Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥΓ2: update: 600 μύρια το μεικτό κέρδος 11,000 ελλήνων φμφ το 2012!! (εδώ) απο τον ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ.- Αγαπητέ μου, θες να κερδίσεις τις εντυπώσεις με μηδενικά μαθηματικά. Μήπως είσαι δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ;; Σου φαίνεται μεγάλο ποσό το 54545 Ευρω ανά φαρμακείο σαν μικτό κέρδος; Για βγάλε τώρα ??? τα έξοδα λειτουργίας και λοιπά φορολογικά σχεδόν 20000. 34000 ευρώ, δηλαδή 2850ευρω το μήνα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
stripe:
Δε θα απαντήσω αναλυτικά γιατί ακούω πολλές ανακρίβειες και θέλει πολλή ώρα η κουβέντα. Μόνο για το ότι προκαλώ για τα 2800ευρω θα πω στο συνομιλητή XOUZOURIS που το έθιξε, ότι για να βγει αυτός ο μέσος όρος έχει συμπεριληφθεί και μια μάζα φαρμακείων που αιτούνται ασύλληπτα ποσά μηνιαίως που φαίνονται από τα τιμολόγια και που οι συνταγές τους προέρχονται από λαμογιές και κομπίνες με κουπόνια κτλ. Αυτά τα φαρμακεία είναι ΓΝΩΣΤΑ και στο απυρόβλητο από την πολιτεία, αλλά τη ζημιά τους στη συνείδηση του κόσμου την κάνουν, να καλή ώρα ανεβάζοντας τον μέσο όρο. Θα σου πω εμπειρικά ότι τα ευρώ μηνιαίως είναι γύρω στα 2000 για τα περισσότερα φαρμακεία (αυτά πέραν των καθυστερήσεων που καθιστούν το δυχίλιαρο κάτι σαν όνειρο θερινής νυκτός στην πράξη) , κάτι το οποίο καθόλου προκλητικό δεν το θεωρώ. Προκλητικό θεωρώ να δουλεύει διευθυντής ΕΣΥ όπως λες με δυο χιλιάρικα, ενώ εσύ να κάνεις εφημερία για όσα παίρνει ο υδραυλικός για δυο επισκέψεις, μετά από τόσα χρόνια σπουδών. Αν θέλετε να αναθεωρήσουμε το σύστημα πληρωμών της Ελλάδας είμαι μέσα, και ναι, να πάρει η μπάλα και τα φαρμακεία, αλλά όχι μονόπλευρα, έτσι; Προσωπικά, μπήκα τώρα στο χώρο (και τον χορό), οπότε δεν έχω φάει τίποτα από αυτά που συζητάτε, για να μην παρεξηγηθώ. Σαν υπάλληλος φαρμακοποιός πάντως και τα δικά σου 1300 μικτα ούτε για πλάκα δεν τα έπιανα.
ΥΓ: Στο εξωτερικό δίνουν για νέο φαρμακοποιό 1800 μηνιαίως, με το ωράριό τους όλα κυριλέ, αν θέλεις να συνεχίσουμε τις ανόμοιες συγκρίσεις υπαλλήλων-επιχειρηματιών-ελλήνων-ξένων-φαρμακοποιών-γιατρών κτλ.
ΥΓ2: Μάθαμε και τους ΦχΦ που ψωμολυσσάνε βλέπω. Χαίρομαι, γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες που ήμουν και γω ένας από αυτούς με είχαν όλοι γραμμένη. Τελικά μόνο σαν επιχείρημα σε άσχετες συζητήσεις χρησιμεύαμε.
Δ. Κουναλάκης:
Συγνώμη που μπαίνω στη συζήτηση.
Κατ αρχήν την παρεμβολή με τον άνεργο χωρίς ρεύμα την θεωρώ λαϊκισμό.
Εκείνο που με προβλημάτισε είναι από που προκύπτουν 20000-30000 ευρώ έξοδα το χρόνο σε ένα φαρμακείο. Το είδα και προσπάθησα να συγκρίνω ένα ιατρείο και ένα φαρμακείο αλλά δεν μου βγαίνει. να βοηθήσω λίγο:
α) Ο φαρμακοποιός έχει βοηθό φαρμακείου, ο γιατρός έχει γραμματέα (άρα ΙΚΑ, μισθοί κλπ είναι παρόμοιοι)
β) ο γιατρός αλλά και ο φαρμακοποιός έχει Η/Υ, κόστος χαρτιού, μελάνια αλλά για κάθε Α4 συνταγής υπάρχει Α4 εκτέλεσης, δηλαδή τα ίδια
γ) ενοίκιο,ΔΕΗ,τηλέφωνο,νερό, καθαρίστρια, θέρμανση-κλιματισμό έχει και ο γιατρός και ο φαρμακοποιός
δ) ο φαρμακοποιός έχει ψυγειάρα που καίει ρεύμα, ο ιατρός αναλώσιμα και ιατρικά μηχανήματα που κοστίζουν αδρα.
ξεχνάω κάτι; Γιατί εμένα δεν μου βγαίνουν 20000-30000 το χρόνο αλλά στο φαρμακοποιό βγαίνουν;
Είμαι καλύτερος στα οικονομικά; Δεν νομίζω. Τι ξεχνώ;
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚατ αρχήν την παρεμβολή με τον άνεργο χωρίς ρεύμα την θεωρώ λαϊκισμό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σύμφωνοι, αλλά προκλήθηκα με ευθεία ερώτηση: "Σου φαίνεται πολύ το ποσό των 54545454... ευρώ το χρόνο;"
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒαρέθηκα το "καθαρό κέρδος" σαν έκφραση. Βρωμάει από μακριά.
Υπάρχει το κέρδος μεταπώλησης. Αυτό είναι το ποσοστό επί της τιμής αγοράς σε προϊόν που πουλάς.
Από εκεί και πέρα, το εάν εσύ θα έχεις φαρμακείο με καλλίγραμμες βοηθούς, φωτεινό σταυρό νέον, βρίσκεσαι στο Κολωνάκι, είναι 200τμ το φαρμακείο σου και μοιράζεις τσαντούλες pierre-cardin με το λογότυπο σου για να βάζουν τα βιβλιάρια οι πελάτες σου είναι δική σου επιλογή και δικά σου έξοδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το φαρμακείο σου δεν βγαίνει γιατί το κέρδος μεταπώλησης είναι χαμηλό αλλά γιατί εσύ έχεις τέτοια έξοδα που δεν επιτρέπεται να βγάλεις ποτέ σοβαρά κέρδη.
Με την λογική σου το καθαρό κέρδος του ιατρείου μου τον πρώτο χρόνο ήταν τριψήφιο (ετήσιο "καθαρό κέρδος") σε ευρώ και μέχρι και το τρίτο έτος δεν είχε γίνει πενταψήφιο. Από φέτος βλέπω να επιστρέφει στο τρίτο έτος και πάλι. Αυτό τι σημαίνει; ότι έπρεπε να σου κρατήσουν και ένα 2% από το τζίρο σου υπέρ των "συσσιτίων" για γιατρούς που δεν βγάζουν τα προς το ζην όπως είναι της μόδας τελευταία για τους συμπολίτες μας;
Δυστυχώς αυτό που ονομάζεις καθαρό κέρδος δεν μπορεί να είναι εγγυημένο, δεν είναι ίδιο για όλους και είναι λάθος να μνημονεύεται στις διεκδικήσεις σας. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βαρεθήκατε ή όχι, πρόκειται για παγκόσμιο οικονομικό όρο. Όταν κάποιοι παπαγαλίζουν για τα οικονομικά των άλλων, οφείλουν τουλάχιστον να ξέρουν για τι πράγμα ομιλούν (δεν πάει σε εσάς το "κοπλιμέντο"). Γιατί από ανακριβή και λαϊκίστικη ανάλυση των οικονομικών ενός φαρμακείου, σε αυτό το forum χορτάσαμε από διάφορους ειδήμονες !!!
Το κέρδος μεταπώλησης δεν σημαίνει τίποτα, αυτό που μένει στην τσέπη είναι η ουσία. Με τη λογική σας, ο ...καφετζής που πουλάει με κέρδος μεταπώλησης 500% έπρεπε να είναι βασιλιάς. Δεν είναι όμως γιατί συνυπολογίζονται και άλλοι παράγοντες. Εκτός αν για εσάς, το θλιμμένο καφενείο της γειτονιάς (χωρίς φρου-φρου δηλαδή) κρύβει αμύθητους θησαυρούς και δεν το ξέρουμε.
Για το 2% δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείτε, αλλά ναι, και τα φαρμακεία (όπως όλες οι ατομ. επιχειρήσεις) έχουν κάτι παρόμοιο να αποδώσουν (τέλος επιτηδεύματος 500€).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση