Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
...προσανατολίζονται σε αναγκαστικές αποσπάσεις -και νοσηλευτών- σε κοντινά νοσοκοµεία που αντιµετωπίζουν πρόβληµα ελλείψεων. Το φρένο στις προσλήψεις αναµένεται να φέρει στα ταµεία 320 εκατ. ευρώ σε µία τετραετία.
Gatekeeper:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
...προσανατολίζονται σε αναγκαστικές αποσπάσεις -και νοσηλευτών- σε κοντινά νοσοκοµεία που αντιµετωπίζουν πρόβληµα ελλείψεων. Το φρένο στις προσλήψεις αναµένεται να φέρει στα ταµεία 320 εκατ. ευρώ σε µία τετραετία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το άρθρο στα Νεα στηρίζεται στην μελέτη Λιαρόπουλου. Η συγκεκριμένη μέλετη στο κομμάτι διάχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού έιναι ΛΑΘΟΣ.
Εγγραφή ή Είσοδος
Η ΟΕΝΓΕ αντί να τσακώνεται με τον Λοβέρδο θα ήταν πιο χρήσιμο να καταρριψει την μελέτη Λιαρόπουλου ,με απλά μαθηματικά γυμνασίου (ουτε καν Λυκείου.)
dralex:
Η ΟΕΝΓΕ και όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και ο ιατρικός σύλλογος (ο χειρότερος όλων - έχει κολλήσει με τα δικαιώματα των γιατρών στο ΙΚΑ και των ιδιωτών, πήγε στο ΣτΕ για άλλα ντ' άλλων θέματα) έχουν γραμμένους τους νέους γιατρούς εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Με το να αρνείται να μπει σε διάλογο (ναι - οκ ξέρουμε ότι είναι όλα προαποφασισμένα και ο διάλογος για τα μάτια του κόσμου) δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν του υπουργείου ώστε να αποσπάσει πληροφορίες για το τι θα γίνει με διάφορα θέματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση με το δικό μας. Κάθεται και γράφει δηλώσεις στο Υγεία νετ και απορεί μαζί με εμάς για το τι θα γίνει. Ποιός θα μας πληροφορήσει ΡΕ τι θα γίνει με εμάς αν όχι τα συνδικαλιστικά όργανα και ο ιατρικός σύλλογος? Δεν μπορώ πια εμετός, όλα χάλια..
stathis:
Αλεξ εχεις απολυτο δικιο. Εχει φτασει Μαιος και οι δηθεν 681 θεσεις καρκινοβατουν. Εχουν διοριστει μονο 5 γιατροι μεσα στο 2011 με το χθεσινο ΦΕΚ (εκ των οποιων ενας ακτινολογος σε κεντρο υγειας του Αγρινιου. Περιεργο δεν νομιζετε?υποτιθεται οτι προηγουνται τμηματα νοσοκομειων που κλεινουν και ειδικα ΜΕΘ,ΜΑΦ και ΜΕΝ και αυτοι διοριζουν ακτινολογο σε κεντρο υγειας!να κανει τι εκει? να γνωματευει μαγνητικες ή να κανει επεμβατικη ακτινολογια? τελοσπαντων καλα να ειναι ο συναδελφος και σιδεροκεφαλος, απλα μου δημιουργουνται καποιες αποριες γαι τη δηθεν αξιολογηση και ιεραρχηση αναγκων που ισχυριζονται στο υπουργειο). Οι υπολοιποι ειμαστε στον αερα και κανεις δεν ξερει ποτε και ποσοι. Η ΟΕΓΝΕ και ο ανεκδιηγητος προεδρος της εχουν αυτοαναγορευτει σε μεγιστοι διωκτες της Τροικας και σε σημαιες του αντιμνημονιακου αγωνα και παρουσιαζουν παραμορφωμενα τα πραγματικα προβληματα των γιατρων. Εχουν αναλωθει σε ενα ατελειωτο και χαμηλοτατου επιπεδου τσαμπουκα με τον Λοβερδο που μου θυμιζει ανακοινωσεις παναθηναικου εναντιον ολυμπιακου και αντιστροφως αρνουμενοι καθε συμμετοχη σε διαλογο με πεισμα κακομαθημενου παιδιου που πανε να του παρουν το παιχνιδι του. Και στη συγκεκριμενη περιπτωση το παιχνιδι τους ειμαστε εμεις...Το ygeianet μιας και το ανεφερες ειναι τελικα οργανο των νοσοκομειακων γιατρων ή καποιας ακραιας συνιστωσας του ΣΥΡΙΖΑ? Δεν κανουν τιποτα αλλο παρα να βριζουν με χυδαιοτητα υπουργειο και κυβερνηση, βγαζουν τη μια υβριστικη και συκοφαντικη ανακοινωση για τον Λοβερδο και το Μουσιωνη μετα την αλλη αλλα για το θεμα μας δεν εχουν αναφερει τιποτα. Τωρα οι ιατρικοι συλλογοι ειναι οπως παντα στον κοσμο τους. Με προεδρους κομματικα φερεφωνα κοιτουν πως θα πληξουν πολιτικα την κυβερνηση και αδιαφορουν για μας.
VERA:
Κάποιες προσλήψεις είχαν "κολλήσει"΄πχ λίγο πριν το ΦΕΚ. Όταν είχα ρωτήσει αρχές Γενάρη πόσοι διορισμοί εκκρεμούσαν στο γραφείο της υπαλλήλου μου είχαν απαντήσει περίπου 60 ( ανάμεσα τους και ο δικός μου) αλλά μου είπαν ότι διορισμοί υπήρχαν πχ και στο υπουργείο οικονομικών και υπολογιζαν ότι τουλάχιστον 200 διορισμοί εκκρεμούσαν σε διάφορα στάδια πριν το εθνικό τυπογραφείο. Με το που ξεκίνησαν οι διαδικασίες υπήρχε προτεραιότητα για τις ΜΕΘ αλλά ήταν λογικό να εμφανιστούν πρώτα τα ΦΕΚ διορισμών που πάγωσαν ενώ βρίσκονταν λίγο πριν το εθνικό τυπογραφείο. Νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Τα πρώτα ΦΕΚ εμφανίστηκαν , υπάρχουν υπογραφές του Ραγκούση στην απόφαση για τους 681 διορισμούς, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι σταμάτησαν τη σταδιακή προώθηση των φακέλων που λίμναζαν επί μήνες και ο ίδιος ο Λιαρόπουλος είπε ότι το πιθανότερο είναι στη συνέχεια αν πχ συνταξιοδοτούνται 1500 γιατροί να προσλαμβάνονται 400 ανά έτος. Φυσικά και θα κάνουν τρομακτικές περικοπες και ο Λιαρόπουλος θεωρεί ότι περισσεύουν γιατροί γιατί απλώς θα κλείσουν τόσα τμήματα και τόσα νοσοκομεία που όντως θα περισσεύουν!
Σχετικά με μια παλιότερη ανάρτησή μου το νοσοκομείο που έθεσε στο υπουργείο το ερώτημα για τις προσλήψεις ήταν το Παπαγεωργίου. Την πληροφορία αυτή μου την είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου και δεν την έχω διασταυρώσει με τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Εύχομαι σε όλους να διοριστούν σύντομα αλλά αναρωτιέμαι τελικά για το τι θα συναντήσουμε αν διοριστούμε ποτέ και κατά πόσο το "νέο ΕΣΥ" θα δικαιώνει τον αγώνα που δώσαμε για να ασκήσουμε την νοσοκομειακή ιατρική που είτε διδαχτήκαμε είτε οραματιστήκαμε...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση