Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (324/612) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μπορείς να ανοίξεις μια επίσκεψη για να συμπληρώσεις/διορθώσεις συνταγή ή παραπεμπτικό μέσα σε διάστημα 24 ωρών από την τελευταία φορά που την άνοιξες.
Σήμερα ένα πουλάκι μου ψιθύρισε ότι αν και ζητήθηκε από τον ΙΣΑ να μπορεί ο ιδιώτης γιατρός να ανοίξει την επίσκεψη για έως και 7 ημέρες μετά ώστε να μπορεί να συμπληρώσει ένα φάρμακο που ξεχάστηκε ή να διορθώσει κάτι. Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ που μάλλον προήλθε από τον κ. Ρηγάτο είναι ότι δεν πρέπει να ξεπερνά το 48ωρο.
Εάν ο ιατρός δεν μπορεί να ανοίξει την επίσκεψη, φυσικά θα χρεώσει και νέα επίσκεψη τον ασθενή.
Σε αυτή τη χώρα του παραλόγου, οι ιθύνοντες κάνουν ότι μπορούν εις βάρος των ασφαλισμένων τους.

Προσωπικά, μετά το σύστημα με τις επισκέψεις έχω πάψει τις διορθώσεις σε συνταγές (που δεν οφείλονται σε δικό μου λάθος) όταν δεν μπορώ να ανοίξω την επίσκεψη και όποιος έχει παράπονα να τα κάνει στον ΕΟΠΥΥ.... Η μόνη εναλλακτική είναι νέα επίσκεψη: Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ή ο ασφαλισμένος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι ιδού το ερώτημα, χρεώνεις επίσκεψη στον ασθενή παρόλο που δεν έχεις συμπληρώσει τις 200, ή την χρεώνεις στον ΕΟΠΥΥ με κίνδυνο να κατηγορηθείς ότι γράφεις δυο επισκέψεις την ίδια βδομάδα?

--- Τέλος παράθεσης ---

Μια άλλη εναλλακτική, σε αναμονή του να επιτρέπει ο ΕΟΠΥΥ να διορθώνουμε μια συνταγή σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου,
είναι να γράφουμε σαν σχόλιο στην νέα συνταγή ότι πρόκειται για διόρθωση παλαιότερης η οποία ακυρώθηκε και να συνοδεύουμε την νέα συνταγή με μηδενική απόδειξη.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι ιδού το ερώτημα, χρεώνεις επίσκεψη στον ασθενή παρόλο που δεν έχεις συμπληρώσει τις 200, ή την χρεώνεις στον ΕΟΠΥΥ με κίνδυνο να κατηγορηθείς ότι γράφεις δυο επισκέψεις την ίδια βδομάδα?

--- Τέλος παράθεσης ---
   Γιατί; είναι παράνομο να έχεις δύο επισκέψεις σε 1 εβδομάδα (που μου συμβαίνει πολλάκις όταν έρχονται μετά απο εξετάσεις που γράφω για επανεξέταση και πιθανόν χορήγηση φαρμάκων); Αναφέρεται πουθενά αυτο; Το μόνο θέμα είναι οι δεύτερες επισκέψεις να μην περνάν το 30% των πρώτων (το είχε πει ο Βουδούρι σε δήλωση, δεν ξέρω αν το γράφει και αυτό κάπου επίσημα...).

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Προσωπικά, μετά το σύστημα με τις επισκέψεις έχω πάψει τις διορθώσεις σε συνταγές (που δεν οφείλονται σε δικό μου λάθος) όταν δεν μπορώ να ανοίξω την επίσκεψη και όποιος έχει παράπονα να τα κάνει στον ΕΟΠΥΥ.... Η μόνη εναλλακτική είναι νέα επίσκεψη: Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ή ο ασφαλισμένος.
--- Τέλος παράθεσης ---

Και ιδού το ερώτημα, χρεώνεις επίσκεψη στον ασθενή παρόλο που δεν έχεις συμπληρώσει τις 200, ή την χρεώνεις στον ΕΟΠΥΥ με κίνδυνο να κατηγορηθείς ότι γράφεις δυο επισκέψεις την ίδια βδομάδα?

--- Τέλος παράθεσης ---

Συγνώμη αλλά ο πάνσοφος διατάζων από τον ΕΟΠΥΥ την ΗΔΙΚΑ εισήγαγε την "επίσκεψη" στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Και ο ίδιος πάνσοφος θεωρεί ότι θα πατάξει την φοροδιαφυγή (λες και είναι αυτή η δουλειά του ΕΟΠΥΥ) εάν η επίσκεψη δεν ανοίγει μετά από ένα 24ωρο.  Έτσι, τι μπορώ να κάνω όταν θέλω να του γράψω ενα φάρμακο που ξεχάστηκε ή δεν υπάρχει στο φαρμακείο; Είμαι υποχρεωμένος να ανοίξω νέα επίσκεψη. Αυτή πως θα την δικαιολογήσω;
Είτε θα έχω κάποιο πανηλίθιο του ΕΟΠΥΥ κάποια στιγμή να μου λέει ότι είδα ασθενή με πληρωμή πρίν συμπληρώσω τους 200
Είτε θα έχω την εφορία να μου λέει ότι του πήρα λεφτά.

Ας βάλουν σε διαθεσιμότητα όλα αυτά τα "έμπειρα" στελέχη και ας προσλάβουν ένα manager που να ξέρει να κάνει την δουλειά του χωρίς σαδισμούς.
Εάν θέλανε να πιάσουν την φοροδιαφυγή θα βάζανε σε κάθε επίσκεψη ιδιωτική να περνάς και αριθμό απόδειξης. Για να φτάσεις να γράψεις φάρμακα ή παραπεμπτικό φορολογικά έχει ήδη εκδοθεί απόδειξη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι ιδού το ερώτημα, χρεώνεις επίσκεψη στον ασθενή παρόλο που δεν έχεις συμπληρώσει τις 200, ή την χρεώνεις στον ΕΟΠΥΥ με κίνδυνο να κατηγορηθείς ότι γράφεις δυο επισκέψεις την ίδια βδομάδα?

--- Τέλος παράθεσης ---
  Γιατί; είναι παράνομο να έχεις δύο επισκέψεις σε 1 εβδομάδα (που μου συμβαίνει πολλάκις όταν έρχονται μετά απο εξετάσεις που γράφω για επανεξέταση και πιθανόν χορήγηση φαρμάκων); Αναφέρεται πουθενά αυτο; Το μόνο θέμα είναι οι δεύτερες επισκέψεις να μην περνάν το 30% των πρώτων (το είχε πει ο Βουδούρι σε δήλωση, δεν ξέρω αν το γράφει και αυτό κάπου επίσημα...).

--- Τέλος παράθεσης ---
Τα γραπτά μένουν. Ο βουδούρης είναι παρελθόν σήμερα.

Όμηρος:
Από το site e-syntagografisi.gr
Ανακοίνωση:
Κατόπιν εντολής του ΕΟΠΥΥ, θέτουμε σε παραγωγική λειτουργία την αυτόματη
διακοπή της συνταγογράφησης εμπορικών σκευασμάτων σε γιατρούς που ξεπερνούν
το 15%. Ημερομηνία υλοποίησης 2/04/13 15:30

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό το site e-syntagografisi.gr
Ανακοίνωση:
Κατόπιν εντολής του ΕΟΠΥΥ, θέτουμε σε παραγωγική λειτουργία την αυτόματη
διακοπή της συνταγογράφησης εμπορικών σκευασμάτων σε γιατρούς που ξεπερνούν
το 15%. Ημερομηνία υλοποίησης 2/04/13 15:30

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν δεν επιλέξουμε συνειδητά τη συνταγογράφηση βάσει εμπορικής ονομασίας (επιλογή που μας υποχρεώνει να δηλώσουμε και την κατηγορία φαρμάκου για την οποία επιτρέπεται αυτή) το ποσοστό είναι πάντα 0%.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση