ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

ΑΣΠΙΡΙΝΗ Ή ΚΛΟΠΙΔΟΓΡΕΛΗ?

<< < (3/6) > >>

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι το ΙΚΑ απέσυρε τα συνταγολόγια του απο γιατρό του ΚΥ που προϊσταμαι μετά από δική μου καταγγελία και για την κλοπιδογρέλη. Αναμένονται πρόστιμα και πειθαρχικές ποινές. Όλοι οι γιατροί μου έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να γράφουν φάρμακα πέραν των εγκεκριμένων απο τον ΕΟΦ ενδείξεων, εκτός εάν πάρουν έγκριση ατομικής θεραπείας. Σας θυμίζω ότι την ευθύνη για την συνταγογράφηση την έχει πάντα ο συνταγογραφών γιατρός και όχι ο εκδώσας την γνωμάτευση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Θέλει μαγκιά μια τέτοια κίνηση...Υποψιάζομαι πως για να το κάνατε ο εν λόγω "συνάδελφος"(?) πρέπει να έκανε τρελλά πάρτυ με φάρμακα...
Από την άλλη ,πιστέψτε με,έχω πολλούς άλλους τέτοιους στο μυαλό μου...
Ομολογώ όμως πως δεν ξέρω τι θα έκανα σε ανάλογη περίσταση...

Koterakis:
.

Harper:
η αλήθεια είναι πως οταν πρωτορώτησα για ασπιρίνη ή κλοπιδογρέλη σε αυτή την ενότητα κάτι τετοιο είχα στο  μυαλό μου...ανατρέχοντας και εγω στον ΕΟΦ είδα αυτά που λέει ο διακομιστής ,έλα μου όμως που δε μου είναι εύκολο να "κόψω" μια κλοποιδογρέλη σε ισχαιμικό πχ ΑΕΕ.Φανταστείτε να ξαναπάθει ισχαιμικό ο ασθενής και να παίρνει το σαλοσπιράκι που του έβαλα...Το ερώτημα είναι:ο συνάδελφος παθολόγος-νευρολόγος που τη χορήγησε θα με "καλύψει" ή θα προσπάθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας...?

Koterakis:
.

Koterakis:
.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση