Γενικά > Νομικά θέματα

Άδειες νεοδιοριζόμενων στο ΕΣΥ.

<< < (3/5) > >>

nart:
Καλησπέρα!

Σχετικά με την κανονική άδεια νεοδιοριζόμενων γιατρών στο ΕΣΥ...

Μου είπαν σήμερα από το τμήμα προσωπικού ότι δεν δικαιούμαι άδεια για τους 2 πρώτους μήνες και μετά δικαιούμαι 2 ήμερες άδειας για κάθε μήνα...

Τελικά τι ακριβώς ισχύει?

Ευχαριστώ.

anastasios theodoridis:
Διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, ΦΕΚ.26Α)

Άρθρο 48 Δικαίωμα κανονικής άδειας

1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται κανονική άδεια με αποδοχές δύο (2) μήνες μετά το διορισμό τους. Η άδεια που δικαιούνται να λάβουν οι υπάλληλοι ορίζεται σε δύο (2) ημέρες για κάθε μήνα υπηρεσίας και δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τον αριθμό των ημερών κανονικής άδειας που δικαιούνται με τη συμπλήρωση ενός (1) έτους δημόσιας πραγματικής υπηρεσίας.

Απ' ότι γνωρίζω ισχύει και στους ιατρούς του ΕΣΥ.

nart:
Ευχαριστώ  ;)

ΑΡΗΣ:
Η άδεια που δικαιιούνται οι γιατροί ΕΣΥ είναι 25 ημέρες το χρόνο. Η παροχή δεν γίνεται αναλογικά με τους μήνες όπως στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Έτσι γιατρός ΕΣΥ που διορίζεται για πρώτη φορά π.χ 1 Οκτωβρίου, δικαιούται άδεια 25 ημερών μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Αν κάποιος το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να πάρει τηλ στο υπουργείο υγείας, τμήμα Ν.Π γραφείο ιατρών ΕΣΥ. Το ίδιο μου είπαν και από την υγειονομική περιφέρεια.

Επειδή έχει γεμίσει το δημόσιο με άχρηστους διοικητικούς  και ειδικά στα νοσοκομεία που σου απαντούν όπως νομίζουν και όπως κατεβάσει η γκλάβα τους και δεν στρώνονται να διαβάσουν καμιά εγκύκλιο αλλά τα βάζουν μόνο με τους γιατρούς, ο καλύτερος τρόπος επικοικωνίας μαζί τους είναι η υποβολή αιτημάτων εγγράφως. Στα προφορικά λένε ό,τι να΄ναι. Ξεσκεπάστε τους λοιπόν, μπας και κάτσουν και διαβάσουν καμιά εγκύκλιο και ξεστραβωθούν και αρχίσουν και εξυπηρετούν τους εργαζόμενους των νοσοκομείων.

alfie:
Τις ίδιες και χειρότερες παπάρες μου έλεγαν οι αχρηστοι - κοπριτες (ταδε εφη ο αντιπροεδρος) κ μένα όταν τους ρώτησα εάν δικαιούμαι Αδεια ανατροφής Τεκνου σαν αγροτικός (δηλ δημ.υπάλληλος ορισμενου χρονου). Έκαναν τα παντα για να με αποθαρρυνουν και  να με αποτρεψουν απο το να την αιτηθω εγγραφως, με χλευασαν και με μείωσαν.
Οταν όμως έκανα την  αιτηση μου, έχασαν τον ύπνο τους και πολυτιμες ώρες καθησιου στην γραφειάρα τους.

ps: Μιλάω χλευαστικά για μια μερίδα διοικητικών - Yπαρχει και μια μικρη μειοψηφια που αποτελειται απο ανθρωπους καταρτισμενους, καλλιεργημενους, προθυμους και υγειως σκεπτομενους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση