Γενικά > Νομικά θέματα

Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις

(1/24) > >>

atmos72:
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το σοβαρό και κατατοπιστικό σας φόρουμ.

Θα ήθελα να κάνω τρεις ερωτήσεις (ίσως ακολουθήσουν κι άλλες) σχετικά με αξιολόγηση υποψηφίου για θέση επιμελητή β'.

1) Ας υποθέσουμε ότι ένας συνάδελφος έχει την εξής προϋπηρεσία μετά τη λήψη της ειδικότητας: 1 έτος στη Γερμανία, κατόπιν 7 μήνες στην Ελλάδα και κατόπιν 10 μήνες στη Γερμανία.

Η προϋπηρεσία υπολογίζεται ως 2 ή ως 3 έτη?

Η πλασματική στρογγυλοποίηση της προϋπηρεσίας στο ένα έτος όταν αυτή είναι μεταξύ 6 και 12 μηνών, ισχύει μόνο για τον πρώτο χρόνο της προϋπηρεσίας ή για οποτεδήποτε? Αν ισχύει μόνο για το πρώτο έτος της προϋπηρεσίας, τότε μήπως γνωρίζετε αν υπάρχουν εξαιρέσεις (πχ εξειδίκευση)?

2) Για θέση επιμελητή β' στο εκπαιδευτικό έργο αξιολογείται το έργο του υποψηφίου ως εκπαιδευτή?

3) Ο νόμος που περιγράφει τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ο ΔΥ13α/οικ.39832, οποίος είναι δημοσιευμένος στο ΦΕΚ 1088/1997 ή υπάρχει και τίποτα άλλο συμπληρωματικό?

Ευχαριστώ πολύ.

D-Michalis:
1. Μόνο τα συμπληρωμένα έτη μετρούν.
Άρα για να υπολογιστούν 3 έτη, έπρεπε να υπάρχουν 3χ12=36 μήνας τουλάχιστον. Ούτε μέρα παρακάτω.
Το λιγότερο των 12 μηνών (6-12 ή «στρογγυλοποίηση») λογίζεται ως έτος μόνο για το πρώτο έτος, αν δεν το έχεις συμπληρώσει. Όχι για τα επόμενα. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν. Η εξειδίκευση όμως, λογίζεται στα υπό συζήτηση έτη με τους παραπάνω όρους.
2. Το έργο «ως εκπαιδευτή» δεν αξιολογείται στον βαθμό του Επιμ. Β.
3. Αυτή είναι η ισχύουσα Υπ. Απόφαση για τα κριτήρια. Την επισυνάπτω με συνοπτικά σχόλια

Καλή επιτυχία

atmos72:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1. Μόνο τα συμπληρωμένα έτη μετρούν.
Άρα για να υπολογιστούν 3 έτη, έπρεπε να υπάρχουν 3χ12=36 μήνας τουλάχιστον. Ούτε μέρα παρακάτω.
Το λιγότερο των 12 μηνών (6-12 ή «στρογγυλοποίηση») λογίζεται ως έτος μόνο για το πρώτο έτος, αν δεν το έχεις συμπληρώσει. Όχι για τα επόμενα. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν. Η εξειδίκευση όμως, λογίζεται στα υπό συζήτηση έτη με τους παραπάνω όρους.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κατ αρχήν ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση.

Για τα παραπάνω που αναφέρεις (που και εμένα μου φαίνονται λογικά και ορθά) υπάρχει κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος? Κάποια επίσημη διευκρίνηση, κάποια γνωμοδότηση ή κατιτίς τέλος πάντων?  :) Ή μόνο ο νόμος που προαναφέραμε?

Μία άλλη ερώτηση: Η στρατιωτική θητεία μετράει καθόλου στην κλινική εμπειρία? Πιο συγκεκριμένα, με ενδιαφέρει το εξής σενάριο στρατιωτικής θητείας: 16 μήνες στρατός, εκ των οποίων 2 μήνες βασική εκπαίδευση στην Άρτα και 14 μήνες οπλίτης ιατρός σε μονάδα του στρατού ξηράς. Μιλάω πάντα για υποψηφιότητα για θέση επιμελητή β'. Αν ναι, και αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη νομική διάταξη / γνωμοδότηση, παρακαλώ αναφέρετέ την και αυτήν.

Ευχαριστώ.

D-Michalis:
Στην κλινική εμπειρία μετράει κάθε άσκηση ιατρικού επαγγέλματος, αφού εξ’ αυτού αποκτάται εμπειρία.
Φυσικά, όσο πιο πίσω είναι αυτό το διάστημα, και όσο σε πιο μη εξειδικευμένο κέντρο ασκείται, τόσο μικρότερη βαρύτητα θα λάβει.

Αυτά λέει η λογική. Αυτά επί σειρά ετών εφαρμόζαμε στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ που εγώ τουλάχιστον υπηρέτησα πολλά χρόνια. Ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε αυτή την προσέγγιση.
Συζήτηση γίνονταν βέβαια π.χ. γιατί δίδεις ίδια βαρύτητα κ. εισηγητά στο ένα έτος στρατό του Χ. με το ένα έτος Αγροτικό του Ψ και πάει λέγοντας.
Ο εισηγητής, οφείλει –με λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα- να τεκμηριώσει το συντελεστή βαρύτητας που θα δώσει.

ΟΥΔΕΜΙΑ ερμηνευτική περιήλθε εις χείρας μου για τα εν λόγω σημεία όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ουδείς έθεσε στα σοβαρά τέτοιο θέμα, ώστε να ζητηθεί ερμηνευτική.

Για την εξειδίκευση υπάρχουν εγκύκλιοι. Δεν μπορώ όμως να τις έχω πρόχειρες και να τις ανεβάσω.
Ωστόσο, αν τελικά συναντήσεις πρόβλημα (μη αναγνώρισή τους από τους εισηγητές), ενόχλησέ με να τις αναζητήσω.
Για το έτος, όχι, δεν υπάρχουν ερμηνευτικές –εις γνώση μου τουλάχιστον- αφού ρητώς αναφέρεται ότι 6-12 μήνες μετρούν μόνο επί μη συμπληρωμένου έτους και κανείς δεν έθεσε θέμα στις κρίσης.

aphrodite:
Καλημερα.Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και πολυ χαιρομαι που θα εχω την δυνατοτητα να επικοινωνω με συναδελφους ,να εκφραζουμε τις αγωνιες και τις ανησυχίες μας. Στην παρουσα φαση εχω υποβαλει τα χαρτια μου σε δυο προκυρηξεις για θεση επιμ Β στο ΕΣΥ σε νομο αλλον απο αυτον που διαμενω.Επικειται η προκυρηξη ομως θεσης στο νοσοκομείο της πολης που ζω.Ομως οι διαδικασιες επιλογης στις δυο προαναφερθεισες θεσεις εχει ηδη ξεκινησει και συντομα θα γινουν οι κρισεις.Αναρωτιεμαι πως θα πρεπει να το χειριστω το θεμα χωρις να χασω τελικα μια θεση στο εσυ.
Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την διαδικασια διορισμου για θεση επιμ Β στο ΕΣΥ.
1.Μεχρι ποτε μπορεις να αποσυρεις τα χαρτια σου απο διεκδικηση θεση ς ΕΣΥ χωρις να εχεις κυρωσεις ?Μου ειπαν απο το υπουργειο πως και μετα την κριση της θεσης γινεται αλλα πριν την εκδοση του φεκ γαι το διορισμο.Απο που θα ξερω σε ποια φαση βρισκεται η διαδικασία ,απο το υπουργειο η το νοσοκομειο ?
2.Γνωριζετε αν ισχυει οτι μετα τις 30/12/2010 θα μπορεις να διεκδικησεις θεση στο ΕΣΥ χωρις να χρειαζεται να παραιτηθεις απο την θεση στο ΕΣΥ που ηδη κατεχεις  συμφωνα με την νεα συλλογικη συμβαση εργασιας για τους γιατρους που ψηφιστηκε επι Αβραμοπουλου ?.
Σας επισυναπτω την σχετικη παραγραφο     
ΙΑ) Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι νέες προσλήψεις αφορούν ιατρούς που δεν υπηρετούν στο ΕΣΥ. Ως εκ τούτου, οι υπηρετούντες ιατροί στο ΕΣΥ δεν μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση στο ΕΣΥ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, εκτός αν παραιτηθούν μέχρι τη λήξη της εκάστοτε προκήρυξης. [/i]

Ξερετε αν αυτο ισχυει τωρα μετα την ψηφιση του νεου νομου για την υγεια τον Αυγουστο απο την Ξενογιανακοπουλου .Στο υπουργειο που ρωτησα μου ειπαν...." οταν ερθει το 2011 θα δουμε".Αυτη ομως δεν ειναι απαντηση απο επισημο οργανισμο!!!!!!!Ποιος ειναι καταλληλος να μου απαντησει?Μηπως η αρμοδια ΥΠΕ γνωριζει καλυτερα?

Συγνωμη για την μακρυγορια, Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας θα περιμενω απαντηση σας

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση