ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Θεραπευτικά και Διαγνωστικά πρωτόκολλα

<< < (69/70) > >>

nikmix:
Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί που να μην συμφωνούν ότι η σταδιακή πρωτοκολλοποίηση είναι (εμφανώς) μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από τη συνταγογράφηση όσο περισσότεροι ιατροί και ασθενείς είναι δυνατόν μέσω της εισαγωγής κωλυμάτων και δυσχερών διαδικασιών για όλους,ώστε τελικά να βγει κερδισμένο το κράτος από τη μη συμμετοχή του στην συνταγογράφηση φαρμάκων και αναλωσίμων.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί που να μην συμφωνούν ότι η σταδιακή πρωτοκολλοποίηση είναι (εμφανώς) μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από τη συνταγογράφηση όσο περισσότεροι ιατροί και ασθενείς είναι δυνατόν μέσω της εισαγωγής κωλυμάτων και δυσχερών διαδικασιών για όλους,ώστε τελικά να βγει κερδισμένο το κράτος από τη μη συμμετοχή του στην συνταγογράφηση φαρμάκων και αναλωσίμων.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Για τη γαστροπροστασία που μας ταλαιπωρεί πολλάκις, πολλοί συνάδερφοί μου στη Λάρισα δίνουν συνταγή πλέον σε απλό χαρτί (παίζει να λένε: πήγαινε στον παθολόγο -aka οικογενειακό ιατρό- να στα γράψει...).Εγώ ανοίγω συνήθως παρατραβηγμένα πρωτόκολλα αλλά ως πότε, καλό λόγο δεν θα ακούσω, θα βρεθώ και μπλεγμένος.
   Αναρωτιέμαι αν σε ερώτηση στο δικαστήριο (μετά από γαστρορραγία ασθενούς λόγω NSAID) μπορεί να απαντήσει κανείς ότι δεν με άφηνε το πρωτόκολλο να συνταγογραφήσω. Καμιά γνώμη;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Αναρωτιέμαι αν σε ερώτηση στο δικαστήριο (μετά από γαστρορραγία ασθενούς λόγω NSAID) μπορεί να απαντήσει κανείς ότι δεν με άφηνε το πρωτόκολλο να συνταγογραφήσω. Καμιά γνώμη;

--- Τέλος παράθεσης ---
Ίσως να προσθέταμε τη γαστροπροστασία στα σχόλια της συνταγής, όπως στα ΜΗΣΥΦΑ.
Στο κάτω-κάτω μία παντοπραζόλη κοστίζει περίπου 3 ευρώ.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΊσως να προσθέταμε τη γαστροπροστασία στα σχόλια της συνταγής, όπως στα ΜΗΣΥΦΑ.
Στο κάτω-κάτω μία παντοπραζόλη κοστίζει περίπου 3 ευρώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Λιγότερο από 3 ευρώ:

To Tabl. Ozepran 40 mg x 30 μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γενοσήμων παγκοσμίως της Sandoz, με έδρα την Αυστρία, έχει Λιανική Τιμή 2.65 €.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εγώ όποτε το συνταγογραφώ το κλειδώνω γιατί αλλιώς ο Φαρμακοποιός θα δώσει κάτι πιο ακριβό.

( Θυμάστε εκείνα τα ωραία χρόνια που το κουτί μιας Πραζόλης έφτανε στην Λιανική τα 50 € ; Τώρα πωλείται 2,65 € και πάλι έχουν κέρδος...  )

Denominator:
COPD Assessment test (χρειάζεται για το πρωτόκολλο ΧΑΠ)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση