Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (152/438) > >>

tasath:
Τουλάχιστον δεν είδα εκπομπή όπως το "Κουτί της Πανδώρας" να ασχοληθεί με πηγάδια και λοπές κοιλότητες.
Όμως για "δωράκια" σε γιατρούς και όλο το σχετικό κύκλωμα το έκανε επισταμένως και σχετικά πρόσφατα.

Να σε ρωτήσω κάτι μιας και δεν ξέρω που και με ποια ιδιότητα δουλεύεις:
Περαίωση πλήρωσες; Εγώ όχι γιατί είμαι σίγουρος για το ποιόν μου και αναμένω έλεγχο χωρίς κανένα απολύτως άγχος.
Αλλά τι σε ρωτάω, ούτε ΦΠΑ δεν βάζεις στις αποδείξεις (αν κόβεις και από δαύτες)...

Παρεμπιπτόντως, όποτε θες έλα να δεις τα συρτάρια, τα βιβλία και τα λοιπά κατάστιχα...

Denominator:
Λοιπόν, συγγνώμη για το... διάλειμμα!

Παραθέτω ένα περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε σε φαρμακείο τουριστικής περιοχής στο οποίο ήμουν αυτόπτης μάρτυρας:

- Το παιδί έχει τα λαιμά του και έχει και πυρετό. Τι έχει από αντιβίωση να του δώσουμε;
- Μμμμ... Σε σιρόπι, ε;
- Ναι, ναι, είναι 11 χρονών και δεν καταπίνει χάπια.
- Λοιπόν... Ciproxin... (κενό λίγων δευτερολέπτων ενώ συνεχίζεται το ψάξιμο...).
- Όχι Ciproxin. Τίποτε άλλο;
- Ναι, βρήκα και Ceclor, Zinadol, Procef...
- Procef! Αυτό θα πάρω.
- Ξέρετε πώς θα το πάρετε;
- Ναι, ναι, έχει αρρωστήσει ξανά το παιδί...

Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό και αναγκάστηκα να δώσω οδηγίες για έναν ασθενή μου, οπότε "ξεσκεπάστηκε" η ιδιότητά μου. Αλλιώς ετοιμαζόμουν να ρωτήσω τι είναι αυτό που έχει το Ciproxin και το κάνει τόσο καλό για παιδιά.

Κανείς καμιά ιδέα; 

tasath:
Οκ μεγάλα παιδιά είμαστε και μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα:

- Ιστορίες "τρόμου" μπορεί ο καθένας να διηγηθεί για πολλούς επαγγελματίες. Π.χ. είναι γνωστή η έφεση αρκετών γυναικολόγων-μαιευτήρων στη "χασαπική" και όχι πάντα για καλό σκοπό. Προσοχή, δεν λέω ότι δεν είναι αληθές το συμβάν, αλλά δεν ορίζει παγίως και αναμφιβόλως 12000 επαγγελματίες φαρμακοποιούς. Δεν συμφωνούμε; Εκτός αν δεν καταλαβαίνω το σκοπό του post.

- Δεν είναι πολύ πιθανό να ΜΗΝ πέσατε σε φαρμακοποιό αλλά σε άσχετο; Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω ότι ήταν έτοιμος να δώσει ciproxin; Και μάλιστα χωρίς την απαραίτητη συνοδευτική συνταγή (τουλάχιστον δεν διαφαίνεται από την ιστορία). Προφανώς δεν αποκλείω καθόλου τον παράγοντα "τιμή". Αλλά επαναλαμβάνω το προηγούμενο σχόλιό μου.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚανείς καμιά ιδέα; 

--- Τέλος παράθεσης ---

Μάλλον επειδή αναστέλλει την ανάπτυξη των συζευκτικών χόνδρων;

Στον παραπάνω διάλογο, δεν είναι (σε εμένα τουλάστιχο) κατανοητό το ποιοί διαλέγονται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χορήγηση φαρμάκων από μη ιατρούς (π.χ. από τον φμφ), συνιστά αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, και διώκεται με Μεταξικό Νόμο και συγκεκριμένα με το Άρθρο 112 Ν.1565/1939:
"Πάν πρόσωπον το οποίο χωρίς να κέκτηται τα... προσόντα προς άσκηση της ιατρικής (που δεν κατέχει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος) και το οποίο πρόσωπο επιλαμβάνεται έστω και επί παρουσία ιατρού, της διαγνώσεως ή θεραπείας αρρώστων.... θεωρείται ότι ασκεί παρανόμως την ιατρική."

Δ. Κουναλάκης:
Ανακοινωση που βρήκα σε ΠΙ σήμερα και αφορά το μοναδικό φαρμακείο τους Δημοτικού διαμερίσματος

--- Παράθεση ---ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Από την επόμενη εβδομάδα 4 Ιουλίου το φαρμακείο θα το ανοίγει η Κατερίνα
Κάθε Τρίτη πρωί 8:30 - 2:30
Τετάρτη πρωι 8:30 - 2:30
Απόγευμα 5:30 - 9:30

Πεμπτη πρωι 8:30 - 2:30

Δευτέρα Παρασκευή και Σάββατο θα είναι κλειστό

--- Τέλος παράθεσης ---

Απορίες:
1. Η Κατερίνα (που δεν είναι φαρμακοποιός) μπορεί να ανοίγει το φαρμακείο απουσία του φαρμακοποιού;
2. Καταλάβατε πότε σταματάει αυτό;
3. Προβλέπεται αυτό το ωράριο και με τι διαδικασία;
4. Εάν μπορεί να ανοίγει μόνη της μια υπάλληλος μη φαρμακοποιός το φαρμακείο γιατί να μην μπορεί να πουλάει φάρμακα και ένα σουπερ-μαρκετ;

ΥΓ Δεν είμαι υπερ του να πουλάνε τα φάρμακα στα σουπερ-μαρκετ. Αλλά τέτοια περιστατικά με κάνουν να πιστεύω ότι όλα είναι εφικτά σε αυτή τη χώρα.

Φωτογραφία επισυνάπτεται.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση