Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (240/612) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈβαλα π.χ. λίθιο (που θέλει εμπορική λόγω στενού θεραπευτικού εύρους)

--- Τέλος παράθεσης ---

Μια χαρά γράφεται το λίθιο με δραστική. Δεν κλικάρεις συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία, στην προσθήκη φαρμάκου βάζεις αναζήτηση Milithin ή Lithiofor, το επιλέγεις και σου το περνάει ως δραστική ουσία.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δοκίμασέ το. Δε θα σε αφήσει η εφαρμογή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Που σε "φρενάρει"; Στην καταχώρηση της συνταγής; Εγώ δεν έφτασα μέχρι την καταχώρηση συνταγής αλλά στην προσθήκη του milithin από την αναζήτηση μου το πέρασε με δραστική.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈβαλα π.χ. λίθιο (που θέλει εμπορική λόγω στενού θεραπευτικού εύρους)

--- Τέλος παράθεσης ---

Μια χαρά γράφεται το λίθιο με δραστική. Δεν κλικάρεις συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία, στην προσθήκη φαρμάκου βάζεις αναζήτηση Milithin ή Lithiofor, το επιλέγεις και σου το περνάει ως δραστική ουσία.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δοκίμασέ το. Δε θα σε αφήσει η εφαρμογή.

--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ έφτασα μέχρι και την εκτύπωση

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα (Σάββατο 24/11/12) έγραψα για δοκιμή δύο συνταγές μέσω δραστικής στον εαυτό μου και πήγα από μία σε δύο διαφορετικά φαρμακεία της Καβάλας. Και τα δύο φαρμακεία ήταν φιλικά προσκείμενα στα πρωτότυπα, και μάλιστα στο ένα μου πρότειναν ξεκάθαρα να διαλέξω πρωτότυπα.

Αν επιλέξει να συνταγογραφήσει κανείς με δραστική, τότε αναγκαστικά περνάς από κάποιο βήμα όπου πρέπει να κάνεις κλικ σε κάποιο εμπορικό όνομα της δραστικής. Σε περίπτωση που επιλέξουμε εμπορικό όνομα γενοσήμου όπου η λιανική του τιμή είναι ίδια με την τιμή αναφοράς τότε όταν εκτυπώσουμε την συνταγή δεν γράφει πουθενά ότι ο ασθενής θα πληρώσει κάτι επιπλέον σε περίπτωση που ο φαρμακοποιός του σπρώξει πρωτότυπο. Έτσι ο φαρμακοποιός μπορεί να σπρώξει πρωτότυπο χωρίς ο ασθενής να καταλάβει εύκολα ότι θα πληρώσει παραπάνω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Θα το στείλω στην ΗΔΙΚΑ. Αρκεί να τυπώνεται η συμμετοχή του ασθενή με βάση την τιμή αναφοράς.
Ευκαιρία να δούμε εάν ο ΠΦΣ θα αφήσει την ΗΔΙΚΑ να το υλοποιήσει. Εάν έχετε και άλλες προτάσεις μου λέτε.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν επιλέξει να συνταγογραφήσει κανείς με δραστική, τότε αναγκαστικά περνάς από κάποιο βήμα όπου πρέπει να κάνεις κλικ σε κάποιο εμπορικό όνομα της δραστικής. Σε περίπτωση που επιλέξουμε εμπορικό όνομα γενοσήμου όπου η λιανική του τιμή είναι ίδια με την τιμή αναφοράς τότε όταν εκτυπώσουμε την συνταγή δεν γράφει πουθενά ότι ο ασθενής θα πληρώσει κάτι επιπλέον σε περίπτωση που ο φαρμακοποιός του σπρώξει πρωτότυπο. Έτσι ο φαρμακοποιός μπορεί να σπρώξει πρωτότυπο χωρίς ο ασθενής να καταλάβει εύκολα ότι θα πληρώσει παραπάνω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Να αντιστρέψω λίγο τον ορθό συλλογισμό του Αργύρη.
Πατάμε το πρωτότυπο, εμφανίζεται η δραστική και το "πρόστιμο".
Ποιός θα εμποδίσει την αντίστροφη δράση από το φαρμακοποιό ο οποίος θα δώσει ένα σκεύασμα στην τιμή αναφοράς και θα πει:
- "Εδώ ο γιατρός γράφει ότι θέλει να σε βάλει να πληρώσεις επιπλέον χρήματα. Δεν ξέρει τι του γίνεται! (Ποιός ξέρει που πηγαίνουν αυτά τα λεφτά) Καλά που το είδα και σε γλίτωσα από τα περιττά έξοδα"

Οπότε σωστή η παρατήρηση του Δημήτρη ότι πρέπει να αναφέρεται η συμμετοχή στην τιμή αναφοράς.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα του λέμε ποιο εμπορικό σκεύασμα παίρνει, αλλά να μην του το γράφουμε...... Ωραία υποκρισία.

--- Τέλος παράθεσης ---

ΔΕΝ υπάρχει καμία υποκρισία. Υπάρχει καθοδήγηση/συμβουλή προς τον ασφαλισμένο, ο οποίος αν θέλει τη λαμβάνει υπόψη του και αν θέλει όχι.

Με την αναγραφή της δραστικής ουσίας, ο ασφαλισμένος ενδυναμώνεται (βλ. thread "Εmpowerment") και μπορεί να απαλλαγεί από υποχρεωτικές ανεπιθύμητες αλλαγές φαρμάκων εκ μέρους ιατρών ή φμφ. Mε το παλιό καθεστώς της εμπορικής συντ/σης, μoυ έχουν έρθει πολλές φορές ασφαλισμένοι για να τους ξαναγράψω το φάρμακό τους επειδή την προηγούμενη μέρα πήγαν σε άλλο συνάδελφο ο οποίος τους το άλλαξε χωρίς να τους πει τίποτε ( ! ), αυτοί το δοκίμασαν, δεν τους άρεσε, και ήρθαν σε μένα την επομένη να τους ξαναγράψω (και να ξαναπληρώσει ο ΕΟΠΥΥ) το κανονικό τους! Η δραστική επομένως, μας απαλλάσσει από τέτοια φαινόμενα που δεν τιμούν το λειτούργημα μας.

Τώρα ο ασφαλισμένος έχει φωνή και μπορεί να πει:
- Θέλω αυτοκινητάκι Mazorette! (που έλεγε και η παλιά διαφήμιση)
Και αυτό είναι νίκη πάνω απ΄όλα του πολύπαθου ασφαλισμένου, φίλε @tomgp.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση