Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία

<< < (82/96) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Κουμουνιστικό δεν είναι. Αριστερό ακούγεται και θα σε πάει όλη η αντιπολίτευση με τις πέτρες....

Προς υπενθύμιση των μη ενημερωμένων: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (και όχι μαϊμούδες, συμπεριλαμβάνεται και η αγγλική μετάφραση του συνδέσμου στις μαϊμούδες)

Gatekeeper:
Η Ελλάς πρέπει να δημιουργήσει το δικό της μοντέλο και να πουλήσει το δικό της "όνειρο" ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της.
Τα βήματα τα έχει περιγράψει υπέροχα ο Lester Thurow στο βιβλιό του Building Wealth ήδη απο 1999...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑριστερό ακούγεται

--- Τέλος παράθεσης ---

Δε με νοιάζει πως ακούγεται. Οι ταμπέλες μας έφαγαν.
Με νοιάζει τι εγώ αισθάνομαι δίκαιο. Όπως δίκαιο αισθάνομαι το να αμείβεται ο καθένας με τις δυνατότητές του και την απόδοσή του (με εξαίρεση τους αληθώς αδυνατούντες και όχι τους "αδυνατούντες" λόγω τεμπελίτιδας, που έχουμε μπόλικους και από αυτούς) και όχι οριζοντίως (αυτό ακούγεται νεοφιλελεύθερο, αλλά και πάλι αδιαφορώ). Η δικαιοσύνη δεν έχει ταμπέλες. Ταμπέλες έχουν τα μαντριά και οι αχυράνθρωποι, καττ' εντολήν των χειραγωγούντων.

ΑΡΗΣ:
Λάβετε υπόψη ότι το ύψος των μισθών διαμορφώνουν τις τιμές των βασικών αγαθών. Οι τιμές των βασικών αγαθών δεν αποτελούν το κριτήριο ρύθμισης των μισθών.

D-Michalis:
Αυτά Άρη συμβαίνουν -και μάλιστα μερικώς, γιατί υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι- στις υγιείς αγορές. Στην Ελλάδα της κρίσης δεν το είδα. απεναντίας, είδα να πληρώνω το ίδιο -και ενίοτε περισσότερο- για γάλα, ψωμι, μακαρόνια, κρέας, βενζίνα, όταν το εισόδημά μου πήγε στο 40% από πρίν. Πού πήγε η διαφορά?
Είδα ακόμη το κράτος (με τη μορφή ΔΕΗ, Διοδίων, φορολόγησης) να αυξάνει τις απαιτήσεις του 20, 30, 40% ζητώντας παράλληλα από όλους τους άλλους παρόχους υπηρεσιών και αγαθών να συγκρατήσουν και να μειώσουν τις τιμές.
Αυτά βλέπω εγω και αυτά δεν προδίδουν καμία σχέση μισθού / τιμών αγαθών, ούτε και χρηστής διακυβέρνησης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση