Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠηγα και εγω σημερα στην υπευθυνη γραμματεα του φακελου μου και δεν εχει παρει εντολη για να ξεκινησει. Στο ερωτημα - υποθεση μου οτι εφοσον ειναι να παρουν 681 θα πρεπει να ειμαι μεσα σε αυτους μου ειπε οτι ειναι πανω απο 681 φακελοι συνολικα που εκρεμουν αλλα δεν μπορει να μου απαντησει σε τιποτα γιατι παροτι η περιπτωση μου εκρεμει απο το τελευταια εβδομαδα του 2010 (στο τσακ σταματησαν δηλαδη), μπορει η θεση να μην εγκριθει γιατι δεν γνωριζει με πια κριτηρια θα προχωρησουν , με τον αριθμο πρωτοκολλου η αναλογα με τις αναγκες των νοσοκομειων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα πράγματα είναι όντως μπερδεμένα
Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με το μη ιατρικό προσωπικό.
Αν δείτε τη σημερινή απόφαση που δημοσιεύθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια θα δείτε ότι δίπλα στις θέσεις του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού υπάρχει κάποιο ΦΕΚ και κάποια ημερομηνία. Αν ανατρέξτε στο αντίστοιχο ΦΕΚ (πχ το 1162/06-12-10, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος) θα δείτε ότι σε αυτό το ΦΕΚ είναι 1339 διοριστέοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από προκήρυξη της 29ης Δεκεμβρίου του 2009.
Από αυτό το ΦΕΚ θα προσληφθούν μόλις 138 άτομα!
Ερώτημα : η πρόσληψη θα γίνει με τη σειρά διοριστέων που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ και είναι καταγεγραμμένη στο συγκεκριμένο ΦΕΚ ;
Ή θα γίνει με βάση άλλες προτεραιότητες, όπως πχ με βάση τις ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό, παρά τη σειρά του ΑΣΕΠ ;
Τίποτε δεν είναι ακόμη γνωστό.
Οπότε…
Το πιθανότερο είναι να γίνει με βάση τις «προσβάσεις».
--- Τέλος παράθεσης ---
Ας αφήσουμε το μη ιατρικό προσωπικό, αυτοί έχουν μια χαρά συνδικαλιστικά οργανα χίλιες φορές καλυτερα από τα δικά μας. Και οι απεργίες τους ακόμη έχουν μια κάποια απήχηση. Εμείς να δούμε τι θα κάνουμε.. Σόρυ δηλαδή..
--- Τέλος παράθεσης ---
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία, αλλά μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα της ανάρτησης.
vasiliki:
Οι θέσεις των γιατρών που θα προχωρήσουν έχουνν κυρίως κριτήριο τις ανάγκες των νοσοκομείων. Θα προτιμηθεί να καλυφτούν υποστελεχωμένα τμήματα.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι θέσεις των γιατρών που θα προχωρήσουν έχουνν κυρίως κριτήριο τις ανάγκες των νοσοκομείων. Θα προτιμηθεί να καλυφτούν υποστελεχωμένα τμήματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Vasiliki η θέση αυτή έχει όμως πολλές ερμηνείες.
Κατ' αρχήν, για να προκηρυχθεί μια θέση προϋποθέτει να υπάρχει κενό στελέχωσης.
Τα κενά στελέχωσης με βάση τα μέχρι τώρα οργανογράμματα αλλά και τη μέχρι τώρα συγκρότηση των μονάδων του ΕΣΥ είναι περισσότερα από τις 681 θέσεις όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.
Όλοι το ξέρουμε αυτό και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι 681 είναι ελάχιστες.
Ποιος θα κρίνει τώρα το βαθμό ανάγκης για να υπάρχει και μια προτεραιότητα στη κατανομή τους;
Και επειδή βλέπω βουλευτές και υφυπουργούς να ανακοινώνουν προσεχείς διορισμούς σε διάφορους νομούς ,γι αυτό θεωρώ ότι η δυνατότητα «πρόσβασης» διαφόρων παραγόντων (βουλευτών, διοικητών , τοπικών παραγόντων κλπ ) στη διαμόρφωση της τελικής κατανομής θα παίξει σημαντικό ρόλο.
Βασίλης Δημητρίου:
Πήγα σήμερα στο Υπουργείο. Όλα είναι ακόμη παγωμένα. Ναι μεν εξεδόθη η εγκύκλιος για τις 681 θέσεις, αλλά δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί ποιες θέσεις αφορά. Στην αναμονή, λοιπόν.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠήγα σήμερα στο Υπουργείο. Όλα είναι ακόμη παγωμένα. Ναι μεν εξεδόθη η εγκύκλιος για τις 681 θέσεις, αλλά δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί ποιες θέσεις αφορά. Στην αναμονή, λοιπόν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και ο Υφυπουργός τότε γιατί σε επίσημη απάντηση στη Βουλή προσδιόρισε τον αριθμό και τις ειδικότητες σε συγκεκριμένο νοσοκομείο της επαρχίας(Κόρινθος),γιατί προσδιόρισε και το χρόνο (λιγότερο από ένα μήνα) για το διορισμό, γιατί το πολιτικό του γραφείο στη Καβάλα ενημέρωσε το τοπικό τύπο για τις θέσεις που θα καλυφθούν στο εκεί νοσοκομείο και ΚΥ, γιατί επισήμως το πολιτικό γραφείο της Γκερέκου έδωσε στην Κέρκυρα τις θέσεις που καλυφθούν ΄συντομα και μάλαιστα κατα ειδικότητα και βαθμό;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση