Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (273/612) > >>

Diamantius:
Καλά κατάλαβες @spyros και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό ως σκεπτικό. Το πρόβλημα είναι ότι οι τιμές αναφοράς ανά θεραπευτική κατηγορία, ως έχουν τα πράγματα τουλάχιστον, δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές θεραπείες. Θα έπρεπε πχ για τις στατίνες η τιμή αναφοράς να είναι για την σιμβατατίνη των 40mg, αφού όλα τα guidelines αυτή χρησιμοποιούν ως φάρμακο εκλογής. Κανείς δεν κάνει θεραπεία με σιμβαστατίνη 10mg.

Αν γίνει σοβαρή δουλειά στην κατάρτιση των τιμών αναφοράς ανά θεραπευτική κατηγορία με βάση πραγματικά και σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό από αυτή την ιστορία. Αλλιώς, θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το ΦΕΚ που αναφέρεται παραπάνω, γράφει στο τέλος:
"Η συμμετοχή των ασθενών για φάρμακα άνω των 50 ευρώ δε δύναται να είναι άνω του 20% πλέον της κανονικής συμμετοχής."
Για δώστε κανένα παράδειγμα να το καταλάβω.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλά κατάλαβες @spyros και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό ως σκεπτικό. Το πρόβλημα είναι ότι οι τιμές αναφοράς ανά θεραπευτική κατηγορία, ως έχουν τα πράγματα τουλάχιστον, δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές θεραπείες. Θα έπρεπε πχ για τις στατίνες η τιμή αναφοράς να είναι για την σιμβατατίνη των 40mg, αφού όλα τα guidelines αυτή χρησιμοποιούν ως φάρμακο εκλογής. Κανείς δεν κάνει θεραπεία με σιμβαστατίνη 10mg.

Αν γίνει σοβαρή δουλειά στην κατάρτιση των τιμών αναφοράς ανά θεραπευτική κατηγορία με βάση πραγματικά και σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό από αυτή την ιστορία. Αλλιώς, θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω.

--- Τέλος παράθεσης ---
Κι όμως η ιατρική δεν είναι άσπρο-μαύρο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανέχονται σιμβαστατίνη στα 40Mg αλλά δεν έχουν επιπλοκές στα 10mg. Παίρνουν αντιεπιληπτική αγωγή ταυτόχρονα και δεν μπορούν να πάνε σε ατροβαστατίνη λόγω αλληλεπιδράσεων. Πιάνουν την τιμή στόχο με τα 10mg. Εάν δεν θέλεις για λόγους κόστους να δώσεις ροσουβαστατίνη, τι κάνεις;

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ΦΕΚ που αναφέρεται παραπάνω, γράφει στο τέλος:
"Η συμμετοχή των ασθενών για φάρμακα άνω των 50 ευρώ δε δύναται να είναι άνω του 20% πλέον της κανονικής συμμετοχής."

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ θέλω να βγει μια φορά ένας ανευθυνοϋπεύθυνος και να πει: "Ναι, εγώ ήμουν που συνέταξα αυτή την πρόταση" και κατόπιν να του δώσουμε μαρκαδόρους για να μας ζωγραφίσει τί ακριβώς εννοεί.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ΦΕΚ που αναφέρεται παραπάνω, γράφει στο τέλος:

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ θέλω να βγει μια φορά ένας ανευθυνοϋπεύθυνος και να πει: "Ναι, εγώ ήμουν που συνέταξα αυτή την πρόταση" και κατόπιν να του δώσουμε μαρκαδόρους για να μας ζωγραφίσει τί ακριβώς εννοεί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Για να δούμε ένα παράδειγμα που σκέφτηκα:
Inj Elityran 3,75mg
Προμήθεια από ιδιωτικό φαρμακείο
Τιμή: 91.56€ Τιμή αναφοράς: 69.19€
Συμμετοχή ασφαλισμένου 0€ λόγω Ca Προστάτη
Διαφορά λόγω πρωτότυπου 22.37€ που καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος
Ποσοστό συνολικής συμμετοχής επί της λιανικής 24.4%
Με βάση τα παραπάνω ο ασφαλισμένος πρέπει να πληρώσει max το 20% δηλ. 18.3€;
Και τα ρέστα (24.4 - 18.3 = 6.1€) παγωτά;
Τους μαρκαδόρους γρήγορα.

Με την ευκαιρία, ξέρει κανείς ιδιώτη φαρμοκοποιό που φέρνει Inj Elityran 11.25 (Τιμή 244.84€) που αποζημιώνεται πλέον ως φάρμακο υψηλού κόστους με 30€; Στην περιοχή μου, κανένας!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση