Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
humor
Δημήτριος:
Ας φανταστουμε εναν γενικο ιατρο χωρις ..ειδικοτητα (πρακτικον δλδ ) χωρις..αγροτικο και χωρις...προπτυχιακη εκπαιδευση σε κλινκες!!
αποτροπαιο αλλα τι μας θυμιζει;
..
πτυχιουχο καθηγητικης σχολης!!
τυχαιο; δε νομιζω!
υγ. το αστειο με τον διασημο καρδιολογο που επισκεφθηκε μεταμφιεσμενος εναν επισης διασημο βοτανοθεραπευτη δεν μπορουμε να το γραψουμε εδω!
Δ. Κουναλάκης:
Τι μου θύμισες..... Θα ξύσω πληγές αλλά θα σας πω πολλά ανέκδοτα σε ένα μήνυμα.....
Σκέψου ένα μεγάλο Αθηναϊκό νοσοκομείο να έχει εσωτερικούς ειδικευόμενους στην παθολογική κλινική που κατοικούν μέσα σε αυτό και μοιράζονται τους ασθενείς που νοσηλεύονται για να τους τρέξουν ότι χρειαστεί μέχρι το εξιτήριο. Το πότε θα πάρουν την ειδικότητα της παθολογίας και με τι όρους σηκώνει συζήτηση αλλά δεν είναι το θέμα μας. Σκέψου όμως και άλλους "εξωτερικούς" ειδικευόμενους στην ίδια κλινική, που κοιμούνται σπιτάκι τους, και μάλλον μόνο στην επίσκεψη συχνάζουν να τους δει ότι υπάρχουν ο καθηγητής και περιμένουν πότε θα εκλεγεί ο βο(υ)λευτής τους να πάρει τον καθηγητή τηλέφωνο να τους "δώσει" την ειδικότητα της παθολογίας.
Τώρα το 1ο ανέκδοτο: Αυτοί οι "εξωτερικοί" που θα πάρουν την ειδικότητα της παθολογίας με αυτό τον τρόπο, θα πάρουν το ιατρικό τους βαλιτσάκι και θα εγκατασταθούν στην ελληνική ύπαιθρο ως ειδικευμένοι παθολόγοι (να πω το 80-90% των παθολόγων της υπαίθρου;), καθώς τα νοσοκομεία και οι μεγάλες αθηναϊκές κλινικές κρατούν συνήθως τους εσωτερικούς όταν τελειώσουν...
Ακολουθεί το 2ο ανέκδοτο: Αυτοί οι "εξωτερικοί" "παθολόγοι" που πρακτικά είναι οι γενιά του κ. Ράπτη και πολλών άλλων (ο θεσμός του εξωτερικού ειδικευόμενου καταργήθηκε αμέσως μετά τη δικτατορία), θα μεγαλουργήσουν στο ατελείωτο φάσμα της μεγάλης παθολογίας και είναι αυτοί που πρακτικά συνταξιοδοτήθηκαν πλέον μέχρι τα τελευταία 2-3 χρόνια..... Αλήθεια, μήπως ένας τέτοιος ήταν και ο οικογενειακός σας παθολόγος;
Ακολουθεί το 3ο ανέκδοτο: Αναρωτιέμαι ταπεινά: Εάν σεβαστοί ακαδημαϊκοί δηλώνουν (εμμέσως ότι η παρουσία στην επίσκεψη και η απονομή της ειδικότητας) αρκεί για μεγαλουργήσει σε όλο το φάσμα της παθολογίας ένας ιατρός, μήπως τελικά τα τέσσερα χρόνια της ειδικότητας της γενικής ιατρικής κινδυνεύουν να μην βγάλουν καλούς ειδικευμένους ιατρούς σε όλο το φάσμα της παθολογίας; Να τα καταργήσουμε;
Και το κερασάκι: Εάν ένας ειδικευόμενος παθολογίας σήμερα σε ένα εξειδικευμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο καταλήγει να νοσηλεύει μόνο αναιμίες, λοιμώξεις και ότι περιστατικό δεν θέλει άλλη κλινική, τελικά μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται;
Γ.Κτιστάκης:
ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΜΑ.............
Δημήτριος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕΝΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΜΑ.............
--- Τέλος παράθεσης ---
τι μου θυμισες!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
και επιπλεον:
ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ
Που τρέχεις πανικόβλητος
και τελειωμό δεν έχεις;
Με τόσο άγχος φίλε μου
για πες μου πως αντέχεις;
Ρεφραίν
Κάτσε και λίγο να χαρείς
δυο λόγια για να πούμε.
Να ησυχάσει το μυαλό
κι έναν καφέ να πιούμε.
Γιατί ρε φίλε τι ζωή
δύσκολη θες να κάνεις:
Για κάτι μικροπράγματα
να τρέχεις,να μη φτάνεις;
Loumakis:
ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
Σε μια επίσκεψή μου στο ψυχιατρείο, ρώτησα τον διευθυντή πώς διακρίνει αν ένας ασθενής πρέπει ή όχι να εγκλειστεί.
«Είναι απλό», είπε ο διευθυντής «γεμίζουμε μια μπανιέρα και προσφέρουμε στον ή την ασθενή ένα κουταλάκι, ένα φλιτζάνι του
τσαγιού και έναν κουβά, ζητώντας
να αδειάσει τη μπανιέρα».
«Α, κατάλαβα», είπα, «ένα φυσιολογικό άτομο θα χρησιμοποιήσει τον κουβά γιατί είναι μεγαλύτερος από το κουταλάκι και το
φλιτζάνι».
«Όχι», είπε ο διευθυντής, «ένα φυσιολογικό άτομο θα τραβούσε την τάπα. Προτιμάτε κρεβάτι κοντά στο παράθυρο;»
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση