Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Δεν αναλαμβάνω ασθενείς που έρχονται και μου λένε ότι έχουν ιδιωτική ασφάλεια.
schumifer:
Σε αυτό το τελευταίο, όχι απλά κανένα πρόβλημα αλλά υποχρέωσή μας να του προσφέρουμε του ασθενούς και τη βεβαίωση που χρειάζεται. Το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής μου είχε να κάνει με τις γνωματεύσεις καταστάσεων και διαγνώσεων που ενδεχομένως να μην υφίστανται, για οιοδήποτε λόγο.
Βέβαια, αυτό συμβαίνει κατά κόρον και μεταξύ ιδιωτικών υπηρεσιών! Ιδιωτικά νοσοκομεία φουσκώνουν τα νοσήλεια, προσφέρουν θεραπείες λαμβάνοντας υπόψη και τη μελλοντική διαιτησία με την ασφαλιστική, καλύπτοντας όσο μπορούν τα προσδοκώμενα κέρδη. Και ασφαλιστικές σαφώς και το γνωρίζουν.
Προφανώς του πηγαίνουν ασθενείς που έχουν ιδιωτική ασφάλιση, και λογικά τον έχουν κάποτε πιέσει να γράψει παπάντζες.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΩς ιδιώτης Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός, ΔΕΝ αναλαμβάνω ασθενείς που έρχονται και μου λένε ότι έχουν ιδιωτική ασφάλεια.
Ο λόγος είναι ότι πάντα, μου ζητούν να γράψω ψεύτικες διαγνώσεις για να δικαιολογήσουν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις.
Και αυτό εμένα μου φέρνει δυσφορία.
Στην πραγματικότητα θα τους έβγαινε φθηνότερα αν δεν κάναν καμιά ιδιωτική ασφάλεια και ερχόταν κατευθείαν σε εμένα. Είμαι εκπαιδευμένος να κάνω αποτελεσματική δουλειά σε λογικές τιμές, αρκεί να με εμπιστευτούν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αργύρη στα δεκαπέντε χρόνια που έκανα - παλιότερα, βέβαια - ιατρείο, έχω αρκετά διαφορετική εικόνα.
Υπάρχουν πράγματι και οι "ασθενείς" που περιγράφεις, αλλά, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη δική μου εμπειρία, ήταν σπανιότητα.
Αντίθετα, είχα την ευκαιρία να δεχθώ πολλούς νέους ασθενείς, και μέσω αυτών - με τη σύστασή τους - και συγγενείς και φίλους τους.
Επίσης, ποτέ δε δυσκολεύτηκα να χρεώσω μία ασφαλιστική το ποσό που αντιστοιχούσε στη δουλειά μου, ενώ όταν επρόκειτο για ένα μεροκαματιάρη, ήταν πιο δύσκολο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση