Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία

<< < (60/96) > >>

iGP:
Θέλει κανείς να τον δανείζουν επ' άπειρον;Και με οποιουσδήποτε όρους;Και αυτά που του δίνουν να τα επιστρέφει πίσω την επόμενη μέρα, για αποπληρωμή τόκων;Ξέρεις πολλούς τέτοιους ανθρώπους στην πραγματική καθημερινή ζωή;
Να ξεμπερδεύει θέλει με τα παλιά δανεικά.Να του δώσεις δουλειά και κάποια στιγμή να ξεχρεώσει και να σκίσει τις παλιο-κάρτες που είχε θηλιά στο λαιμό του.Όχι άλλα δανεικά φωνάζει.Τη ζωή του πίσω θέλει! Για ρώτα κάποιον που χρωστάει και είναι άνεργος, τι ακριβώς θέλει.

Harper:
Το θεμα με την οικονομια μου θυμιζει τον ασθενη που οι μισοι γιατροι επιμενουν να κοψει το πόδι του λογω γαγγραινας και επερχομενης σηψης και οι άλλοι μισοι επιμενουν πως μπορει και να το σωσει ή αξιζει να προσπαθησει για αυτο περιμενοντας.

Ειναι λογικο οταν οι ειδικοι πλακωνονται μεταξυ τους ο αδαης -το πόδι του οποιου μάλιστα παιζεται-να τα εχει τελειως χαμενα.Και να πιεζεται ακομη πιο πολυ οταν του βαζουν τρομοκρατικα διλληματα του τυπου:σου κοβω το πόδι ή πεθαινεις.
Γιατι ο ασθενης -όντας ασχετος-δεν μπορει να εκτιμησει ουτε τη σοβαροτητα της καταστασης ουτε πόσος χρονος του απομενει.Πόσο μάλλον οταν οι ιδιοι οι γιατροι διαφωνουν.

Προσωπικα ομιλωντας όμως ,αν καποιος γιατρος με ειχε αναλάβει 2 χρονια πριν με μια αρχομενη φλεγμονη στο κατω άκρο και χωρις να με ρωτησει ειχε ακολουθησε το θεραπευτικο πρωτοκολλο που ο ιδιος -ας ειμαστε καλοπιστοι-ειχε επιλεξει και δε του το ειχαν επιβαλει συμφεροντα ή εταιριες-εξαλλου πως να το ξερω αυτο εγω?-και τωρα ξαφνικα ,2 χρονια μετα με εβαζε στο δίλλημα του ακρωτηριασμου για να επιβιωσω .....Και αν στην πορεια μου ειχε δωσει ελπιδες αλλά ποτε δε με εκανε συμμετοχο στη θεραπευτικη προσεγγιση και δε συζητουσε  μαζι μου για τις θεραπευτικες επιλογες αλλά οχυρωμενος πισω απο την επιστημοσυνη του επαιρνε ο ιδιος τις αποφασεις για μενα....εεε,τοτε,ακομη και αν αυτος ηταν το μεγαλυτερο μυαλο,ο πιο αναγνωρισμενος στο χωρο του, θα ειχε σιγουρα κλονιστει η εμπιστοσυνη μου στο προσωπο του.

Δεν ξερω αν καποιος άλλος θα με βοηθουσε περισσοτερο.Το μονο σιγουρο που καταθετω ειναι η απώλεια εμπιστοσυνης

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘέλει κανείς να τον δανείζουν επ' άπειρον;Και με οποιουσδήποτε όρους;Και αυτά που του δίνουν να τα επιστρέφει πίσω την επόμενη μέρα, για αποπληρωμή τόκων;Ξέρεις πολλούς τέτοιους ανθρώπους στην πραγματική καθημερινή ζωή;
Να ξεμπερδεύει θέλει με τα παλιά δανεικά.Να του δώσεις δουλειά και κάποια στιγμή να ξεχρεώσει και να σκίσει τις παλιο-κάρτες που είχε θηλιά στο λαιμό του.Όχι άλλα δανεικά φωνάζει.Τη ζωή του πίσω θέλει! Για ρώτα κάποιον που χρωστάει και είναι άνεργος, τι ακριβώς θέλει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Τα εξής πράγματα καταλαβαίνω:
α) Ότι δεν πρέπει να δανειζόμαστε. Συμφωνώ απόλυτα, κι άλλες φορές έχω γράψει ότι ένα κράτος πρέπει να απαγορεύεται να δανείζεται παρά μόνο για χειροπιαστά έργα υποδομής. Και επειδή λένε ότι και τους τόκους να πληρώναμε κάθε χρόνο, πάλι έλλειμμα έχουμε. Άρα εκεί τι κάνουμε; Από που κόβουμε, σήμερα, για να μην είναι τα έξοδα περισσότερα από τα έσοδα;
β) Να του δώσεις δουλειά. Αυτό λίγο με προβληματίζει. Ποιος θα δώσει τη δουλειά; Ο Γερμανός; ή το κράτος; Προσωπικά, πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να έχει μια υπηρεσία μόνο εάν το κόστος δεν υπερβαίνει το "συνολικό" όφελος. Και εκεί δεν τα πάει καθόλου καλά παγκοσμίως, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Άρα τι προτείνεις, να νοικιάσουμε την Ελλάδα σε όποιο δώσει τις περισσότερες θέσεις εργασίας;
γ) Τελικά το όριο που ζητάω να μάθω Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, το ξέρουμε;

iGP:
Αν είναι να το ξέρει κάποιος σε αυτό το forum, δε μπορεί παρά να είσαι εσύ αυτός.Οπότε απάντησε στον εαυτό σου και μην τον κρατάς σε αγωνία  :D

tsoukase:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικα ομιλωντας όμως ,αν καποιος γιατρος με ειχε αναλάβει 2 χρονια πριν με μια αρχομενη φλεγμονη στο κατω άκρο και χωρις να με ρωτησει ειχε ακολουθησε το θεραπευτικο πρωτοκολλο που ο ιδιος -ας ειμαστε καλοπιστοι-ειχε επιλεξει και δε του το ειχαν επιβαλει συμφεροντα ή εταιριες-εξαλλου πως να το ξερω αυτο εγω?-και τωρα ξαφνικα ,2 χρονια μετα με εβαζε στο δίλλημα του ακρωτηριασμου για να επιβιωσω .....Και αν στην πορεια μου ειχε δωσει ελπιδες αλλά ποτε δε με εκανε συμμετοχο στη θεραπευτικη προσεγγιση και δε συζητουσε  μαζι μου για τις θεραπευτικες επιλογες αλλά οχυρωμενος πισω απο την επιστημοσυνη του επαιρνε ο ιδιος τις αποφασεις για μενα....εεε,τοτε,ακομη και αν αυτος ηταν το μεγαλυτερο μυαλο,ο πιο αναγνωρισμενος στο χωρο του, θα ειχε σιγουρα κλονιστει η εμπιστοσυνη μου στο προσωπο του.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αν όμως αυτός ο γιατρός σε κούραρε από την πρώτη σου ανάσα στη ζωή και κούραρε επίσης τους γονείς σου, τους παπούδες και τους προπαπούδες σου τότε θα του είχες τυφλή εμπιστοσύνη. Ετσι είναι το δυτικό elite σύστημα. Και επίσης θα έβλεπες ότι οι άλλοι γιατροί (πχ Ρωσσία και Κίνα) χρησιμοποιούν μεσαιωνικές μεθόδους θα παρέμενες στον ίδιο αφού χωρίς γιατρό δεν γίνεται.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση