Γενικά > Νομικά θέματα

Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις

<< < (2/24) > >>

D-Michalis:
1.   Τα χαρτιά σου πρέπει να τα αποσύρεις όπως ακριβώς σου είπαν από το Υπουργείο. Το πότε θα πάνε εκεί? Λίγες μέρες μετά την κρίση. Πότε ακριβώς θα φύγουν από το νοσοκομείο για το Υπουργείο το γνωρίζει καλά η εκάστοτε γραμματέας του συμβουλίου που σε έκρινε.
Πότε θα πάει για δημοσίευση, άστα. Πρέπει να γίνεις ντετεκτιβ στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου.
Ωστόσο εγώ δεν θα προβληματιζόμουν για αυτό για τον απλό λόγο, ότι με την κείμενη νομοθεσία «δεν μπορείς να υποβάλεις ΑΙΤΗΣΗ για θέση στο ΕΣΥ αν έχεις αρνηθεί διορισμό. Αυτός ο περιορισμός εσένα δεν θα σε επηρεάσει, αφού την αίτηση στο νομό σου την έχεις υποβάλει τώρα και την άρνηση θα την κάνεις κάποια στιγμή αργότερα.
Επίσης, στην τελευταία αίτηση που θα κάνεις (στο νομό σου) θα αναφέρεις τη σειρά προτίμησης για τις θέσεις που ήδη έχεις υποβάλει υποψηφιότητα.
Μετά, μπορείς κάλλιστα να καταλάβεις όποια βγει νωρίτερα και όταν κριθεί η θέση της πρώτης σου προτίμησης να πάς να καταλάβεις εκείνη. Κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει γιατί είπαμε «κατά την υποβολή αίτησης» δεν μπορείς να έχεις αρνηθεί διορισμό. Όχι όταν θα πάς να αναλάβεις σε κάποια άλλη θέση. Το γράμμα του νόμου σε αυτό είναι σαφές.
Εξ΄ άλλου δε φταις εσύ που η θέση πρώτης σου επιλογής καθυστέρησε να κριθεί σε σχέση με τις άλλες σου επιλογές.
Βέβαια δεν χαίρομαι όταν αυτό συμβαίνει, γιατί δημιουργείται κενό στην υπηρεσία από όπου φεύγεις η οποία πρέπει πάλι να περιμένει την έλευση γιατρού μετά από νέα προκήρυξη και κρίση (εκτός αν είναι μέσα στο πρώτο 6μηνο και αφορά άγονο, οπότε επί παραιτήσεως καλείται ο επόμενος στην λίστα).
2.   Με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία θα μπορείς από 1-1-2011 να υποβάλεις αίτηση για θέση, αν και είσαι στο ΕΣΥ. Όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σκαρφιστούν και μας καθίσουν οι σοφοί συνδικαλιστές μας και ο πάνσοφος υπουργός την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό, πολύ σκωπτικά σου είπαν έτσι στο υπουργείο.
Πάντως, από όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει συζήτηση για κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

Καλή επιτυχία.

aphrodite:
Κατα αρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την αμεση ανταποκριση και απαντηση σας.Θα ηθελα να ρωτησω ομως κατι ακομη
Αν εχω καταλαβει σωστα η διαδικασια διορισμου εχει ως εξης: 1. κριση  2.αποστολη εγγραφων για διορισμο απο το νοσοκομειο στο υπουργειο,3.αποστολη διορισμου για δημοσιευση στο φεκ.4.αποστολή διορισμου στο σπιτι 5.αποδοχη διορισμου σε 20 μερες
Μεχρι ποια φαση της διαδικασιας μπορω να παραιτηθω απο τη θεση χωρις να εχω κυρωσεις ?
Μεχρι και πριν την δημοσιευση στο φεκ¨? Μηπως ξερετε ποσο χρονο παιρνει συνηθως στο υπουργειο να δημοσιευσει το διορισμο στο φεκ?
  Θα ηθελα να διευκρινησω κατι σχετικα με την δευτερη μου ερωτηση
Εγω εχω υποβαλει δικαιολογητικα για δυο θεσεις σε νοσοκομειο αλλου νομου απο αυτον που ζω αλλα  προκειται να προκυρηχθει θεση στο νομο που μενω ,δεν εχει προκυρηχθει ακομη και δεν εχω υποβαλει αιτηση ακομη στο νοσοκομειο της πολης που ζω.
Αν παραιτηθω πριν τη δημοσιευση σε φεκ ,απο τη θεση στον αλλο νομο θεση αυτο δεν θεωρειται αρνηση διορισμου?
  ,ουτε θα με δεσμευει αυτο στην διεκδικηση της θεσης στη πολη μου?
Αν η προκυρηξη της θεσης στη πολη μου γινει μετα τις 30/12/2010 μπορω να αποδεχθω το διορισμο  στη θεση εκτος νομου μου που εχω κριθει   και να κανω αιτηση για διεκδικηση της θεσης στην πολη μου?Για αυτο σας ρωτησα αν ισχυει η  συγκεκριμενη διαταξη ΙΑ σχετικα με το διορισμο γιατρων μετα τις 30/12/2010.Ειπατε πως απο οτι γνωριζετε δεν υπαρχει συζητηση για αλλαγη του νομου.Πως θα μπορουσα να το ξερω αυτο ωστε να μην χασω τη θεση για την οποια εχω κριθει μιας και δεν ειμαι σιγουρη για τον αν θα καταφερω να παρω τη θεση στη πολη μου.
Και θα ηθελα να ρωτησω ακομη κατι.Γνωριζετε ποσο χρονος απαιτειται για το διορισμο σε θεση στο ΕΣΥ αν  ειναι νεοσυσταθεισα δηλ δεν εχει πιστωση απο το Υπουργειο Οικονομικων? Εχω κριθει για μια τετοια θεση.
Συγνωμη αν σας κουρασα με τις τοσες ερωτησεις μου .Αν βρειτε χρονο θα περιμενω απαντηση σας .
Ευχαριστω

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος………………
1. Αν εχω καταλαβει σωστα η διαδικασια διορισμου εχει ως εξης: 1. κριση  2.αποστολη εγγραφων για διορισμο απο το νοσοκομειο στο υπουργειο,3.αποστολη διορισμου για δημοσιευση στο φεκ.4.αποστολή διορισμου στο σπιτι 5.αποδοχη διορισμου σε 20 μερες
Μεχρι ποια φαση της διαδικασιας μπορω να παραιτηθω απο τη θεση χωρις να εχω κυρωσεις ?
Μεχρι και πριν την δημοσιευση στο φεκ¨? Μηπως ξερετε ποσο χρονο παιρνει συνηθως στο υπουργειο να δημοσιευσει το διορισμο στο φεκ?
………..
2. Αν παραιτηθω πριν τη δημοσιευση σε φεκ ,απο τη θεση στον αλλο νομο θεση αυτο δεν θεωρειται αρνηση διορισμου?
  ,ουτε θα με δεσμευει αυτο στην διεκδικηση της θεσης στη πολη μου?
……
3. Αν η προκυρηξη της θεσης στη πολη μου γινει μετα τις 30/12/2010 μπορω να αποδεχθω το διορισμο  στη θεση εκτος νομου μου που εχω κριθει   και να κανω αιτηση για διεκδικηση της θεσης στην πολη μου?
…….
4. Γνωριζετε ποσο χρονος απαιτειται για το διορισμο σε θεση στο ΕΣΥ αν  ειναι νεοσυσταθεισα δηλ δεν εχει πιστωση απο το Υπουργειο Οικονομικων? Εχω κριθει για μια τετοια θεση.

--- Τέλος παράθεσης ---

1. Παραιτείσαι μέχρι πριν ξεκινήσει η φάση 3. Για το χρόνο είπα πάλι. Είναι θέμα κεφιού, φόρτου εργασίας, άνωθεν εντολών κ.λ.π. Από την εμπειρία μου πάντως παίρνει από 20 μέρες έως και 2-3 μήνες.
2. Όχι, ΔΕΝ θεωρείται άρνηση διορισμού γιατί δεν έχει εκδοθεί υπ. Απόφαση διορισμού σου και ΔΕΝ δεσμεύεσαι για τη διεκδίκηση άλλης θέσης.

3. Αν η θέση που θα διεκδικήσεις είναι ομοιόβαθμη με αυτή που κατέλαβες, δεν μπορείς στα πρώτα 2 χρόνια να διεκδικήσεις άλλη θέση. Αν όμως είναι διαφορετικού βαθμού (ανώτερου ή κατώτερου) τότε, μπορείς να τη διεκδικήσεις, ακόμη και βάζοντας αίτηση την επόμενη μέρα του διορισμού σου. Αν λοιπόν πρόκειται για ίδιου βαθμού θέση, δεν θα μπορείς να την διεκδικήσεις αν διοριστείς.

4. Οι νεοσυσταθείσες θέσεις δεν καθυστερούν σε σχέση με τις άλλες μετά την προκήρυξη, αλλά πρίν. Δηλαδή, δεν μπορούν να προκηρυχθούν αν δεν προηγηθεί η πίστωση από το υπ. Οικονομικών. Εκεί υπάρχει η καθυστέρηση.

Στο υπ. Οικονομικών πηγαίνει πάλι η υπόθεση όταν θα κριθείς, πρίν τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη πίστωσης για τη θέση. Όμως το ίδιο ακριβώς γίνεται και αν προκηρυχθεί παλιά θέση. Δεν υπάρχει διαφορά στο χρόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις (στη φάση διορισμού). Επαναλαμβάνω ότι αυτό το πήγαινε έλα (αποστολή στο υπ. Οικονομικών και επιστροφή στο υπ. Υγείας,, γράψιμο της σχετικής υπ. Απόφασης, αποστολή της στο εθνικό τυπογραφείο) μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες (ειδικά αν εσύ το πας κυνηγώντας), έως μερικούς μήνες.
Ειδικά αν πλησιάζει το γύρισμα του έτους, το καθυστερούν επίτηδες για να μπεί η επιβάρυνση της μισθοδοσίας στο νέο έτος, οπότε, έχω δεί και περιπτώσεις που έχουν καθυστερήσει έως και 5 μήνες.

Και πάλι καλή επιτυχία.

adam74:
Καλησπέρα κι από μένα,
διαβάζοντας τα παραπάνω και καθώς είμαι σε παρόμοια κατάσταση με το συνάδελφο που έθεσε τα ερωτήματα θέλω να ρωτήσω το εξής: Εφόσον κάποιος θέλει να παραιτηθεί λίγο μετά την κρίση, που πρέπει να απευθυνθεί το έγγραφο παραίτησης, στο νοσοκομείο ή στο υπουργείο.
Επίσης θέλω να ρωτήσω και το εξής: Σε ποιό νόμο που αφορά το ΕΣΥ αναφέρεται ότι δε μπορεί κανείς να κάνει αίτηση για κατάληψη ομοιόβαθμης θέσης στο ΕΣΥ αν δεν περάσει ένα διάστημα (ένα ή δύο χρόνια);
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

αννουλα:
να προσθεσω κ εγω ενα ερωτημα:στο σαιτ του υπουργειου εσωτερικων λεει την εξης απαντηση για την εξης ερωτηση(παραθετω αυτουσιο το κειμενο)
''ΕΡΩΤΗΣΗ:Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί υπάλληλος που πρόκειται να διοριστεί ενώ κατέχει ήδη άλλη δημόσια θέση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Δεν απαιτείται εκ μέρους των υπαλλήλων προηγούμενη αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαν. Υπάλληλος που διορίζεται σε δεύτερη θέση και αποδέχεται το διορισμό του θεωρείται ότι παραιτείται αυτοδίκαια από την πρώτη θέση. Η αποδοχή του διορισμού εκδηλώνεται με την ορκωμοσία στη νέα θέση. Κατά συνέπεια, η αυτοδίκαιη παραίτηση συνεπάγεται τη λύση της υπαλληλικής σχέσης από το χρονικό σημείο της αποδοχής του δεύτερου διορισμού, σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. 3 Υ.Κ. (Ν. 3528/2007) .
Τα ως άνω ισχύουν με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 10 του Ν. 2839/2000 που απαγορεύουν τη συμμετοχή σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων κατά το Ν. 2190/94 (Α.Σ.Ε.Π.) πριν παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους. ''
Αυτα ισχυουν ή οχι για τους γιατρους;
Αν ναι τοτε ο παραπανω φιλος που ανησυχει για τη θεση προσληψης δεν μπορει να παει κανονικα οπου τον παρουν πρωτα και αν στη συνεχεια ενω υπηρετει κανονικα στο ΕΣΥ τον παρουν στη πολη του(αν καταλαβα καλα)να το αποδεχτει κ να ορκιστει πραγμα που συμφωνα με το νομο σημαινει κ παραιτηση απο τη πρωτη θεση;
ΕΚΤΟΣ αν τα παραπανω δεν ισχυουν για τους γιατρους(αλλά δεν βλεπω το λογο για να μην ισχυουν)οποτε σορρυ λαθος...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση