Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εκπαιδευτική άδεια
ΑΡΗΣ:
Ο νόμος 3528/2007, που είναι ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων, ισχύει για τους ιατρούς ΕΣΥ, ως προς τα άρθρα εκείνα που δεν υπάρχει ειδική διάταξη άλλου νόμου που να τους αφορά. Ως ιατρός ΕΣΥ επομένως, η αίτηση που θα κάνετε θα αναφέρει την χρήση του νόμου 2071/1992, άρθρο 74, του οποίου οι διατάξεις δεν έχουν ανασταλλεί και υπερισχύουν ως ειδικότερες σε ότι αφορά την άδεια μετεκπαίδευσης ιατρών ΕΣΥ. Σε περίπτωση που δεν είσασταν ιατρός ΕΣΥ, θα είχαν εφαρμογή για σας οι διατάξεις του άρθρου 58, του νόμου 3528/2007.
Ο νόμος 3528/2007 (άρθρο 58) αναφέρεται σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης χωρίς να διαχωρίζει την άδεια για μεταπτυχιακό και την άδεια για μετεκπαίδευση (και έχει λογική καθώς ο δημόσιος υπάλληλος απόφοιτος πανεπιστημίου, τι άλλη μετεκπαίδευση μπορεί να κάνει εκτός από μεταπτυχιακό?). Αντίθετα ο νόμος 2071/1992 (άρθρο 74) κάνει σαφή διαχωρισμό μεταξύ άδειας μεταπτυχιακής εκπαίδευσης ιατρού ΕΣΥ και άδειας μετεκπαίδευσης ιατρούς ΕΣΥ (που έχει λογική καθώς εκτός από το μεταπτυχιακό που μπορεί να κάνει ένας ιατρός σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, μπορεί και να μετεκπαιδευτεί σε ένα αντικείμενο σε νοσοκομείο που μπορεί να μην είναι πανεπιστημιακό).
Ο λόγος που ο συνάδελφος του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, αιτήθηκε άδεια σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3528/2007 και όχι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2071/1992 αποτελεί μια απορία. Επίσης αποτελεί ένα κενό αν ο ίδος αιτήθηκε άδεια για μεταπτυχιακή εκπαίδευση ή άδεια για μετεκπαίδευση. Ως πρώτη αιτιολογία που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι αν δεν προβλέπονται διπλάσιες αποδοχές για ιατρό ΕΣΥ σύμφωνα με τον 2071/1992, ο συγκεκριμένος συνάδελφος προσπάθησε να κάνει χρήση νόμου που θα του επέτρεπε το διπλασιασμό τον αποδοχών του, όπως μπορεί να γίνει με τη χρήση του νόμου 3528/2007.
Gr:
Καλημμέρα,
Σας ευχαριστώ θερμά. Θα κάνω την αίτηση με την αναφορά του νόμου 2071 /1992 άρθρο 74.
Όταν με διαφωτήσατε, διάβασα τις διατάξεις του.
Όντως λέει για την εκπαιδευτική άδεια των ιατρών ότι μπορούν να την πάρουν και ότι εάν ο ιατρός πάει στο εξωτερικό θα πρέπει να έχει διπλές αποδοχές.
Εντός ημερών θα κάνω την αίτηση και θα σας ενημερώσω για την έκβαση με τη πρώτη διπλή πληρωμή.
Σας ευχαριστώ και πάλι
timex:
Καλημέρα σας!
Ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας και τη συμβουλή σας εκπαιδευτική άδεια 3 μηνών που θέλω να πάρω.
Είμαι Γενικός Ιατρός, επιμελήτρια Β εδώ και 14 μήνες περίπου. Η θέση μου είναι σε ΠΙ, εδώ και 8 μήνες όμως έχω μετακινηθεί 3 μέρες στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και 2 μέρες κάλυψη σε άλλη θέση. Φυσικά πηγαίνω και στα χωριά μου.
Με έχουν δεχτεί με υποτροφία σε νοσοκομείου του εξωτερικού για μετεκπαίδευση-fellowship ( αυτό ούτε ο μεταφραστής δεν ήξερε πως ακριβώς να το μεταφράσει με σιγουριά!! Πώς είναι άραγε;)
Τώρα πια που τα Κέντρα Υγείας ανήκουν στις ΥΠΕ υπάρχουν πολλά προβλήματα!!!
Έκανα αίτηση στο κέντρο υγείας, πήρα την έγκριση του διευθυντή μου και προσθέτοντας το έγγραφο που μου έστειλαν ότι με δέχονται ( χωρίς να μου πεί ότι χρειάζεται μετάφραση), ο διοικητικός έστειλε την αίτηση μου στην ΥΠΕ. Αυτά αρχές του μήνα. Ο μοναδικός υπάλληλος που είναι υπεύθυνος για τις εκπαιδευτικές άδειες είναι σε διακοπές και γυρίζει τέλος του μηνός!!! Επικοινώνησα μετά από 100 τηλέφωνα μαζί τους και μου είπαν αρχικά να στείλω μετάφραση του εγγράφου.
Αυτό πως θα το κάνω;; Με συμπληρωματική αίτηση στην πρώτη;; ( αυτό μου είπε ο διοικητικός αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζει- δε με ενημέρωσε ότι έπρεπε να στείλω μετάφραση του κειμένου που ήταν στα Αγγλικά)
Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι χρειάζονται και άλλα χαρτιά ( όπως βιογραφικό, αποδεικτικό γλώσσας κτλ) και πως δεν πρέπει να κάνω αίτηση εκεί ( ούτε για έγκριση από το επιστημονικό συμβούλιο ) γιατί τα κέντρα υγείας ανήκουν στις ΥΠΕ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο που συμμετείχε στο ίδιο πρόγραμμα πέρσι, μου είπε ότι η ΥΠΕ δεν έχει επιστημονικό συμβούλιο και πρέπει να κάνω αίτηση στο νοσοκομείο.
Σε περίπτωση που κάνω κάτι τέτοιο θα έχω δύο αιτήσεις.
Μία εκείνη που έκανα στο κέντρο υγείας και διαβιβάστηκε στην ΥΠΕ και μία στο νοσοκομείο.
Τί μπορεί να γίνει σε τέτοια περίπτωση; Όλο και κάποιο μπέρδεμα!
Με όλα τα παραπάνω, έχουν μείνει 2 μήνες μέχρι την έναρξη του προγράμματος και έχουμε και εκλογές!!!
Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί ή καθυστερήσει τί θα μπορούσα να κάνω;
Έχω όλη τη φετινή μου άδεια και θα μπορούσα να πάρω άδεια ανευ αποδοχών για να πάω;
Έχω απογοητευτεί γιατί όλα καθυστερούν και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι υπεύθυνος!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αφού συνεχίζουμε να μετέχουμε στις κρίσεις του παθολογικού τομέα τόσο για θέσεις στο νοσοκομείο όσο και για θέσεις στα ΚΥ-ΠΙ (αφού, τουλάχιστον στη δική μας ΥΠΕ, δεν έχουν συγκροτηθεί ξεχωριστά συμβούλια κρίσης για το ΠΕΔΥ) γιατί το επιστημονικό συμβούλιο των νοσοκομείων να είναι αναρμόδιο;
Που χάθηκες εσύ;
Από τον Οκτώβριο του 2014 είχες να ποστάρεις!
--- Παράθεση ---εδώ και 8 μήνες όμως έχω μετακινηθεί 3 μέρες στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και 2 μέρες κάλυψη σε άλλη θέση. Φυσικά πηγαίνω και στα χωριά μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πως καταφέρνεις να πηγαίνεις ΚΑΙ στα χωριά σου;
timex:
Πηγαίνω τα πρωινά και τις μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο!
Έχετε δίκιο για το ότι χάθηκα αλλά από τότε ξεκίνησα το ΕΠΙ σε άλλη πόλη καθώς και διάφορα άλλα και είχα αρκετό τρέξιμο.
Η διευθύντρια προσωπικού σήμερα μου είπε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου και πως σε παρόμοια περίπτωση ( εκπαιδευτική άδεια ιατρού άλλης ειδικότητας η ΥΠΕ είπε ότι είναι αναρμόδιο το νοσοκομείο)
Ένα μπάχαλο και να δω αν θα βγάλω άκρη!
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση