Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Οι ταρίφες στα φακελάκια!

<< < (5/5)

tasath:
Καταδίκη χειρουργού για "φακελάκι"

Η υπόθεση που έγινε πρόσφατα  γνωστή:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ερωτήσεις:
- Γιατί δεν δημοσιεύουν όνομα ώστε να προστατευθεί ο κόσμος από τέτοιο "παληκάρι";
- Τι σημαίνει 12μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή;
- Τι θα κάνει ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος, θα αφαιρέσει την άδεια, οεο;


EzeΤΡΟΛ:
Δύο :-* :-* χρόνια φυλάκιση σε γιατρό για «φακελάκι»
(ΕΘΝΟΣ )

Φυλάκιση δύο ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών σε γιατρό, που εργαζόταν στο 409 στρατιωτικό νοσοκομείο και κατηγορούνταν ότι είχε ζητήσει φακελάκι από 90χρονη ασθενή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο γιατρός συνελήφθη επ' αυτοφώρω. Είχε προηγηθεί καταγγελία πολίτη ότι του ζήτησε χρήματα για να εξετάσει την 90χρονη μητέρα του.
Στο δικαστήριο ο γιατρός αρνήθηκε την κατηγορία δηλώνοντας ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει την έδρα, η οποία τον έκρινε ένοχο, καταδικάζοντας τον σε δύο :-* :-* χρόνια φυλάκιση.

Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εντολή να ελέγχουν κάθε περιστατικό διαφθοράς στα δημόσια νοσοκομεία έχουν πάρει σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικητές και ήδη συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γιατρός του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Ο ορθοπεδικός φέρεται να ζήτησε φακελάκι 500 ευρώ για να χειρουργήσει ασθενή. Όμως για κακή του τύχη οι συγγενείς του ασθενούς ενημέρωσαν αμέσως τη διοικήτρια του Φλέμινγκ καθώς και την αστυνομία.
Έτσι στήθηκε παγίδα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ο γιατρός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο :-*.
Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να εκδώσει απόφαση βάση της οποίας ο γιατρός θα βγει σε "αυτοδίκαιη αργία" :-* ενώ η διοικήτρια του νοσοκομείου Όλγα Οικονόμου με απόφασή της έθεσε τον ορθοπεδικό σε αναστολή καθηκόντων ώστε να μην μπορέσει να επιστρέψει στη θέση του :-* και να εργασθεί κανονικά.
 
Άλλωστε είναι συνήθης και προκλητική τακτική, επίορκοι γιατροί ενώ συλλαμβάνονται, να επιστρέφουν κανονικά στη θέση τους σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Επιστρέφουν μέχρι να ορισθεί οριστική δικαστική απόφαση, ενώ όμως έχουν συλληφθεί επ αυτοφώρω να παίρνουν φακελάκια από ασθενείς.
 
Πηγές αναφέρουν ότι μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η διοικήτρια του Αμ.Φλέμινγκ θα ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί η ίση πρόσβαση όλων των ασθενών στις υπηρεσίες του νοσοκομείου άλλα και να αποτραπεί το τραγικό φαινόμενο με τα φακελάκια.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση