "αναστολή"
Και στις δύο περιπτώσεις το θέμα είναι ότι το ελεγκτικό πήρε μια απόφαση το Μάη που οι επίτροποι έκαναν ότι δεν έμαθαν και υπόγραψαν εφημερίες να πληρωθούμε.
Το ερώτημα μου είναι ξεκάθαρο Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εάν έρθει αύριο ο επίτροπος και σου πει: "Δεν βλέπω να υπάρχει υπογεγραμμένη ρητή συναίνεση σου για υπέρβαση του 48ωρου για τους μήνες από Ιούλιο μέχρι σήμερα που εφημέρευες με υπέρβαση 48ωρου, άρα έχουν δοθεί παρανόμως. Ή μου υπογράφεις ότι συναινούσες ή φέρε τα λεφτά πίσω"
Εκεί τι κάνεις μάγκα; Δύο πιθανές απαντήσεις: πληρώνεις ή υπογράφεις;
Μην μου πεις για τα δικαστήρια του Μιχαήλ γιατί αυτά θα τα διεκδικήσεις από το διοικητή και όχι από ελεγκτικό και άρα θα πρέπει να επιστρέψεις τα χρήματα και μετά κάνε ότι δικαστήρια και ασφαλιστικά θέλεις...
Μην μου πεις ότι δεν γίνεται να σου ζητήσουν πίσω λεφτά, γιατί για το επίδομα τροφής υπήρχε απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που το έκρινε παράνομο από το 2006 αλλά η επίτροπος την έκανε γαργάρα και το πλήρωνε. Τώρα ζητάει τα λεφτά πίσω κι ας υπόγραφε και το έδινε 2 χρόνια παράνομα.
Εδώ τώρα σε θέλω και ας αφήσουμε τις αμπελοφιλοσοφίες....
Εγώ έριξα μια ιδέα:
Ζητάμε από τους επιτρόπους κάθε νομού να εφαρμόσουν τους νόμους. Και ο τελευταίος νόμος δεν παίζει γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα συλλογικής κλαδικής σύμβασης στους ιατρούς ΕΣΥ άρα όποιοι θέλουν να πληρωθούν εφημερίες υπογράφουν και ξεκαθαρίζουν οι δύο κόσμοι της Αγωνιστικής Παρέμβασης, να της φύγει κι αυτή η αγωνία. Όποιοι όμως δεν υπογράψουν κάνουν 48ωρο. τέλος.
Να σε βάλει να εφημερεύεις χωρίς να σε πληρωνει δεν μπορεί να το κάνει παρα μόνο εάν επιτάξει και τους ιδιώτες μαζί με σένα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας όπως προκύπτει από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι "αγωνιστές" κάνουν πίσω στην ιδέα εφαρμογής του 48ώρου, από λόγια και συνδικαλισμούς καλά πάμε....
Και μην ακούσω την κοτσάνα περί προστασίας της υγείας του λαού γιατί με τόσους πλασμα-συναδέλφους που έχουμε καμιά μονάδα δεν θα πάψει να λειτουργεί.
Έτσι κι αλλιώς εμείς με την περίθαλψη και την πρόληψη ασχολούμαστε. Η υγεία του λαού εξαρτάται περισσότερο από άλλα πράγματα (διατροφή, ύδρευση, περιβάλλον, παιδεία, κλπ) και ελάχιστα από εμάς, αλλά μην βγείτε από το όνειρο και πάθετε καμιά κατάθλιψη που δεν είστε αναντικατάστατοι.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εγγραφή ή Είσοδος
Το ερώτημα μου είναι ξεκάθαρο Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εάν έρθει αύριο ο επίτροπος και σου πει: "Δεν βλέπω να υπάρχει υπογεγραμμένη ρητή συναίνεση σου για υπέρβαση του 48ωρου για τους μήνες από Ιούλιο μέχρι σήμερα που εφημέρευες με υπέρβαση 48ωρου, άρα έχουν δοθεί παρανόμως. Ή μου υπογράφεις ότι συναινούσες ή φέρε τα λεφτά πίσω"
Εκεί τι κάνεις μάγκα; Δύο πιθανές απαντήσεις: πληρώνεις ή υπογράφεις;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ούτε πληρώνω , ούτε υπογράφω.Διεκδικούσα την εφαρμογή του 48ωρου και με εξανάγκασαν σε εφημερίες.Και αν με αναγκάσουν σε πληρωμή θα διεκδικήσω αυτά που με εξανάγκασαν.Είχα αρνηθεί με υπογραφή δήλωση συναίνεσης .
Εγγραφή ή Είσοδος
Εδώ τώρα σε θέλω και ας αφήσουμε τις αμπελοφιλοσοφίες....
Εγώ έριξα μια ιδέα:
Ζητάμε από τους επιτρόπους κάθε νομού να εφαρμόσουν τους νόμους. Και ο τελευταίος νόμος δεν παίζει γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα συλλογικής κλαδικής σύμβασης στους ιατρούς ΕΣΥ άρα όποιοι θέλουν να πληρωθούν εφημερίες υπογράφουν και ξεκαθαρίζουν οι δύο κόσμοι της Αγωνιστικής Παρέμβασης, να της φύγει κι αυτή η αγωνία. Όποιοι όμως δεν υπογράψουν κάνουν 48ωρο. τέλος.
Να σε βάλει να εφημερεύεις χωρίς να σε πληρωνει δεν μπορεί να το κάνει παρα μόνο εάν επιτάξει και τους ιδιώτες μαζί με σένα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας όπως προκύπτει από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι "αγωνιστές" κάνουν πίσω στην ιδέα εφαρμογής του 48ώρου, από λόγια και συνδικαλισμούς καλά πάμε....
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ με την ιδέα σου.
Εγγραφή ή Είσοδος
Και μην ακούσω την κοτσάνα περί προστασίας της υγείας του λαού γιατί με τόσους πλασμα-συναδέλφους που έχουμε καμιά μονάδα δεν θα πάψει να λειτουργεί.
Έτσι κι αλλιώς εμείς με την περίθαλψη και την πρόληψη ασχολούμαστε. Η υγεία του λαού εξαρτάται περισσότερο από άλλα πράγματα (διατροφή, ύδρευση, περιβάλλον, παιδεία, κλπ) και ελάχιστα από εμάς, αλλά μην βγείτε από το όνειρο και πάθετε καμιά κατάθλιψη που δεν είστε αναντικατάστατοι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η προάσπιση της υγείας του λαού και η αποκάταστασή της εξαρτάται και από εμας, όπως και απο πολλούς άλλους..
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟύτε πληρώνω , ούτε υπογράφω.Διεκδικούσα την εφαρμογή του 48ωρου και με εξανάγκασαν σε εφημερίες.Και αν με εναγκάσουν σε πληρωμη θα διεκδικήσω αυτά που με εξανάγκασαν.Είχα καταθέσει δήλωση μη συνάινεσης.
--- Τέλος παράθεσης ---
Χαίρομαι και σε τιμά η απόφαση να μην υπογράψεις ακόμη κι αν χρειαστεί να επιστρέψεις χρήματα πίσω και να τα διεκδικήσεις δικαστικά.
Γιατί ο παπάς στο "Μάθε παιδί μου γράμματα" μου θύμισε πολλούς συνδικαλιστές μας από όλες τις παρατάξεις, χωρίς καμιά εξαιρούμενη.
Έχουμε φτάσει στο σημείο η φράση "Η εκκλησία είναι το όπιο του λαού" να ταιριάζει γάντι εάν το πεις έτσι: "Οι συνδικαλιστές είναι το όπιο των εργαζομένων". Δεν γενικεύω αλλά για τους δικούς μας ταιριάζει απόλυτα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση