Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εκπαιδευτική άδεια
Πατρωνάκης Μάνος:
Ναι. Ανατρέξτε λίγο και στο ιστορικό του forum.
ntelos:
Ευχαριστώ πολύ για τη έγκαιρη απάντηση.
Πρέπει να σας αναφέρω πως ήδη έχω ανατρέξει στο ιστορικό του forum χρησιμοποιώντας όλες τις πιθανές λέξεις κλειδιά και η πιο σχετική συζήτηση ήταν η παρούσα, με το πιο σχετικό νομοθετικό διάταγμα να είναι ο νόμος 2071/92, άρθρο 74.Ο νόμος αυτός όμως είχε κακή τύχη στο γραφείο Προσωπικού του Νοσ/μείου τον οποίο και παρουσίασα και αμφισβητήθηκε έντονα η εφαρμογή του στην δική μου περίπτωση, γιατί δεν εμπίπτει στην διατάξεις που αφορούν Ιατρούς ΕΣΥ, μιας και εγώ είμαι Ειδικευόμενος.
Η απάντησή σας ήταν λακωνική και εκπέμπει γνώση και σιγουριά!!!Θα σας παρακαλούσα να παρακάμψετε μια δική μου πιθανώς αδυναμία εύρεσης της σωστής απάντησης και να με βοηθήσετε να βρώ το σωστό Νομικό Βήμα διεκδίκησης.
Επιτρέψτε μου να εξομολογηθώ πως σχεδόν νιώθω άσχημα που αξιώνω τέτοιες παροχές από την ¨¨Υπηρεσίᨨ μου εν μέσω κρίσης, κάποιος μπορεί να με κατηγορήσει για αλλαζονεία λέγοντας: "εδώ ο κόσμος καίγεται...", από την άλλη όμως έχω πεισμώσει και σχεδόν θυμώσει με τον εαυτό μου για το ότι δεν έχω διεκδικήσει τόσα πράγματα - τόσα χρόνια, ή τουλάχιστον δεν το έχω κάνει με τον τρόπο που έπρεπε, τα οποία ρητά περιγράφονται από τους Νόμους (όπως ρεπό, συμμετοχή σε συνέδρια, εκπαίδευση σε χειρ/κες τεχνικές, συμπεριφορές απαξίωσης και υποβάθμισης,κ.ά).
Αυτή την φορά αποφάσισα να το ψάξω όσο μπορώ, στον λίγο χρόνο που απομένει.
Ευχαριστώ...!
ΑΡΗΣ:
Οι ειδικευόμενοι είναι γιατροί του ΕΣΥ σύμφωνα με το νόμο 3754/2009. Έχουν διαφορετική σχέση εργασίας από τους ειδικούς ιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους δεν έχουν τις ίδιες σχέσεις εργασίας καθώς μπορεί να είναι είτε επί θητεία, όπως οι επιμελητές Β, είτε μόνιμοι, όπως οι υπόλοιποι. Επομένως, η σχέση εργασίας των ιατρών που εργάζονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του ΕΣΥ, δεν αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για το αν αυτοί είναι ή όχι γιατροί του ΕΣΥ.
Πατρωνάκης Μάνος:
@ntelos
Με πιάσατε αδιάβαστο, όσα προαναφέρονται στο ιστορικό του forum ισχύουν για γιατρούς ΕΣΥ. Συγνώμη δεν πρόσεξα ότι είστε ειδικευόμενος. Ευελπιστώ όμως ότι
θα βρούμε απάντηση...
ΑΡΗΣ:
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4093/2012
Άρθρο πρώτο
ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ. 1.
11. Από 1.1.2013 καταργείται η προβλεπόμενη από τις
διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 58 του ν. 3528/2007
(Α΄ 26) προσαύξηση αποδοχών σε όσους χορηγείται
άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εσωτερικό. Στους
υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή
μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εξωτερικό, για τον υπο−
λογισμό της προσαύξησης λαμβάνεται υπόψη μόνο ο