Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
humor
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τα παρακάτω θα μπορούσαν να παρατεθούν ως ανέκδοτο, όμως αποτελούν αληθινή συνομιλία ενός γιατρού (αδιάφορο σφύριγμα για το ποιός θα μπορούσε να είναι) που καταφεύγει στις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου στο οποίο υπάγεται για να ρωτήσει γιατί καθυστερεί (εδώ και 1 έτος) η έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την μονιμοποίησή του που είχε ζητήσει με αίτησή του πριν από (μόλις) 1 έτος….
- «Σας έχω στείλει εδώ και ένα χρόνο αίτηση για να κάνατε τις ανάλογες ενέργειες για την επικύρωση της μονιμοποίησής μου και δεν έχετε κάνει τίποτα μέχρι σήμερα».
- «Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμιά ενέργεια. Αφού έχουν συμπληρωθεί τα κριτήρια, η μονιμοποίηση γίνεται αυτοδίκαια».
- «Μάλιστα. Και πως αποδεικνύεται αυτό το ‘αυτοδίκαια’»;
- «Δε χρειάζεται, το ξέρει η υπηρεσία μας»
- (προσπάθεια να κρατηθεί η ψυχραιμία και να βρεθεί μια λογική βάση συζήτησης) «Και πως θα αποδείξω σε μια άλλη υπηρεσία αν χρειαστεί ότι είμαι μόνιμος υπάλληλος του ΕΣΥ;»
- «Και γιατί να σου ζητηθεί κάτι τέτοιο»; (Εκτός από μια δόση περιέργειας διακρίνεται κι ένας τόνος έκπληξης! Δικαιολογημένος θα έλεγα αφού με το σύστημα HLA7 (και δε συμμαζεύεται) που περιγράφηκε σε άλλη ενότητα, οι υπηρεσίες επικοινωνούν άμεσα κι ότι πληροφορία θέλουν, τη βρίσκουν αμέσως. Πως του διέφυγε αυτό του γιατρού; )
- «Λέω βρε παιδί μου, αν μου ζητηθεί; Π.χ. πες ότι θέλω να πάρω ένα δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων»
- «Τότε θα τους δείξεις τα πρωτόκολλα από τις 2 ορκωμοσίες που αποδεικνύουν ότι μονιμοποιήθηκες»
- «Μα 2 πρωτόκολλα ορκωμοσίας αποδεικνύουν ότι κάποιος είναι μόνιμος; Αν είναι δυνατόν!»
- «Ε, καλά. Τους προσκομίζεις και το αντίστοιχο ΦΕΚ που λέει το νόμο»
- (Προσπάθεια! Προσπάθεια! Βαθιά αναπνοή! Εισπνοή! Εκπνοή!) «Μα απαιτείται και μια συνεχόμενη προϋπηρεσία στο ΕΣΥ για να γίνει η μονιμοποίηση!»
- «Ε, τότε να σου δώσουμε μια βεβαίωση για το χρόνο προϋπηρεσίας σου. Όλα αυτά, ΦΕΚ, πρωτόκολλα ορκομωσίας και προϋπηρεσίας αποδεικνύουν ότι έχεις μονιμοποιηθεί!»
- (Η υπομονή έχει χτυπήσει κόκκινο, όμως βαθιά εισπνοή, βαθιά εκπνοή. Το αυτό) «Μήπως, λέω μήπως, αντί να κουβαλάω ένα πάκο από έγγραφα και να αποδεικνύω μέσω αυτών κάθε φορά ότι είμαι μόνιμος υπάλληλος στο ΕΣΥ θα ήταν πρακτικότερο να εκδώσετε μια σχετική διαπιστωτική πράξη από την υπηρεσία σας; Με ένα έγγραφο θα ήμουν εντάξει!»
- «Ουφ, γιατρέ είσαι περίεργος! Σου λέμε δεν χρειάζεται! Δεν έχουμε εκδώσει κανένα ανάλογο έγγραφο μέχρι τώρα για τόσους και τόσους γιατρούς του νοσοκομείου που είναι μόνιμοι!»
- «Επειδή είμαι ‘περίεργος’ λοιπόν, μήπως να κάνατε μια αρχή από εμένα εκδίδοντας το έγγραφο που σας ζητάω;»
- «Καλά, άσε την αίτηση και θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντως να ξέρεις, είσαι υπερβολικός!»
Κάπου εδώ θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθήσει λιποθυμία του «υπερβολικού» γιατρού από τις υπερβολικές βαθιές εισπνοές και εκπνοές.
Μια εναλλακτική λύση θα ήταν να κρατήσει την αναπνοή του, παίρνοντας ένα μελιτζανί χρώμα έως ότου ήταν έτοιμο το έγγραφο που ζητούσε.
Άλλο πιθανό σενάριο θα ήταν να αποχωρήσει ο γιατρός συνοδευόμενος από 2 γεροδεμένους άντρες που θα τον είχαν κεράσει ένα «κοκτέιλ» Aloperidin + Zuledin + Akineton, θα του είχαν φορέσει 1 λευκό πουκάμισο που κουμπώνει ανάποδα (κουμπιά στην πλάτη) φωνάζοντας «Δεν ελπίζω τίποτα! Δεν φοβάμαι τίποτα! Είμαι μόνιμος!» (Ας με συγχωρέσει ο Καζαντζάκης για την ύβρη)
Προτίμησε να αποχωρήσει διακριτικά για να μην δώσει τροφή στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, σκεφτόμενος (κυρίως) τα παιδιά του........
Πατρωνάκης Μάνος:
Διαμαντή, κάν' τους δώρο τον οδηγό καλής συμπεριφοράς Δημοσίων υπαλλήλων.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
:D
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα παρακάτω θα μπορούσαν να παρατεθούν ως ανέκδοτο, όμως αποτελούν αληθινή συνομιλία ενός γιατρού (αδιάφορο σφύριγμα για το ποιός θα μπορούσε να είναι) που καταφεύγει στις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου στο οποίο υπάγεται για να ρωτήσει γιατί καθυστερεί (εδώ και 1 έτος) η έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την μονιμοποίησή του που είχε ζητήσει με αίτησή του πριν από (μόλις) 1 έτος….
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει μια βασική αρχή: Όταν συνομιλείς με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Έχω σκεφτεί αυτή την κατάσταση και προσωπικά σε μια τέτοια περίπτωση θα έκανα το εξης:
α) Θα ζήταγα εγγράφως αντίγραφο της πράξης μονιμοποίησης μου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για σύναψη δανείου κατοικίας.
β) Θα άφηνα να εννοηθεί (ξέρεις το στυλ "σ' ένα τα λέω πεθερά, να τ' ακούει η νύφη") ότι τα επιτόκια ανεβαίνουν και έχω ένα δικηγόρο που μου προτείνει να κάνω σε προσωπικό επίπεδο αγωγή στον υπάλληλο στο υπουργείο που καθυστερεί εσκεμμένα την μονιμοποίηση μου, και πως μπορώ να μάθω τον υπάλληλο που είχε ήδη ασχοληθεί με το θέμα μου στο νοσοκομείο για να μάθουμε ποιος στο υπουργείο έχει την ευθύνη. Αλλά εγώ σκέφτομαι ότι που να μπλέξω με δικηγόρους, να του κάνω καλύτερα μια αναφορά στην υπηρεσία για άρνηση καθήκοντος.
γ) Και ποιος "χειρίστηκε" το θέμα μου από το νοσοκομείο εδώ, να μάθουμε ποιος κρύβεται στο υπουργείο, γιατί εάν κάνω αναφορά κατά παντός υπευθύνου μπορεί να πάρει κανένα μήνα παραπάνω η διαδικασία και εγώ καίγομαι... ανεβαίνουν τα επιτόκια...
EzeΤΡΟΛ:
Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Αρκαλοχώρι...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚατεβάστε το συνημμένο αρχείο Powerpoint με απολαυστικές φωτογραφίες απο την πατρίδα μας!
--- Τέλος παράθεσης ---
Στη συλλογή θα ταίριαζε να κολλήσει και η παρακάτω φωτογραφία:
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση