Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑκολούθησα τη συμβουλή σου και επέλεξα Glucophage 850mg αντί για γενόσημο.
Βγήκε το μήνυμα που επισυνάπτω:
Στόχος γενοσήμου: 39,28% Τρέχον ποσοστό: 100% στην κατηγορία "Α10ΒΑ Διγουανίδια"
Όπως ανέφερα πριν, όταν συνταγογραφώ μετφορμίνη (φαινφορμίνη δε νομίζω να κυκλοφορεί πλέον) επιλέγω πάντα κάποιο γενόσημο ενώ τελικά ο ασθενής παίρνει πάντα Glucophage (είτε 850 είτε 1000) εκτός κάποιων ελαχίστων που παίρνουν Glucofree.
Άρα στα στατιστικά μας μετράνε αυτό που προτείνουμε (αφού έχω 100%) ανεξάρτητα από το σκεύασμα που θα λάβει τελικά ο ασθενής στο φαρμακείο. Κι αυτό θα έπρεπε να είναι το σωστό.
Προς ενίσχυση παραθέτω ακόμη 2 εικόνες. Στη μία πάτησα Klaricid και στην άλλη Controloc. Και στις 2 έχω ποσοστό 100% (αφού προτείνω πάντα γενόσημο) ενώ είναι σίγουρο ότι πολλοί στο φαρμακείο επέλεξαν το πρωτότυπο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Διαμαντή σε ευχαριστώ πολύ που το διευκρίνισες. Εγώ, καθώς έγραφα ως επιλογή ό,τι έπαιρνε ο ασθενής, ήταν δύσκολο να το τσεκάρω.
Δηλαδή από τώρα με ελαφρά τη καρδία μπορούμε να γράφουμε άνετα γενόσημα και να δασκαλεύουμε τον ασθενή να ζητήσει το πρωτότυπο, αν το παίρνει και ταιριάζει, απλά για να προστατεύσουμε τα ποσοστά μας.
Ουάου.
thepap:
Αν μπορεί κάποιος ας μου λύσει την εξής απορία.
Ο Ασφαλισμένος πληρώνει το ίδιο ποσό εφόσον πάρει πρωτότυπο , άσχετα αν του έχει συνταγογραφηθεί πρωτότυπο η γενόσημο?
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν μπορεί κάποιος ας μου λύσει την εξής απορία.
Ο Ασφαλισμένος πληρώνει το ίδιο ποσό εφόσον πάρει πρωτότυπο , άσχετα αν του έχει συνταγογραφηθεί πρωτότυπο η γενόσημο?
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι, αν διαλέξει πρωτότυπο (off patent για την ακρίβεια αφού υπάρχει γενόσημο) θα πληρώσει εξολοκλήρου τη διαφορά λιανικής και ασφαλιστικής ακόμη κι αν στη συνταγή έχει γραφτεί το πρωτότυπο.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔιαμαντή σε ευχαριστώ πολύ που το διευκρίνισες. Εγώ, καθώς έγραφα ως επιλογή ό,τι έπαιρνε ο ασθενής, ήταν δύσκολο να το τσεκάρω.
Δηλαδή από τώρα με ελαφρά τη καρδία μπορούμε να γράφουμε άνετα γενόσημα και να δασκαλεύουμε τον ασθενή να ζητήσει το πρωτότυπο, αν το παίρνει και ταιριάζει, απλά για να προστατεύσουμε τα ποσοστά μας.
Ουάου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ο Μάνος είχε προτείνει μια πρακτική στο παρελθόν που τη βρήκα πολύ βολική.
Με μολύβι γράφουμε πάνω στη συνταγή το σκεύασμα που θέλουμε. Ουσιαστικά έτσι διευκολύνουμε και τον φαρμακοποιό. Διαφορετικά αφήνουμε τη συνταγή ως έχει με το γενόσημο κι αν παίρνει off patent ο ασθενής θα τα βρει με το φαρμακοποιό.
Πατρωνάκης Μάνος:
Εγγραφή ή Είσοδος...
Νομίζω ο Μάνος είχε προτείνει μια πρακτική στο παρελθόν που τη βρήκα πολύ βολική.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Οταν υπηρετούσα φαντάρος προ πολλών ετών με είχε κρατήσει ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής στο 401 στη κλινική γιατί έβγαζα δουλειά,
ήταν η ειδικότητα που είχα διαλέξει και είχα ήδη αρχίσει στο εξωτερικό. Με ρωτάει λοιπόν μια κάποια στιγμή μια συνάδελφος μετά από καμιά
βδομάδα που δούλευα ήδη στη κλινική. Μα συγνώμη εσένα Μάνος είναι το επώνυμο σου ή το μικρό σου όνομα; Της απαντάω, όχι το μικρό.
Α, γιατί εγώ νόμιζα πως ήσουνα ο γιός του Καθηγητή Ψυχιατρικής του Μάνου.
Ιορδάνης Καπάνταης:
Εχει κανεις να προτεινει καποιο σκευασμα στη θεση του Antivom, αφου δεν υπαρχει αντιστοιχο γενοσημο??? :laugh:
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση