Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (283/612) > >>

kdiwavvou:
παιδια ειλικρινα ευχαριστω

εκαμα μια προβα : εβαλα το αμκα μου [ το συστημα δεν φιλτραρει και μου επιτρεπει να μου συνταγογραφησω, αλλα εκτος θεματος ]

λοιπον εβαλα γοπ και εμπορικο nexium  επαιλεξα το 20ρι και μετα δεν εβαλα  'τικ' στο  'με εμπορικη ονομασια'

πραγματι στην εκτυπωση εδωσε μονο  τη δραστικη και απο κατω τιμη φθηνοτερου φαρμακου ταδε με συμετοχη ταδε

οκ
ισχυει οτι οταν θα παει στο φαρμακειο, εκει ο επιστημων θα μπορει να επιλεξει μονο νεξιουμ γιατι θα φαινεται το μπαρ κοουντ αυτουνου που επελεξα ?

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---ισχυει οτι οταν θα παει στο φαρμακειο, εκει ο επιστημων θα μπορει να επιλεξει μονο νεξιουμ γιατι θα φαινεται το μπαρ κοουντ αυτουνου που επελεξα ?
--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι, δεν ισχύει. (στο παράδειγμα βέβαια που έδωσες, θα δώσει υποχρεωτικά nexium γιατί δεν υπάρχει άλλη εσομεπραζόλη). Αν το έκανες π.χ. με Lipitor 20 (που όπως ξέρουμε κυκλοφορεί μόνο σε συσκευασίες των 14) ο φαρμακοποιός μπορεί να δώσει όποια από τις ατορβαστατίνες των 20 mg κυκλοφορούν σε συσκευασίες των 14.

--- Παράθεση ---λοιπον εβαλα γοπ και εμπορικο nexium  επαιλεξα το 20ρι και μετα δεν εβαλα  'τικ' στο  'με εμπορικη ονομασια'
--- Τέλος παράθεσης ---
Κυκλοφορεί nexium 20άρι με 14 και 28 δισκία.
Ανάλογα ποιό επέλεξες στην "Προσθήκη" αυτή τη συσκευασία "φωτογράφησες" και στη συνταγή όπως θα δεις και στην εκτύπωση.
Αν πάτησες στην προσθήκη το 14αρι τότε στην εκτύπωση θα σου γράφει εσομεπραζόλη 20mg με 14 δισκία και ο φαρμακοποιός μπορεί να δώσει μόνο εσομεπραζόλες (εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει γενόσημο) με 14 χάπια.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςισχυει οτι οταν θα παει στο φαρμακειο, εκει ο επιστημων θα μπορει να επιλεξει μονο νεξιουμ γιατι θα φαινεται το μπαρ κοουντ αυτουνου που επελεξα ?

--- Τέλος παράθεσης ---

Ατυχές το παράδειγμα που διάλεξες, διότι πέραν του Νέξιουμ, στην Ελ δεν υπάρχει άλλη εσομεπραζόλη.  ::)

kdiwavvou:
ευχαριστω πολυ

σκεφτομαι τα πρωτα δειγματα γραφης μου στο φορουμ, στα μεσα της ειδικοτητας, πριν 3 χρονια περιπου,  οταν αρχισα να μελετω για εξετασεις και πελαγωσα και οτι υπηρξα υπερβολικος, προκλητικος και καποτε απαραδεκτος

εκει που ειμαι εισασταν , ..... huh !

it'sa kind of magic... σαν βιντεο game σε πιο γρηγορη πιστα, .....
νοιωθω οτι η Γενικη Ιατρικη και τα οργανα της αποτελουν μια οικογενεια και αυτο μου προσδιδει ενα αισθημα ασφαλειας

EzeΤΡΟΛ:
Πάντως, αν θέλεις απάντηση, όχι, για τις μη φωτογραφικές περιπτώσεις, ο φμφ δεν μπορεί να διακρίνει ποιό εμπορικό σκεύασμα χρησιμοποίησες προκειμένου να εκδόσεις τη συνταγή με τη δραστική ουσία.
(Αυτό προκύπτει από την λεπτομερή ανάγνωση μπλογκ φμφ.)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση