ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων

<< < (144/175) > >>

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜία απορία που πάντα είχα είναι πού αναφέρεται στα βιβλιογραφικά δεδομένα Σ/Δ υπό διαιτητική αγωγή ΜΟΝΟ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτη ακριβως ηταν η αρχικη ερωτηση σου και σε αυτη καναμε την προσπαθεια να απαντησουμε...Προσωπικα δεν μιλησα για IGF/IGT αλλα για την περιπτωση εκεινη που ενας ΙFG δικαιουμενος OGTT (δε θα του εκανες OGTTαυτου του ανθρωπου επι αμφιβολιων?)βγαζει παθολογικη τιμη και ενω ειναι IFG πληρει λογω παθολογικης OGTT τα κριτηρια για ΣΔ.Ακομη και σε φυσιολογικη γλυκοζη νηστειας δικαιουται καποιος OGTT επι σοβαρων υποψιων.
Επίσης δε μιλησα για διαιτα ως μονοθεραπεια επι μακροθεν αλλα για 3 μηνες και σε πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις ασθενων- αναλογα παντα και με την ανταποκριση της ΗbA1c -προσπαθωντας οχι να συνηγορησω υπερ ΕΟΠΥΥ ή να πουλησω επιστημονικη αρτιοτητα-υπαρχουν πολλοι εδω μεσα καλυτεροι και το λεω ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ-αλλα προσπαθωντας να απαντησω -εστω φλερταροντας με τα ακρα-και κινουμενος απο καθαρο επιστημονικο κεντρισμα.

Αν το ερωτημα ηταν ρητορικο δε μπορουσα-ομιλω προσωπικα- να μαντεψω πως αναφερεσαι στους 40-50-60...Το "που αναφερεται στα βιβλιογραφικα δεδομενα ΣΔ ΜΟΝΟ υπο διαιτιτικη αγωγη" ειναι πολυ διαφορετικο απο το"Επιτέλους, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει κανείς διαβητικούς 40 και 50 και 60 ετών "υπό δίαιτα".

Οποτε θεωρησε την απαντηση μου ως προσπαθεια απαντησης σε ενα αστοχως ερμηνευμενο ερωτημα και οχι σαν υιοθετηση τακτικης θεραπευτικης συμπεριφορας αλλα σαν εξαιρεση στα πλαισια μαλλον ακραιων παραδειγματων.

deleteduser:
Φίλε jack μας μπερδευεις με τους περιγραφικους ορισμούς σου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... ενας ΙFG  ...βγαζει παθολογικη τιμη και ενω ειναι IFG πληρει λογω παθολογικης OGTT τα κριτηρια για ΣΔ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο IFG με παθολογική OGTT λέγεται διαβητικός και όχι IFG any more. Κατάλαβα πάντως τι εννοεις.

Αγαπητε Denominator σε προσφατο σεμιναριο που παρακολουθησα για το διαβητη μας επισημανθηκε ότι πολλοι ασθενεις μπορούν να ρυθμιστουν ικανοποιητικά και μακροχρόνια με δίαιτα και άσκηση, κανείς χωρις αυτα. Εξαλλου η θεραπευτική αυτή επιλογή είναι η μονη που μπορει να αλλαξει τη φυσικη πορεια της νόσου. Αρα και 40 και 50 και 60 ετών διαβητικοί θα μπορουσαν να υπάρχουν μόνο με δίαιτα και άσκηση. Συμφωνω οτι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι. Στην πραξη σχεδον όλοι (ασθενείς και γιατροί) προτιμούμε την ευκολη επιλογη του χαπιού.  

Τα βιβλιογραφικά δεδομένα που ζητας υπάρχουν, η πρακτικη μας τα χαλαει.

Denominator:
Εγώ πάντως δεν έχω εντοπίσει στη βιβλιογραφία της ιατρικής βασισμένης σε στοιχεία (evidence-based medicine) κάτι που να υποστηρίζει την αντιμετώπιση του Σ/Δ (τύπου ΙΙ, εννοείται) μόνο με δίαιτα και άσκηση (τα οποία, φυσικά, είναι απαραίτητα) χωρίς φαρμακευτική αγωγή σε επίπεδο πάνω από C. Όποιος από εσάς έχει να προτείνει κάτι, το οποίο δεν έχω υπόψη μου, θα χαρώ να το ακούσω.

Harper:
...
Προσωπικα οταν εχω ασθενη δεν τον αντιμετωπιζω μονο με την evidence-based medicine αλλα το συζητω μαζι του και προσπαθουμε να βρουμε μια λυση προσαρμοσμενη στην παθηση του και στις επιθυμιες του. Θα μου επιτρεψεις να πιστευω πως τα guidelines αν και χρησιμα εργαλεια στερουνται του ανθρωπινου παραγοντα.
...
<< Εκ παραδρομής τροποποίηση του μηνύματος από Denominator - αναμένεται αποκατάσταση >>

Denominator:
Συμφωνώ απόλυτα με την εξατομικευμένη παρέμβαση, αρκεί να στηρίζεται σε γνώση και όχι σε αίσθηση. Όσο για τις κατευθυντήριες οδηγίες, παρέκαμψέ τες, αρκεί να είσαι ενήμερος για τι τι κάνει η μετφορμίνη και η ινσουλίνη (τα βασικά φάρμακα του διαβήτη) σε κυτταρικό επίπεδο. 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση