Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010

<< < (128/179) > >>

jupiter:
Σήμερα λένε πως θα απολύσουν όσους δημοσίους προσλήφθηκαν το 2010 και 2011. Είμαι από τους τυχερούς που προσλήφθηκαν.Βλέπω την απόλυση να έρχεται... Τι λέτε κι εσείς;Θα αφήσει τους γιατρούς απ´εξω;

stathis:
@ DrG
εχω συμμετασχει στην κινηση με το πραγματικο μου ονομα. Παντως για τη συμμετοχη εχεις δικιο.Πλησιασα αρκετους συναδελφους αλλα οι περισσοτεροι ειναι στον κοσμο τους. πχ συναδελφος υπο διορισμο σε ενα απο τα 4 (!) νοσοκομεια-ΚΥ του νομου Λασιθιου πιστευει οτι θα διασωθει (!?!) γιατι η Κρητη ειναι πρασινο νησι...τελοσπαντων φοβαμαι οτι μπορει να αλλαξουμε την κινηση μας σε κινηση γιατρων του ΕΣΥ υπο απολυση ή εφεδρεια
@ jupiter
Οχι δεν πιστευω οτι θα απολυθουμε. Αυτο που θεωρω πολυ πιθανον ειναι οτι οσοι διοριστηκαμε θα υποχρεωθουμε πιθανον να μετακινηθουμε σε αλλα νοσοκομεια εντος ή εκτος νομου ή ΔΥΠΕ για να καλυψουμε αναγκες που υπαρχουν ή θα γιγαντωθουν με δεδομενο τις αυξημενες συνταξιοδοτησεις προσεχως. Εμεις κριθηκαμε κανονικα και διοριστηκαμε κατοπιν κοινης υπουργικης αποφασης. Η σφαγη μαλλον αφορα συμβασιουχους, αοριστου χρονου, διορισμους εκτος ΑΣΕΠ κτλ.Η τροικα δεν απαιτει το παγωμα νεων προσληψεων,οι οποιες θα γινονται βασει μεσοπροθεσμου με αναλογια 5/1, αλλα απαιτει να φυγουν 100.000 δημοσιοι υπαλληλοι μεχρι το 2015 ξεκινωντας αμεσα με τους πρωτους 50000 που πιθανοτατα θα ειναι απο τους 151 οργανισμους υπο καταργηση καθως και απο τους ΟΤΑ.
Οσον αφορα οσους εχουν κριθει και ειναι στο υπουργειο, δεν μπορω να κανω καμια προβλεψη. Πιστευω οτι θα μπουν προοδευτικα μεσα στην επομενη τριετια (?) παντα με απολυτο σεβασμο του 10/1. Νεες προκηρυξεις δεν θα γινουν για πολλα χρονια και τα κενα θα καλυπτονται με υποχρεωτικες μετακινησεις. Τελικα ομως το εισοδημα μας (λευκο ή και μαυρο  ;)) θα περιοριστει τοσο πολυ που αρκετοι θα μετανιωσουμε την ωρα και τη στιγμη που μπηκαμε στο ΕΣΥ ή επαναπατριστηκαμε. Θα εχουμε ομως εγκλωβιστει γιατι και το ελευθερο επαγγελμα θα εχει συνθλιβει εντελως απο την κριση και τον ΕΟΠΥ. Πιθανον οι ιδιωτες, και κυριως οι νεωτεροι ή τελοσπαντων οσοι βγηκαν μαζι με εμας ή λιγο πριν και σιγουρα οσοι βγουν απο εδω και περα να μας φθονουν και να μας θεωρουν προνομιουχους γιατι θα παιρνουμε 1500-1700 Ευρω μαζι με τις εφημεριες.

jupiter:
Κι εμείς με σύμβαση όμως δεν είμαστε στάθη; Στην απογραφή γράψαμε επί θητεία έτσι δεν είναι; Τι να πω δεν ξέρω..

DrK:
Συνάδελφοι τα πράγματα είναι ρευστά αλλά ... κατηφορικά.
Εύχομαι να μην απολυθεί συνάδελφος που διορίστηκε πρόσφατα. Αυτό καταλαβαίνει κανείς τι θα σήμαινε και για όσους δεν έχουμε διοριστεί.
Όμως δεν ξέρω αν θα πρυτανεύσει στοιχειώδης λογική. Στη χώρα της ισοπέδωσης όλων, οι γιατροί όχι μόνο δεν χαίρουν σεβασμού αλλά εσχάτως αντίθετα αποτελούν και αποδιοπομπαίους τράγους.
Δεν ήταν λογικό εξαρχής να έχουν υπαχθεί σε αναλογίες 1 προς 5, 1 προς 10 κ.λ.π.
Όμως έγινε κι αυτό όπως και η υπουργική δήλωση ότι δεν θα διοριστεί κανένας στο εξής.
Χρειάζεται από εμάς ομαδική προσπάθεια και συμμετοχή για να μπει μια τάξη το συντομότερο.
Νομίζω ότι πρέπει πλέον να παιχθεί το νομικό χαρτί αφού οργανωθούμε γρήγορα.

stathis:
@jupiter
ναι φυσικα και ειμαστε επι θητεια αλλα επιλεγηκαμε βασει μιας συγκεκριμενης νομιμης και διαφανους διαδικασιας που εχει συγκεκριμενους κανονες, συμβουλιο κρισης, δυνατοτητα ενστασης, δημοσιευσης σε ΦΕΚ κτλ.Απο οσο ακουω και διαβαζω οι απολυσεις μαλλον αφορουν ανθρωπους που μονιμοποιηθηκαν εκτος διαδικασιων ΑΣΕΠ, επιλογης ιατρων ΕΣΥ, ΔΕΠ, αποφοιτους σχολης δικαστων, εθνικης σχολης δημοσιας διοικησης και αποφοιτων στρατιωτικων σχολων.Οι παραπανω που ανεφερα επρεπε μαζι με τις μεταταξεις να ειναι 7000 νομιζω. Τωρα πως φτασαμε στις 25000 δεν το γνωριζω αλλα μαλλον το φανταζομαστε ολοι (συμβασιουχοι,διορισμοι σε ΜΚΟ κτλ)
@DrK
Συμφωνω. Δεν εχουμε αλλο οπλο εκτος απο την ενοτητα και τη συλλογικη δραστηριοποιηση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση