Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Για κάποιους δεν υπάρχουν ...μονόδρομοι
iGP:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
iGP:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
Για εξήγησε μας λίγο αυτό....
El petróleo representa el 40% de las exportaciones y contribuye a mantener una balanza comercial positiva. Desde finales de los años 60, la explotación del petróleo elevó la producción y sus reservas se calculan en unos 280 millones de barriles aproximadamente. La balanza comercial total para enero del 2010 alcanzó un superávit de casi 5,000 millones de dólares, una cifra gigantesca comparada con el superávit de 2007, que alcanzó un superávit de 5,7 millones de dólares, el superávit tuvo una disminución de alrededor de 425 millones comparado con el del 2006. Esta circunstancia se dio ya que importaciones, crecieron más rápido que las exportaciones. La balanza comercial petrolera generó una cifra positiva de 3,295 millones de dólares en el 2008; mientras la no petrolera fue negativa por un monto de 2,842 millones de dólares. Esto permitió un déficit comercial, sin considerar el petróleo, de un 19% en relación al año pasado. La balanza comercial con Estados Unidos, Chile, la Unión Europea y los países europeos que son socios de Ecuador, Bolivia, Perú,Brasil, es positiva México, Argentina, Colombia, Asia, es negativa.
Από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Θα σε βοηθήσω: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Υπάρχει και η αιτιολογία του Κορέα που του έδινε το ατιμώρητο παγκοσμίως για την άρνηση να πληρώσει:
Αποκήρυξη εθνικού χρέους
Το Δεκέμβριο του 2008 απαρνήθηκε το εθνικό χρέος, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο επειδή συσσωρεύτηκε μέσω συμφωνιών που υπέγραψαν στρατιωτικά καθεστώτα και υποσχέθηκε να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια για το θέμα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Προς θεού δεν υποστηρίζω την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά με ενδιαφέρουν παραδείγματα που ταιριάζουν με εμάς και όχι άσχετα.
iGP:
Εγώ μόνο άσχετα παραθέτω.Υπάρχει πρόβλημα;
Το νήμα έχει τίτλο "Για κάποιους δεν υπάρχουν ...μονόδρομοι".
Οι κάποιοι είναι οι ηγέτες της κάθε χώρας και οι μονόδρομοι είναι της χώρας τους.
Διαβάζοντας τα άρθρα, αυτό που πρέπει να μείνει είναι το σθένος κάποιων και όχι το διαδικαστικό.Κατάλαβες;Παραδείγματα πολιτικής βούλησης αναφέρουν τα άρθρα.Τα παραδείγματα δεν παρατίθενται για να πει κάποιος "θα κάνω ό,τι έκανες" σε επίπεδο λύσης προβλήματος, αλλά για να απαντήσει, όταν του υποδεικνύονται μονόδρομοι, "εγώ θα χαράξω δύο-τρεις δικούς μου νέους δρόμους".
Δεν υπάρχουν παραδείγματα που να ταιριάζουν με εμάς.Εμείς είμαστε η ένδοξη χώρα των "Ελ" και οι πολιτικοί μας είναι από άλλο πλανήτη ;)
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Κι όμως μερικά παραδείγματα δεν απέχουν και πολύ από εμάς.
1.Το Εκουαδόρ έχει πετρέλαια (αν και τη μικρότερη παραγωγή από τις χώρες του ΟΠΕΚ), αλλά όντως έχει πετρέλαια.
2 Όμως μέχρι το 2010 το κράτος απολάμβανε μόνο το 20% των αποθεμάτων πετρελαίου και το υπόλοιπο 80% της παραγωγής όπως και οι εγκαταστάσεις εξόρυξης ήταν στην κυριότητα και αξιοποίηση πολυεθνικών του πετρελαίου με προεξάρχουσα την περιβόητη TEXACO.Σήμερα δραστηριοποιούνται η ιταλική "Agip", η βραζιλιανή "Petrobras", η ισπανο-αργεντίνικη "Repsol", και η κινεζική "CNPC". Με την εθνικοποίηση της παραγωγής οι πετρελαϊκές εταιρείες παρέχουν πλέον στην κυβέρνηση τις υπηρεσίες τους μόνον και η κυβέρνηση τους δίνει ένα μόνο μικρό ποσοστό από τα κέρδη που έχει από την πώληση του πετρελαίου γι αυτές τις υπηρεσίες , ενώ το σύνολο των εγκαταστάσεων, αποθεμάτων και των κοιτασμάτων του προϊόντος αποτελεί κρατική περιουσία".Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
3.Ποιος σας είπε ότι Η Ελλάδα δεν έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές και μάλιστα μεγάλες που μπορεί να αξιοποιήσει ;
Παραθέτω ένα άρθρο του κ .Μάρτη (πρώην υπουργού) με τον οποίον μπορεί να διαφωνώ μαζί του από πολιτική σκοπιά, αλλά παρέχει σημαντικές πληροφορίες .Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Παραθέτω επίσης δυο άρθρα
ένα άρθρο για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
ένα άρθρο που εκτιμά σε 2 τρις δολάρια τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είμαστε ψωροκώσταινα. Κάποιους βόλευε για δεκαετίες να είμαστε.
Μπορούμε μια χαρά να σταθούμε και μόνοι μας στα πόδια μας, όταν υπάρξει πολιτική βούληση από την εξουσία και το αποφασίσει και η ίδια η κοινωνία μας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση