Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Η πνευματική και ηθική κρίση της σύγχρονης Ελλάδας και η ελπίδα ανάστασης
Δημήτριος:
Μια απωτερη ιστορικη εξηγηση εμπεριέχεται εδω:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Βασικά αρχισα να την ψάχνω τη δουλεια πέρα από την "πεπατημένη" οπτική.Κοντολογίς οι λαοκρατικοί θεσμοι της ΠΕΕΑ (υπάρχει σχεικη μελετη στο scribd) κάτι καλο ειχαν να δωσουν στην Ελλαδα αν μας το επετρεπαν οι ισχυροί!
Loumakis:
Για να μην ειμαστε μεμψίμοιροι και γραφουμε μόνο για οσα στραβά συμβαινουν σ' αυτη τη χώρα (και μας πιανει καταθλιψη), αναρτω στο συνημμενο αρχείο αρθρο απο την "Καθημερινη" της Κυριακης 9/12/2012 που αναφέρεται σε θαυμαστες περιπτωσεις κοινωνικης αλληλεγγύης μεσα στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα (κοινωνικά ιατρεία, δωρεάν γεύματα σε άστεγους, δωρεαν φροντιστηρια σε μαθητες κλπ.), που μάλιστα συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Ε, λοιπόν, θέλετε την άποψη μου; Ειμαι αισιόδοξος , παρα την "αντανακλαστική" μελαγχολία που νιώθω κοιτάζοντας γύρω μου. Μια κοινωνία και μια χώρα με τέτοια αποθέματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης δεν πρόκειται να πεθάνει, όσο και να προσπαθούν κάποιοι. Βαράτε κ@ρ..ληδες τροϊκανοί με τους ντόπιους πράκτορες σας. Εμείς θα αντέξουμε, είτε σας αρεσει, είτε όχι.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒαράτε κ@ρ..ληδες τροϊκανοί με τους ντόπιους πράκτορες σας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νταξ, τώρα λαϊκίζουμε κάπως βάναυσα.
Δεν θέλουμε τους ακατονόμαστους Τροϊκανούς (αλλά θέλουμε τα δανεικά τους).
Loumakis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒαράτε κ@ρ..ληδες τροϊκανοί με τους ντόπιους πράκτορες σας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νταξ, τώρα λαϊκίζουμε κάπως βάναυσα.
Δεν θέλουμε τους ακατονόμαστους Τροϊκανούς (αλλά θέλουμε τα δανεικά τους).
--- Τέλος παράθεσης ---
Οχι, δεν θέλουμε ούτε τα δανεικά τους, αν ειναι να στερηθούμε την αξιοπρέπεια μας. Προσωπικά, το εχω πεί και το εχω υποστηρίξει σε αλλο νήμα συζήτησης του φόρουμ, ειμαι προ πολλού υπέρμαχος της εξόδου της χωρας απο την Ευρωζώνη και επιστροφης σε εθνικό νόμισμα, με ταυτοχρονη διαγραφη μέρους του χρέους. Βέβαια, για να γίνει αυτό με τις λιγότερες δυνατες θυσίες, χρειάζεται μια κυβέρνηση που να έχει προετοιμασθεί ανάλογα, αποβλέποντας πάντα στην υπεράσπιση των αναγκών της κοινωνίας και της εθνικης ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας και οχι των συμφεροντων των ευρωτραπεζιτών. Τέτοια κυβερνηση δυστυχως δεν έχουμε και εδώ έγκειται το πρόβλημα.
Υ.Γ. Πάντως εαν προκειται να συνεχισθει αυτη η συζητηση, ισως πρεπει οι διαχειριστες να τη μεταφερουν σε αλλο σημειο του φόρουμ, γιατι εδω θα ειναι εκτος θεματος.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςεξόδου της χωρας απο την Ευρωζώνη και επιστροφης σε εθνικό νόμισμα, με ταυτοχρονη διαγραφη μέρους του χρέους
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ καλά και εθνικο-λεβέντικα ακούγονται όλα αυτά, αλλά ελλοχεύει ένα προβληματάκι: Ότι θα μας διαφεντεύουν και πάλι διάφοροι εγχώριοι κλεπτο-πολιτικάντηδες (Άκηδες), επιχειρηματίες-λαμόγια (Λαυρέντηδες) και συνδικαλιστές-φεουδάρχες (Φωτόπουλοι, Λυμπερόπουλοι, Λουράντοι).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση