Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum

Δεν έχει σημασία μόνο το περιεχόμενο του μηνύματός μας αλλά και η μορφή του.

<< < (2/7) > >>

Harper:
Υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων:Αυτοι που προσπαθούν να διακριθούν με τις πράξεις τους και αυτοί που προσπαθουν να διακριθουν μέσα από τα λάθη των άλλων...

Αυτή η διαρκής -σχεδόν διδασκαλίστικου τύπου-παρέμβαση-διορθωση στην ορθογραφία συναδελφων(που συνηθως ειναι εκ παραδρομής) εχει από καιρό ξεπεράσει το στάδιο του "χαριτωμενου",το στάδιο του "ενοχλητικού" και "προσβλητικού"  και κινειται κττμγ στη σφαιρα του "γελοιου" επιβάλλοντας ταυτοχρονα μια άτυπη μορφη..."τρομοκρατίας" στο γραπτό λογο.Προσωπικά θα μπορουσα να την ερμηνευσω μεσα απο τις έννοιες του "ψυχαναγκασμου" ή ενος "λανθανοντα σαδισμού" ενω από την άλλη μου θυμιζει πολυ εντονα συμπεριφερές ενηλίκων που σαν παιδιά ειχαν φαει πολυ ξύλο από μεγαλυτέρους τους μεχρι να τελειοποιήσουν κατι...

Α....και που εισαι...κανοντας χρηση των λεγομένων σου(βρε ταιριάζει και γάντι λογω συνωνυμιας...)  ;)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν άντεξα Αναστάσημ συγχώρα με :P

--- Τέλος παράθεσης ---

Α!!!και κατι ακομη...sorry για τα πολλαπλα ισχαιμικα-αιμορραγικα που ενδεχομένως προκάλεσα-ώ μη βάζοντας τόνο σε πολλές λέξεις μου... ;)

EzeΤΡΟΛ:
Πάντως, θα προτιμούσα να με εξετάσει ή να με χειρουργήσει ένας συνάδελφος που θα έγραφε "οι εγκύκλιοι" και "τί κάνετε", παρά "οι εγκύκλιες, τί κάνεται" κ.λπ.
Δγιαδόστε το παραπάνω αν συμφωνείτε.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάντως, θα προτιμούσα να με εξετάσει ή να με χειρουργήσει ένας συνάδελφος που θα έγραφε "οι εγκύκλιοι" και "τί κάνετε", παρά "οι εγκύκλιες, τί κάνεται" κ.λπ.
Δγιαδόστε το παραπάνω αν συμφωνείτε.

--- Τέλος παράθεσης ---
Διαισθητικά θα συμφωνήσω, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ένας συστηματικά ανορθόγραφος, ακόμη και ασύντακτος γιατρός να μπορεί να ασκήσει την επιστήμη του. Για την ακρίβεια έχω γνωρίσει ένα-δυο...

flone:
Το επίθετο μπορεί να είναι δικατάληκτο (ο,η εγκύκλιος/το εγκύκλιο) μπορεί όμως να έχει και θηλυκούς τύπους σε "-α" (η εγκύκλια παιδεία, η εγκύκλια επιστολή). Στην περίπτωση του χαρτοπόλεμου των υπουργείων, πρόκειται για ουσιαστικοποιημένο επίθετο.

Συνεπώς "οι εγκύκλιες" είναι απόλυτα σωστό.-

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο επίθετο μπορεί να είναι δικατάληκτο (ο,η εγκύκλιος/το εγκύκλιο) μπορεί όμως να έχει και θηλυκούς τύπους σε "-α" (η εγκύκλια παιδεία, η εγκύκλια επιστολή). Στην περίπτωση του χαρτοπόλεμου των υπουργείων, πρόκειται για ουσιαστικοποιημένο επίθετο.

Συνεπώς "οι εγκύκλιες" είναι απόλυτα σωστό.-

--- Τέλος παράθεσης ---
Το "εκγύκλιες σπουδές", είναι σωστό (επίθετο).
Ως ουσιαστικό, ακόμη και αν είναι ουσιαστικοποιημένο επίθετο, όχι (ακόμη) - αν και ορισμένοι τείνουν να το αποδεχθούν.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση