Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Για κάποιους δεν υπάρχουν ...μονόδρομοι
Δ. Κουναλάκης:
Κάποια πράγματα γρήγορα λόγω πίεσης χρόνου...
- Αν κάνουμε επιτροπή και πούμε ότι το χ χρέος δεν το δεχόμαστε, πρώτα πρέπει να το συνδέσουμε με τις "σπατάλες" και να είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που θα τα χάσουν και θα καταφύγουν σε διεθνές δικαστήριο δεν μας κερδίσουν κατόπιν έντοκα. Εκτός κι αν αυτό το haircut το κάνουν άλλοι για εμάς, και αυτό πάει να γίνει μακροπρόθεσμα..... Αν βέβαια πάμε να πορευτούμε μόνοι μας τότε πρέπει να τα φέρουμε βόλτα μόνοι μας.
- Όμως ξεχνάμε σε όλο αυτό το μακροσκελές μήνυμα κάτι πολύ απλό και βασανιστικό: Ότι εάν πούμε αντίο στους δανειστές που χρωστάμε, τότε πρέπει να είμαστε αυτάρκεις. Μια και τα πας καλά στα νούμερα για θύμησε μας πόσο ήταν το ΕΤΗΣΙΟ έλλειμμα.... Αν θυμάμαι πριν το μνημόνιο παίζαμε με 28% έλλειμμα (διόρθωσε εάν κάνω λάθος); Και κάπου διάβαζα προχθές ότι το πρόβλημα με ότι μέτρα έχει το 4ο μνημόνιο θα κατέβουμε στο 6% έλλειμμα αλλά πρακτικά το 6% του ΑΕΠ μας θα είναι ετησίως οι τόκοι, δηλαδή πρακτικά θα πρέπει να βρεθούμε σε 0% έλλειμμα στα έξοδα μας. Έλλειμμα σημαίνει ότι το κράτος εισέπραττε "100 ευρώ" και ξόδευε "128" ΚΑΘΕ χρόνο, το οποίο "28" το δανειζόταν επιπλέον κάθε χρόνο.
- Εγώ μαζί σου είμαι. Αρνούμαστε το χρέος μας (αλήθεια, όλο θα το αρνηθούμε σαν επαχθές;) και φυσικά δεν μας δανείζει κανείς και φυσικά μειώνονται όλες οι παροχές (έξοδα) του κράτους κατά 28%. Ταυτόχρονα, ο τουρισμός πάει λόγω αστάθειας ένα 50%, επιδοτήσεις γιοκ, προγράμματα γιοκ και βγάλε μου ένα ποσοστό που θα μειωθεί ακόμη περισσότερο κάθε έσοδο που έχει το κράτος για να δούμε τι θα κοπεί ακόμη από τις κρατικές παροχές προς του πολίτες.
- Θα περιμένουμε τους Κινέζους; Μα αυτοί σαν τρελοί ψάχνουν μια χώρα είσοδο στην Ευρώπη για απόβαση. Εάν βγούμε από την ΕΕ, τι θα τους πουλάμε; το λάδι; Δεν ξέρω εάν το καταλαβαίνεις αλλά όπου έχει πετρέλαιο ή πρώτη ύλη τρέχουν οι κινέζοι. Λες να έρθουν στην Ελλάδα με τα πετρέλαια; ή θα φορτώνουν το λιγνίτη να τον πάνε στην Κίνα;
- Ναι γνωστό είναι ότι Τρόικα προστατεύει τα δανεισμένα. Εμείς απλά μειώνουμε τα έξοδα μας. Δεν θέλει πολύ μυαλό ακόμη κι αν δεν μας αρέσει.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Αξίζει να το παρακολουθήσετε έστω και αν έχει μεγάλη διάρκεια
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςfeature=player_embedded[/url]
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση