Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (387/493) > >>

md:
Eπισης δεν προκυπτει αν η συμβαση ειναι απαραιτητη για να εκκαθαριστει το 10% η για να εκκαθαριστι το 90%απο εδω και στο εξης!

Πετράκης Νϊκος:
Λίγο εκτός θέματος από τις πρόσφατες συζητήσεις για τις ΙΕΕ...

Σχετικά με τις 400 επισκέψεις που επιβάλανε τον Δεκέμβριο, γνωρίζει κανείς σχετικά τι ποσό θα πρέπει να κοπεί στο τιμολόγιο? Μου είπαν από τον ΕΟΠΥΥ τοπικά ότι αυτά που διεκδικώ πρέπει να κόψω, αλλά δεν έχουνε κάποια έγγραφη απάντηση περί του θέματος. Τους είχαμε στείλει και έγγραφο με αυτή την ερώτηση αλλά καμία απάντηση και σε 10 μέρες, βάση την σύμβαση πρέπει να έχω κόψει το τιμολόγιο.

Δ. Κουναλάκης:
Τιμολόγιο από ελεύθερο επαγγελματία προς ΝΠΔΔ κόβεται κατά την πληρωμή και στο ποσό της πληρωμής (εντάλματος) . Αυτά ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Το τι πιστεύει ο ΕΟΠΥΥ ουδεμία σημασία έχει.
Πριν ένα χρόνο είχε κυκλοφορήσει μια "ανακοίνωση" του ΕΟΠΥΥ που έλεγε ότι το τιμολόγιο κόβεται στο ποσό του αιτούμενου ποσού. Φυσικά δεν την υπόγραφε κανένας και κανένας αρμόδιος υπάλληλος δεν ήταν στα στοιχεία της ανακοίνωσης όπως ορίζει ο νόμος. Σε έγγραφη ερώτηση μου στον ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση της νομοθεσίας ουδέποτε πήρα απάντηση. Και από τον τοπικό ΕΟΠΥΥ ακόμη ψάχνουν ποιος είναι αρμόδιος....
Αν βρείτε πείτε μου γιατί η εφορία σε καταγγελίες θέλει ονόματα. Και τον ΕΟΠΥΥ, οι εφοριακοί τον "συμπαθούν" ιδιαίτερα....
Σχετικά με τις ελεγκτικές εταιρίες ξέρω ότι σίγουρα απαιτείται για όλα πλην των επισκέψεων. Αλλά ουδείς είναι σίγουρος καθώς οι "ελεγκτικές εταιρίες" αρνούνται μέχρι στιγμής να κάνουν "ιατρικό" ή οποιουδήποτε άλλου είδους έλεγχο, πλην του λογιστικού ελέγχου.... Και εκεί έχουν λίγο μπλοκάρει τα πράγματα....
Είναι και η εποχή που ο ΕΟΠΥΥ θέλει να βγάλει σε διαθεσιμότητα και τους ελεγκτές του και να μείνει τυφλός αγοραστής....

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤιμολόγιο από ελεύθερο επαγγελματία προς ΝΠΔΔ κόβεται κατά την πληρωμή και στο ποσό της πληρωμής (εντάλματος) . Αυτά ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Το τι πιστεύει ο ΕΟΠΥΥ ουδεμία σημασία έχει.
......
Σχετικά με τις ελεγκτικές εταιρίες ξέρω ότι σίγουρα απαιτείται για όλα πλην των επισκέψεων.
....
Είναι και η εποχή που ο ΕΟΠΥΥ θέλει να βγάλει σε διαθεσιμότητα και τους ελεγκτές του και να μείνει τυφλός αγοραστής....

--- Τέλος παράθεσης ---
   1) Χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, θα ήθελα να ρωτήσω εσείς προσωπικά τι κάνετε. Κόβετε το τιμολόγιο με την κατάθεση των επισκέψεων ή με την ενταλματοποίηση; Και σε όλο το ποσό ή στο 90%;  Για να απαντήσω για τον εαυτό μου, προσωπικά κόβω τιμολόγιο με την κατάθεση των επισκέψεων (πολύ πριν πληρωθώ) και στο 90% του αιτούμενου ποσού (γράφοντας στο τιμολόγιο ότι υπολείπεται εξόφληση άλλου 10% - δεν θα βοηθήσει σε δικαστήριο αλλά ...κουβέντα να γίνεται). Για τις 400 επισκέψεις θα έκανα το ίδιο (θα "έκοβα" τιμολόγιο 3600 ευρά αλλά δεν πέρασα τις 200 τον Δεκέμβριο...).
   2) Για τις επισκέψεις δλδ πιστεύετεότι θα τις αποπληρωθούμε (το υπόλοιπο 10%) χωρίς έλεγχο; Ή με κάποιο άλλο τρόπο; Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω πάντως. Οι ελεγκτικές εταιρίες διψάν για easy money...
   3) Πολύ σωστή παρατήρηση...

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1) Χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, θα ήθελα να ρωτήσω εσείς προσωπικά τι κάνετε. Κόβετε το τιμολόγιο με την κατάθεση των επισκέψεων ή με την ενταλματοποίηση; Και σε όλο το ποσό ή στο 90%;  
--- Τέλος παράθεσης ---

Κόβω το 90% όταν με ειδοποιήσουν ότι θα πληρωθώ. Αυτό λέει ο νόμος αυτό κάνω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση