Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (170/612) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελικα θα ισχυσει απο 1η Ιουνιου το μετρο για τις χειρογραφες?
Πηγαινω σε χωρια τα οποια δεν εχουν ιντερνετ (εχω ζητησει απο συγγενικο μου προσωπο που δουλευει στον ΟΤΕ της περιοχης να "σπρωξει" την κατασταση-ποσο ελληνικο ειναι ολο αυτο :laugh:) και απο το νοσοκομειο ουτε φωνη, ουτε ακροαση για υπολογιστη και εκτυπωτες.
Προσωπικα στο συγκεκριμενο θεμα θα δεχομουν ακομη μια κωλοτουμπα ;)

--- Τέλος παράθεσης ---

Τα χωριά δεν έχουν πρόσβαση στο internet ή ο χώρος του ιατρείου; Γιατί αν δεν έχει τεχνική δυνατότητα πρόσβασης η περιοχή γενικότερα, τι να "σπρώξει" ο γνωστός σου;
Συνεχίζεις να πηγαίνεις όλο αυτό τον καιρό και κάνεις χειρόγραφες;
Σταματάς από 1η Ιουνίου να πηγαίνεις αν δεν υπάρξει κωλοτούμπα. Κανονικά θα έπρεπε να έχεις ήδη σταματήσει (γνώμη μου)
Εκτός αν πέσουν στο τραπέζι πάλι πάλι ιδέες "Λήμνου" (Πέρασμα το πρωί από τα χωριά για λήψη "παραγγελιάς", ηλεκτρονική συνταγογράφηση - πότε; πέραν του ωραρίου; - σε σημείο πρόσβασης, μεταφορά των συνταγών από το γιατρό στο νοσοκομείο, αποστολή των συνταγών από το νοσοκομείο με κούριερ στους παραλήπτες)

Άσχετο: Στο θέμα του τίτλου είναι "καταχώριση" ή καταχώρηση" τελικά; Με μια αναζήτηση που έκανα είδα ότι διίστανται οι απόψεις των γλωσσομαθών. Μάλλον το "καταχώριση" είναι το σωστό αλλά έχει καθιερωθεί στην πράξη και το λανθασμένο "καταχώρηση".

D-Michalis:
Έχω την πεποίθηση ότι κατα-χωρίζω είναι ρίζες που δεν αφορούν τη λέξη μας (για να προκύψει το -ι-)
Κατά-χωράω-χωρώ ->κατά-χώρηση, νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο ως προέλευση και άρα δεν μπορεί, παρά να είναι –η-
(Δεν έχω πρόχειρο λεξικό, αλλά με πρώτη ευκαιρία θα το κοιτάξω και εγώ, αρκεί να βρώ κάποιο που να μην είναι του Μπαμπινιώτη).

Έχει όμως ενδιαφέρον και η παρακάτω θέση που όμως δεν με πείθει για το -κατα- που προηγείται του χωρίζω. Αν όντως "χωρίζουμε" με την καταχώρη-ι-ση, τότε το -κατά- τι προσδιορίζει? Αν δεν απατώμαι η Ελληνική γλώσσα σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιεί το -δια- (διαχωρίζω).
Αξίζει όμως να τη δείτε
 (αν και προτείνω, αν υπάρξουν φιλολογικές εξάρσεις επ' αυτού, να το μεταφέρουμε από την εδώ εμβόλιμη θέση του).

.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ...Οι λέξεις αυτές προέρχονται από διαφορετικά ρήματα, το «καταχωρώ» και το «καταχωρίζω». Η διαφορά τους είναι η εξής : Καταχώριση  σημαίνει  τοποθέτηση «κατά χώραν», σε συγκεκριμένη  θέση μιας επίσημης ή τυπικής πληροφορίας με σκοπό την ταξινόμηση και την διάκριση. Σε παραβολή με το ρήμα «καταχωρίζω» μπορούν να τεθούν τα «διαχωρίζω», «ξεχωρίζω», «αποχωρίζω», ρήματα τα οποία δηλώνουν διάκριση θέσης. Αντίθετα «καταχώρηση» αποτελεί για παράδειγμα μια διαφήμιση σε ένα περιοδικό καλή ώρα, η οποία δεν έχει μια τον ταξινομικό χαρακτήρα της καταχώρισης. Φαντάζομαι πάντως ότι του φίλου κι εκδότη Νίκου, του κάνουν και οι δύο μορφές για να ενισχύσει οικονομικά το περιοδικό…

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

(Η υποχρέωση όμως του φμφ να ψηφιοποιεί τη χειρόγραφη συνταγή από 1ης Ιουνίου, παραμένει [χωρίς αμοιβή πλέον, φυσικά])  ;D

D-Michalis:
"επίκειται", ώ Διακομιστά. Δεν ήλθε ακόμη.
Ίσως ο υπουργός να είναι κάπου σε κάποια προεκλογικά μαγειρέματα και όταν ευκαιρήσει (αδιαφόρως της ελεύσεως ή παρελεύσεως της κρισίμου ημερομηνίας), θα το τιμήσει με την υπογραφή του.
Βλέπεις, τους ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ δεν μπορείς να τους βάζεις να υπογράφουν όποτε σου καπνίσει εσένα του υπαλληλίσκου.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος"επίκειται", ώ Διακομιστά. Δεν ήλθε ακόμη.
Ίσως ο υπουργός να είναι κάπου σε κάποια προεκλογικά μαγειρέματα και όταν ευκαιρήσει (αδιαφόρως της ελεύσεως ή παρελεύσεως της κρισίμου ημερομηνίας), θα το τιμήσει με την υπογραφή του.
Βλέπεις, τους ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ δεν μπορείς να τους βάζεις να υπογράφουν όποτε σου καπνίσει εσένα του υπαλληλίσκου.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πραγματικά, "επίκειται" όπως σωστά παρατηρήσατε, ω κ. Αdministrator!

Όμως, κλείνοντας λέει: "Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω" ! ! !

Δηλαδή ...πιστή εφαρμογή σε κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει ! ! !  :D  :D

Συγκρατούμε το όνομα της Madame Δεσπ. Τσαγδή. Κάτι μου λέει ότι θα μας χαρίσει και άλλες μοναδικές ανακοινώσεις....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση