Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
κατμαρκ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια αυτό το λόγο η στοματική υγεία των Ελλήνων έχει αυτά τα χάλια...
Εξακολουθούμε στην όλη συζήτηση να αγνοούμε ότι ο λόγος ύπαρξης ενός συστήματος υγείας δεν είναι να τα κονομάνε οι γιατροί.
Τουλάχιστον δε θα έπρεπε να ήταν .
Επίσης ιστορικά η ανάπτυξη της ΠΦΥ ήταν συνυφασμένη με το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία.
Φαίνεται όμως ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα...
--- Τέλος παράθεσης ---
Μόνο η στοματική υγεία των Ελλήνων είναι χάλια? Νομίζω ότι και το ποσοστό των Ελλήνων που αδιαφορούν για τη σωματική τους υγεία ή και για την ψυχική τους υγεία δεν είναι μικρότερο παρά την εύκολη πρόσβαση στους γιατρούς!
Κανείς δε μλάει για την "κονόμα", όπως την αποκαλείτε. Εδώ μιλάμε για την επιβίωσή μας. Κάθε ιδιωτικό ιατρείο είναι μία επιχείρηση, με τα ενοίκιά του, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τις έκτακτες εισφορές και, αναλόγως της ειδικότητας, τον εξοπλισμό του. Αυτή η επιχείρηση λοιπόν, εκτός του κοινωνικού της έργου, πρέπει να επιβιώσει, να καλύψει αυτά τα έξοδα και να έχει και το απαραίτητο κέρδος για να μπορέσει ο γιατρός να ζησει και την οικογένειά του και να καλύψει και τα ενοίκια-λογαριασμούς και του σπιτιού του.
Καλό και άγιο το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία και με τις κρατήσεις που μας γίνονται από τα ασφαλιστικά μας ταμεία σε όλους τους έλληνες ανεξαιρέτως και χωρίς δικαίωμα επιλογής, είναι δικαίωμα μας να το απαιτούμε. Αυτό τι σημαίνει όμως για τους παρόχους αυτού του αγαθού? Ότι πρέπει να εξαθλιωθούν επειδή η ιατρική είναι λειτούργημα?
Με συγχωρείς, συνάδελφε, αλλά θα παρέχω τις υπηρεσίες μου και θα στέκομαι δίπλα στους ασθενείς μου με μεγαλύτερη αφοσίωση αν δε με κυνηγάει η τράπεζα να μου πάρει τον εξοπλισμό και ο ιδιοκτήτης σπιτιού και ιατρείου για να μου κάνει έξωση. Αυτά όμως μάλλον είναι ψιλά γράμματα...
Zachariadis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜόνο η στοματική υγεία των Ελλήνων είναι χάλια? Νομίζω ότι και το ποσοστό των Ελλήνων που αδιαφορούν για τη σωματική τους υγεία ή και για την ψυχική τους υγεία δεν είναι μικρότερο παρά την εύκολη πρόσβαση στους γιατρούς!
Κανείς δε μλάει για την "κονόμα", όπως την αποκαλείτε. Εδώ μιλάμε για την επιβίωσή μας. Κάθε ιδιωτικό ιατρείο είναι μία επιχείρηση, με τα ενοίκιά του, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τις έκτακτες εισφορές και, αναλόγως της ειδικότητας, τον εξοπλισμό του. Αυτή η επιχείρηση λοιπόν, εκτός του κοινωνικού της έργου, πρέπει να επιβιώσει, να καλύψει αυτά τα έξοδα και να έχει και το απαραίτητο κέρδος για να μπορέσει ο γιατρός να ζησει και την οικογένειά του και να καλύψει και τα ενοίκια-λογαριασμούς και του σπιτιού του.
Καλό και άγιο το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία και με τις κρατήσεις που μας γίνονται από τα ασφαλιστικά μας ταμεία σε όλους τους έλληνες ανεξαιρέτως και χωρίς δικαίωμα επιλογής, είναι δικαίωμα μας να το απαιτούμε. Αυτό τι σημαίνει όμως για τους παρόχους αυτού του αγαθού? Ότι πρέπει να εξαθλιωθούν επειδή η ιατρική είναι λειτούργημα?
Με συγχωρείς, συνάδελφε, αλλά θα παρέχω τις υπηρεσίες μου και θα στέκομαι δίπλα στους ασθενείς μου με μεγαλύτερη αφοσίωση αν δε με κυνηγάει η τράπεζα να μου πάρει τον εξοπλισμό και ο ιδιοκτήτης σπιτιού και ιατρείου για να μου κάνει έξωση. Αυτά όμως μάλλον είναι ψιλά γράμματα...
--- Τέλος παράθεσης ---
Έκανα κλικ στο "συμφωνώ" αλλα δεν μου "φτάνει"....
Πρέπει και να το φωνάξω : ΣΥΜΦΩΝΩ 100% .
Δημήτρης Μακρέας:
-Αν ψάχνεις να βρεις ποιος υποστηρίζει με τη στάση του την εξαθλίωση του ιατρικού κόσμου, ψάξε στους κλακαδόρους του Λοβέρδου και του Μόσιαλου.
Προσωπικά είχα τεράστιες ενστάσεις εξαρχής. Ο ΕΟΠΥ μας προέκυψε ΠΙΠΑ και όλο αυτό το διάστημα και σε αυτό το φόρουμ δεν υπήρχε καμία συζήτηση για την ΠΦΥ.
Οι περισσότεροι το μόνο που κοίταζαν ήταν το πως θα βολευτούν. Θυμίζω λοιπόν τι έλεγα αρκετό καιρό πριν το φιάσκο του ΕΟΠΥ.
Εγγραφή ή Είσοδος
-Εξαθλιωμένοι πολίτες- ασθενείς , συρικνωση του κοινωνικού δικαιώματος στην υγεία, σημαίνει εξαθλίωση και των γατρών, τουλάχιστον σημαντικής μερίδας τους.
Ο βιοπορισμός είναι ιερός, μόνο στην περίπτωση μας φαίνεται ότι ο βιοπορισμός μας θαεξαρτάται από την ολοένα αυξανόμενη άμεση δαπάνη των ασθενών.
Και αυτό είναι μια στροφή. Μην ξεχνάμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία που θα φορτοθούν και τους έφεδρους καταρρέουν.
Επομένως το ερώτημα είναι αμίληκτο. Θέλουμε ένα σύστημα υγείας (οποιοδήποτε) που θα αφορά μόνο όσους έχουν να πληρώσουν? Ποιος θα είναι ο ρόλολς μας σε αυτή την περίπτωση?
Τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει για να το αποτρέψουμε (αν φυσικά κάτι τέτοιο μας ενδιαφέρει!) ?
-Οι ιδιώτες δεν είσαστε οι μόνοι που αγωνιάτε για την επιβίωσή σας. Όσοι επιμένουμε στο ΕΣΥμε εντιμότητα, χωρίς παράπλευρες αποδοχές, έχουμε υποστεί μια δραματική μείωση των αποδοχών , που αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη. Η γυναίκα μου είναι και επισήμως από σήμερα άνεργη. Τι σημαίνει, ότι έχω δικαίωμα να γίνω χειρότερος γιατρός? ότι η στάση μου απέναντι στους ανθρώπους που παρακολουθώ θα πρέπει να γίνει χειρότερη?
Και μια που μιλάμε για ΠΦΥ γιατί το πρόταγμα είναι ο ΕΟΠΥ-ΠΙΠΑ και όχι αυτό?
Εγγραφή ή Είσοδος
Η κάτι άλλο , που εν πάσει περιπτώσει να έχει κάποια σχέση με την ΠΦΥ...
Gatekeeper:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜόνο η στοματική υγεία των Ελλήνων είναι χάλια? Νομίζω ότι και το ποσοστό των Ελλήνων που αδιαφορούν για τη σωματική τους υγεία ή και για την ψυχική τους υγεία δεν είναι μικρότερο παρά την εύκολη πρόσβαση στους γιατρούς!
Κανείς δε μλάει για την "κονόμα", όπως την αποκαλείτε. Εδώ μιλάμε για την επιβίωσή μας. Κάθε ιδιωτικό ιατρείο είναι μία επιχείρηση, με τα ενοίκιά του, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τις έκτακτες εισφορές και, αναλόγως της ειδικότητας, .....
--- Τέλος παράθεσης ---
Συνάδελφε ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΛΕΙΝΕΙ... Ετσι απλά.... μην ζητάς από το κράτος να στηρίξει "προβληματικές" επιχειρήσεις.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφε ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΛΕΙΝΕΙ... Ετσι απλά.... μην ζητάς από το κράτος να στηρίξει "προβληματικές" επιχειρήσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έτσι ακριβώς είναι σε καθεστώς πλήρους ιδιωτικοποιημένης υγείας.
Να δούμε βέβαια τότε τη βάση της ΠΦΥ μας, τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ/ΠΙ ποιος θα τα σώσει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση