Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (289/493) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ προτείνω να λαμβάνουν όλοι οι φμφ τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ με πίστωση, να τα πουλάνε, να βγάζουν το κέρδος τους και να μην πληρώνουν τον ΕΟΠΥΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---

Μετά θα πάψει και ο ΕΟΠΥΥ να τους δίνει φάρμακα και να δέχεται οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους, οπότε ή πρέπει να κλείσουν ή να στραφούν στις γνωστές τους φαρμακαποθήκες και να πωλούν τα φάρμακα εκτός πλαισίου ΕΟΠΥΥ.

Άσε που μετά το Δημόσιο θα τους πατήσει και έναν ωραίο φόρο εισοδήματος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠολύ ωραία τα περιγράφει ο Σαλμάς αλλά φοβάμαι ότι ούτε ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τον τρόπο που περιγράφει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ώρα να ψωνίζει πιο έξυπνα ο ΕΟΠΥΥ, έχει έρθει.
Προσωπικά είμαι υπέρ του σχεδίου Σαλμά, δεδομένου ότι, όπως ωρύονται και οι φμφ, τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

tasath:
Οκ, αυτά που λέει ο Σαλμάς δεν γίνονται η δεν στήνονται σε λίγες μέρες.

Πιστεύω ότι είναι μια (απελπισμένη) προσπάθεια να σταματήσουν οι φμφ την άρση πίστωσης μέσω ενός απροσδιόριστου στις λεπτομέρειες σχεδίου.
Είναι επίσης μια έξυπνη μπλόφα ώστε να υποχρεωθούν οι εταιρείες να πάνε την πίστωση στις 90 μέρες, αλλιώς θα το κάνει έμμεσα ο ΕΟΠΥΥ και μάλιστα σε χαμηλότερες τιμές.
Εκτός αν απλά βρήκαν ένα έμμεσο τρόπο συμψηφισμού των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, χορηγώντας τους ισόποση πίστωση. Αν είναι έτσι, καλοδεχούμενος !

Μιας και ο Διακοσμητής βρίσκει καλή την ιδέα, ας μας εξηγήσει step-by-step πως διάολο θα λειτουργήσει το πόνημα. Εγώ θέτω κάποιες ερωτήσεις:

- Έχει κάνει πρόβλεψη ο ΕΟΠΥΥ για τους χώρους αποθήκευσης φαρμάκων ανά την επικράτεια;
- Έχει κάνει πρόβλεψη ο ΕΟΠΥΥ για τον τρόπο που θα παραγγέλνει φάρμακα; Θα το κάνει σε σταθερή βάση η ανάλογα με τους φμφ που θα του χτυπήσουν την πόρτα και θα του δίνουν δελτίο παραγγελίας;
- Πως θα διανέμει ο ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα ανά τη χώρα; Μήπως θα ζητήσει την άμισθη συνδρομή των αποθηκών που έχουν σύστημα διανομής με πολλαπλά δρομολόγια ημερησίως;
- Με ποιο τρόπο θα γίνονται επιστροφές προϊόντων (λάθη, καταστροφές συσκευασίας, κλπ);
- Αν ο ΕΟΠΥΥ αγοράζει με υποχρεωτική έκπτωση τα φάρμακα προς τα αναξιοπαθούντα φαρμακεία (δηλ. σε νοσοκομειακή τιμή), γιατί να μπει σε όλο αυτό τον κόπο και να μην βγάλει απλά ένα νέο δελτίο τιμών με αντίστοιχες μειώσεις; Γι' αυτό λέω ότι είναι μπλόφα.

Δ. Κουναλάκης:
Εγώ πάλι νομίζω (όπως νομίζουμε όλοι μας, μαζί και ο Σαλμάς) ότι πάμε προς μια "θετική λίστα" που μόνο αυτή θα πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και θα εμπεριέχει τρελές εκπτώσεις για τον ΕΟΠΥΥ και διάθεση με τα ήδη υπάρχοντα κανάλια.... και σε όποιον αρέσει. Και δεν θα αρέσει σε πολλούς.
Τώρα εάν την επιταγή θα την δίνει ο ίδιος ο φαρμακοποιός ή ως αντιπρόσωπος του η φαρμακαποθήκη που τον προμηθεύει διαφορά, δεν έχει. Επίσης δεν ξέρω εάν θα έχει σημασία εάν η επιταγή θα δίνεται στον ΕΟΠΥΥ ή στην παρασκευάστρια εταιρία με 90ημερη πίστωση.
Υπάρχουν πολλές ιδέες υπό συζήτηση και πολλές φορές έχω ακούσει τους πολιτικούς να περιγράφουν πράγματα που τους συμβούλεψαν με τον τρόπο που οι ίδιοι τα κατάλαβαν....

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜιας και ο Διακοσμητής βρίσκει καλή την ιδέα, ας μας εξηγήσει step-by-step πως διάολο θα λειτουργήσει το πόνημα. Εγώ θέτω κάποιες ερωτήσεις:

--- Τέλος παράθεσης ---

Σίγουρα, οι γνωστοί ΕΟΠΥΥ-δίαιτοι κύκλοι έχουν συμφέρον να συνεχίζει ο ΕΟΠΥΥ να αγοράζει σε τιμές "Έλα, Αλέκο..." και να συνεχίσει να σκορπάει τα λεφτά του στο βρόντο. Οι ίδιοι όμως είναι αυτοί που φωνάζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ξωφλημένος και δεν πάει άλλο, τώρα που πριονίστηκε το κλαδί στο οποίο καθόταν και τώρα που ήρθε η ώρα να καθήσουν οι ίδιοι στον άξονα των z.

Με λίγες απλές κινήσεις, το σύστημα τους προσπερνά.

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣίγουρα, οι γνωστοί ΕΟΠΥΥ-δίαιτοι κύκλοι έχουν συμφέρον να συνεχίζει ο ΕΟΠΥΥ να αγοράζει σε τιμές "Έλα, Αλέκο..." και να συνεχίσει να σκορπάει τα λεφτά του στο βρόντο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γνωρίζει κανένας επώνυμα (και όχι ως φήμη) για συνταγογράφο-γιατρό του ΕΟΠΥΥ που του έγινε επίπληξη, η του ζητήθηκε αποζημίωση, η απολύθηκε, η έστω ελέγχθηκε για υπέρμετρη συνταγογράφηση; Δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που έβγαλαν τα ΜΜΕ, αναφέρομαι περισσότερο στο αν έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης στην πηγή της δαπάνης (συνταγογράφηση).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση