Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (196/612) > >>

gas_fmy:
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν τίθεται σε εφαρμογή η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας,αλλά η εφαρμογή της αποζημίωσης από τους ασφαλιστικούς φορείς της "τιμής αναφοράς" ή ακόμα καλύτερα ορισμός τιμής αποζημίωσης απο τους ΦΚΑ για κάθε δραστική ουσία.

Θα πρέπει να καταλάβετε,ότι μετά την υπογραφή της συνταγής άλλος είναι υπεύθυνος για την χορήγηση του φαρμακευτικού σκευάσματος που εσείς επιλέγετε και ο ασθενής είναι υπεύθυνος,όπως επιλέγει τον γιατρό του έτσι να επιλέξει τον φαρμακοποιό του στον οποίο και έχει εμπιστοσύνη.

Το αν ΘΑ γεμίσουν τα ράφια του φαρμακείου με αποζημιούμενα φάρμακα δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί,γιατί έτσι κι'αλλιώς είναι πραγματικότητα πολλών δεκαετιών,αλλά θα ήταν φρόνιμο να σας απασχολήσει περισσότερο πιο το κίνητρο της συνταγογράφησής τους τόσα χρόνια.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ δεν μπορώ να το βρω αυτό το έγγραφο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Τώρα το ανέβασε και ο ΕΟΠΥΥ στην ιστοσελίδα του: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

tasath:
Δεν είναι επίσημο ακόμα, αλλά εδώ η λίστα με τις 780 μορφές φαρμάκων που από 01/10 θα έχουν τιμή αναφοράς:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δημήτρης Μακρέας:
Προς το παρον δε συνταγογραφείται τίποτε, ή σχεδόν τίποτα...

Argirios Argiriou:
Μέχρι τώρα νόμιζα ότι όλα τα γενόσημα της ίδιας δραστικής ουσίας έχουν την ίδια τιμή. Σε συζήτηση που είχα σήμερα με την φαρμακοποιό της γειτονιάς μου, μου εξήγησε ότι αυτό είναι λάθος. Έτσι ενδέχεται να συνταγογραφήσει κανείς γενόσημο και στην συνταγή να δείχνει ότι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει κάτι επιπλέον γιατί υπάρχει γενόσημο της ίδιας δραστικής που έχει φθηνότερη τιμή. Βέβαια η φαρμακοποιός μου έκανε παράπονα ότι τα φθηνότερα γενόσημα της ίδιας δραστικής ουσίας είναι συχνά από μικρές εταιρείες που δεν τις γνωρίζουν πολλοί και ότι είναι δύσκολο για τον φαρμακοποιό να τα βρεί αλλά και όταν τα βρεί πιθανώς να του μείνουν και στοκ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση