Γενικά > Νομικά θέματα
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΚΥ
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜπορείς να μεταφέρεις αναλόγως την ερώτηση και στην περίπτωση μας...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάλι όμως αυτό το σκεπτικό είναι διάτρητο. Είναι δυνατό για τις τραγικές ελλείψεις και πολυετείς παραλήψεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ να καταστεί υπόλογος ...ο επιμ. Β' και όχι οι αρμόδιοι φυσικοί φορείς;
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου. Σε ενδιαφέρει όμως τι πιστεύω προσωπικά ή τι γίνεται συνήθως; Είναι περίεργος για μας τους ιατρούς ο τρόπος που σκέφτονται οι δικαστές.
Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να δημιουργείται παντού μια σύγκρουση, δεν ωφελεί πάντα. Απλά πρέπει ήπια, προσεχτικά να φαίνεται και να αποδεικνύεται η μη συμφωνία σου με κάτι που θα μπορούσε να σε μπλέξει. Και αυτό ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά μην επαναπαύεστε στο ότι έτσι γίνεται χρόνια και είναι δεδομένο ή για όλα φταίει η υπηρεσία. Το δημόσιο θα σας καλύψει για αστική ευθύνη, με τις ποινικές όμως τι γίνεται;
D-Michalis:
Το «μπορεί» στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει »δύναται», αλλά σημαίνει και ότι «θα ήταν δυνατόν, υπό κάποιες προϋποθέσεις –συνθήκες».
Ορισμένα άρθρα ο νομοθέτης δεν τα γράφει τυχαία ή από επιπολαιότητα με αυτό τον ασαφή τρόπο.
Έχοντας αυτά υπ’ όψιν, θα συνόψιζα λέγοντας ότι οι τοποθετήσεις που προηγήθηκαν είναι απολύτως προσανατολισμένες στον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του θέματος.
Ειδικά δε με το σχόλιο του Αδαμάντιου:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠοιος «διαπιστώνει» τις ανάγκες; Ποιος υποβάλει το τελικό πρόγραμμα εφημεριών; Ο διευθυντής. Αν λοιπόν ο διευθυντής ..
......................
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο διευθυντής του Κ.Υ. να προτείνει περισσότερους εφημερεύοντες και τελικά ο διοικητής του νοσοκομείου να τους κόβει. Δεν αλλάζει όμως κάτι αν πάλι δεν υπάρχει θάρρος ή/και διάθεση σύγκρουσης από το Διευθυντή ή/και τους γιατρούς του Κ.Υ. ....
--- Τέλος παράθεσης ---
Επισημαίνω ότι προσωπικά, όσες φορές πιέστηκα να αφήσω το Κ.Υ. με έναν γιατρό σε ενεργή εφημερία απάντησα «εγώ σας στέλνω το πρόγραμμα με δύο σε ενεργή, όπως θεωρώ –ως επιστημονικός συντονιστής- ότι είναι το ελάχιστο απαραίτητο για ασφαλή για τη δημόσια υγεία εφημερία. Εσείς, αν κρίνεται ότι μπορεί να υπάρχει ασφαλής λειτουργία και με λιγότερη σύνθεση, τροποποιήστε το πρόγραμμα όπως κρίνεται σκόπιμο και κοινοποιήστε μου το για εφαρμογή. Εγώ και το προσωπικό μου θα το εφαρμόσουμε, ως οφείλουμε, αλλά, θα κοινοποιήσουμε την ένστασή μας σχετικά με την μη ασφαλή λειτουργία της μονάδας μας στον αρμόδιο εισαγγελέα για να είναι γνώστης και να ενεργήσει αναλόγως σε κάθε περίπτωση που ήθελε υπάρξει δυσλειτουργία και ανεπάρκεια της μονάδας μας στην εφημερία»
Πάντως, όλες τις φορές χρειάστηκε μόνο να απευθύνω προφορικά αυτή την προειδοποίηση και τελικά δεν προχώρησαν σε «περικοπές»
Ίσως στο μέλλον (ή στο παρόν στην δική σας περίπτωση) να το κάνουν, είμαι όμως εντάξει με την συνείδησή μου και τους ασθενείς μου και –στο μέτρο που μου αναλογεί- προσπάθησα να αποτρέψω αυτή τη μεσαιωνική πρακτική.
Βασικά πρέπει να επιλέγουμε την «διπλωματία» αντί του πολέμου. Αν απαιτηθεί δεν πρέπει όμως να υπάρχει διστακτικότητα για συμμετοχή σε μάχες, εκτός αν θέλουμε να αγόμαστε και φερόμαστε από τα κύματα και τους ανέμους.
Δεν κερδίζονται βέβαια όλες οι μάχες. Αλίμονο όμως αν αυτή η σκέψη μας οδηγήσει στην άρνηση συμμετοχής σε μάχες.
giota:
Καλησπέρα συνάδερφοι!! θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία ώστε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας σε περίπτωση μονης εφημερευσης, θα πρέπει να τον ενημερώσω από την έναρξη της εφημερίας ή εάν τύχει διακομιδή και πρέπει να κλείσω το Κ.Υ και πως?
Σήμερα μας ενημέρωσε προφορικά η γραμματέας του ΥΠΕΑΡΧΗ ότι θα κάνουμε μονή εφημερία!!!!
Ευχαριστώ εκ των προτερων
Αρχίατρος:
Μονή εννείς άνευ Ειδικού ;
ΑΡΗΣ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα συνάδερφοι!! θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία ώστε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας σε περίπτωση μονης εφημερευσης, θα πρέπει να τον ενημερώσω από την έναρξη της εφημερίας ή εάν τύχει διακομιδή και πρέπει να κλείσω το Κ.Υ και πως?
Σήμερα μας ενημέρωσε προφορικά η γραμματέας του ΥΠΕΑΡΧΗ ότι θα κάνουμε μονή εφημερία!!!!
Ευχαριστώ εκ των προτερων
--- Τέλος παράθεσης ---
Σας ενημέρωσε πώς? Πήρε τηλέφωνο και σας το είπε? Δεν υπάρχει έγγραφο που σας έστειλε, ώστε και να το κοινοποιήσετε στον εισαγγελέα?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση