Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (5/438) > >>

Gatekeeper:
Διακομιστή η  αλήθεια είναι πως το έχεις παρακάνει κομματακι.
Προμοτάρεις τόσο πολύ τους ΦχΦ μέχρι παρεξηγήσεως.
Μήπως η γυναίκα σου ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο είναι ΦχΦ ?
Σίγουρα οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τον κόπο των ιατρών του ΕΣΥ.
Αλλα και οι ιατροί του ΕΣΥ (με εξαίρεση αυτούς που υπήρξαν ελεύθεροι επαγγελματίες) δεν γνωρίζουν τι είναι :
1.Επενδυτικό ρίσκο.
2.Μεροκάματο.
3.Αθέμιτος ανταγωνισμός.
4.Απόσβεση επενδυμένου κεφαλαίου και πολλά άλλα.

Κάποια στιγμή να τελειώνουμε παρακαλώ με τις κοκορομαχείες, καταντάει κουραστικό. 

alfie:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚάποια στιγμή να τελειώνουμε παρακαλώ με τις κοκορομαχείες, καταντάει κουραστικό. 

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ κι εγώ, αρκεί να μην προκαλούμαι, παρακαλώ.
Κατά τ΄άλλα, όταν υπάρχει σχετικό υλικό στον τύπο ή σε μπλογκ, δεν νομίζεις ότι πρέπει ν΄ανεβαίνει στο Φόρουμ;

Meletis:
Παρακολυθω τη συζητηση σχετικα με το ανοιγμα του επαγγελματος των φαρμακοποιων και εχω να παρατηρησω το εξης: "κατηγορηθηκε" ο Διακομιστης, οτι μεροληπτει υπερ των ΦχΦ. Αν σε καποιους αυτο φαινεται περιεργο, αλλο τοσο, και πολυ περισσοτερο περιεργο, ειναι το γεγονος οτι καποιοι (πχ o "eye doctor") θιγονται απο την τοποθετηση του Διακομιστη υπερ των ΦχΦ. Για ποιο λογο ενας ιατρος να ειναι εναντια στο να ανοιξουν περισσοτερα φαρμακεια, αν δεν εχει ο ιδιος οφελος απο τον κλειστο χαρακτηρα του επαγγελματος; Γι αυτο λοιπον, αγαπητοι υπερασπιστες του ΠΦΣ, καλο θα ηταν, αντι για μομφες και ειρωνικα σχολια, να παραθετετε επιχειρηματα για τον λογο που ειστε εναντια στο ανοιγμα του επαγγελματος των φαρμακοποιων.
Δευτερον, για να τελειωνει η ιστορια με την δηθεν προασπιση της δημοσιας υγειας που προτασσει ο ΠΦΣ και οι ιδιοκτητες φαρμακειων, εχω να παρατηρησω τα εξης:
1. Εαν ο ΠΦΣ θεωρει οτι τα φαρμακεια ειναι παρα πολλα, και λογω αυτου του αριθμου κινδυνευει ο δημοσια υγεια (απορω με τον συσχετισμο), τοτε θα επρεπε να εχει σταματησει τον κληρονομικο χαρακτηρα του επαγγελματος και την αγοραπωλησια αδειων. Δεν ειναι δυνατον, να ισχυριζεσαι απο τη μια οτι τα φαρμακεια ειναι παρα πολλα, και ταυτοχρονα να επιτρεπεις την αντικατασταση ενος φαρμακειου που κλεινει λογω συνταξιοδοτησης, ειτε απο κληρονομο, ειτε απο πωληση της αδειας του.
2. Δεν ειιδαμε πουθενα τον "υπερασπιστη της δημοσιας υγειας" ΠΦΣ, να ασκει πειθαρχικες διωξεις που συνεπαγονται αφαιρεση της αδειας και κλεισιμο, σε φαρμακεια που εχουν κανει σοβαρες παραβασεις, οπως αυτες που βγηκαν στο φως της δημοσιοτητας τελευταια, με τα φαρμακει που εριχναν φαρμακα σε πηγαδια, που ειχαν στοκ φαρμακα χωρις κουπονια, η σωρους απο βιβλιαρια ασθενων, στα οποια σε συνεργασια με ιατρους, υπερχρεωναν τα ασφαλιστικα ταμεια. Δεν υπαρχει προτερος εντιμος βιος κυριοι ωστε να πειστουμε οτι ο ΠΦΣ δεν θελει το ανοιγμα του επαγγελματος για να προασπισει τη δημοσια υγεια.
3. Ο αριθμος των 12.000 φαρμακειων που ισχυριζεται ο ΠΦΣ και εχει πεισει και τον κ. Λοβερδο για αυτο, δεν προκυπτει απο πουθενα, (η τουλαχιστον ας μας δειξουν απο που προκυπτει), δεδομενου οτι η μονη επισημη καταγραφη, ειναι αυτη που παρουσιαζει η Εθνικη Στατιστικη Υπηρεσια, (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) οπου ο αριθμος των φαρμακειων ειναι 2004: 9.211, 2005: 9.321, 2006: 9.375. Το 2006 ειναι και η τελευταια επισημη καταγραφη. Βλεπουμε οτι απο το 2004 εως το 2005 ανοιξαν 110 καινουργια φαρμακεια, και απο το 2005 εως το 2006 ανοιξαν 54 καινουργια φαρμακεια. Δεδομενου του κλειστου χαρακτηρα του επαγγελματος, ο ΠΦΣ θελει να μας πεισει οτι στα επομενα 4 χρονια μερχρι το 2010, ανοιξαν αλλα 2.625 (!!!!!) φαρμακεια, δηλαδη μεσο ορι 656 νεα φαρμακεια ετησιως!!!!
4. Στο περιοδικο "Φαρμακευτικο δελτιο", Οκτωβριος 2010, ο κ. Αμπατζογλου, παρουσιαζει στη σελιδα 13 οτι στην Ελλαδα, υπαρχει η αναλογια 1 φαρμακειο για 850 κατοικους. Παλι δεν μας εξηγει απο που προκυπτει ο αριθμος αυτος, δεδομενου οτι (παντα με στοιχεια της Εθνικης Στατιστικης Υπηρεσιας), ο πληθυσμος στην Ελλαδα ειναι 11.280.000 (2009). Ακομη και αν λαβουμε σαν παραμετρο τον πλαστο αριθμο των 12.000 φαρμακειων, η αναλογια ειναι 940. Αν φυσικα παρουμε τον πραγματικο αριθμο φαρμακειων, η αναλογια ειναι ακομη μεγαλυτερη.
Συνοψιζοντας, καταληγω στα εξης: Ο ΠΦΣ, προκειμενου να κρατησει τον κλειστο χαρακτηρα του επαγγελματος, παραθετει συνεχως πλαστα στοιχεια για τον αριθμο των φαρμακειων στην Ελλαδα. Ταυτοχρονα, δεν εχει δειξει σε καμια περιπτωση οτι ενδιαφερεται για την προασπιση της δημοσιας υγειας, δεδομενου οτι δεν αφαιρει αδειες επιορκων φαρμακοποιων, και ταυτοχρονα συντηρει το νοσηρο καθεστως της κληρονομικοτητας και της αγοραπωλησιας αδειων.
Η πρασπιση της δημοσιας υγειας, ειναι ευθυνη του κρατους και μονο μεσα απο αυστηρους ελεγχους μπορει να επιτευχθει. Η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση ειναι ενα πρωτο βημα, και εχει αποδωσει καρπους, οπως φαινεται απο τη μειωση της φαρμακευτικης δαπανης κατα 43% εκει που εφαρμοστηκε. Ολα τα υπολοιπα, εχουν να κανουν καθαρα με προσπαθεια προασπισης κεκτημενων και με οικονομικα συμφεροντα της συντεχνειας των φαρμακειων.

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ελπίζω να κατάλαβες πώς νιώθει και ένας ιατρός του ΕΣΥ (και όχι μόνο) όταν τον θεωρούν εξ ορισμού και από την πρώτη μέρα της υπηρεσίας του ως φακελάκια, φοροφυγά, βυσματία, υπηρέτη συμφερόντων και άλλα όμορφα (που κάποιοι του έχουν έντεχνα κολλήσει). 

Όσο για την προσωπική "εμμονή", τί να πει κανείς για εσάς (τους ΦμΦ) και τη διαρκή εμμονή σας να αποκλείετε τους ΦχΦ από το (ιερό, συνταγματικό) δικαίωμά τους στην εργασία;

--- Τέλος παράθεσης ---

Τι να σου πω @Διακομιστή, εδώ μέσα τους τελευταίους μήνες μόνο τους δικούς σου αφορισμούς διαβάζω. Τώρα, αν εσύ κουβαλάς απωθημένα από την καθημερινότητά σου στη δουλειά και θες να ξεσπάσεις, πάω πάσο.
Το κακό είναι ότι μαζί σου δεν προχωράει και η κουβέντα...

Όπως έχω ματαξαναγράψει, δεν είμαι φαρμακοποιός. Σε παλαιότερο post μου έχω εκφράσει τις απόψεις μου για τους ΦχΦ και πως η Πολιτεία, με απλό τρόπο, θα μπορούσε να τους αποκαταστήσει. Ούτε εσύ ούτε εγώ μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα από αυτό το βήμα. Οκ να το συζητάμε μία, δύο, τρεις, να το στιλητεύουμε, αλλά μέχρι πότε; Και με ποιό τρόπο, με στείρα αντιπαράθεση;

Πάντως αν θες την καθαρά και αυστηρά προσωπική μου άποψη ως τρίτου προς το ζήτημα αυτό:
Αν ήξερα πως είναι μια κατάσταση έξω στην αγορά (καθεστώς φαρμακείων) και αποφάσιζα να σπουδάσω παρόλα αυτά (φαρμακευτική), νομίζω ότι θα "εξαναγκαζόμουν" να παίξω με τους όρους του παιχνιδιου προκειμένου να επιβιώσω. Αλλιώς θα ήμουν ή άνεργος ή ετεροαπασχολούμενος ή υπάλληλος σε εταιρεία (φαρμακευτική, Hondos, κλπ).
Το να κάθομαι σε μια γωνιά και να κλαίγομαι, να περνάνε τα χρόνια έτσι και να περιμένω κάτι στο μέλλον, δε νομίζω ότι θα το άντεχα. Ειδικά άμα ήξερα ότι το παιχνίδι έτσι παίζεται και είχα επιλέξει να μπω στο χώρο.
Αυτή είναι η άποψή μου, μπορεί να ακούγεται κυνική αλλά αυτή είναι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση