Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
Δ. Κουναλάκης:
Εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να δεχτώ την ανικανότητα των ταγών μας.
Το τιμολόγιο είναι έγγραφο της εφορίας και εκδίδεται από τον αμοιβόμενο. Ανήκει στην εφορία. Ο νόμος δεν ορίζει πουθενά ότι το δημόσιο ή τα ΝΠΔΔ θα ορίζουν πότε θα εκδοθεί το τιμολόγιο.
Εσείς όταν πάτε να ψωνίσετε αποφασίζετε εσείς πότε θα σας κόψει απόδειξη ο καταστηματάρχης ή η εφορία ορίζει πότε αυτό θα γίνει;
Να ασχοληθούν οι του ΕΟΠΥΥ να μάθουν καταρχήν ότι ακόμη και ένα υπηρεσιακό έγγραφο φέρει υπογραφή και έχει υπογράφοντα. Να μάθουν ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ΝΠΔΔ και όχι περιοδεύων θίασος να κυκλοφορεί χαρτιά που τελειώνουν με "Εκ της διευθύνσεως". Και κατόπιν να κάνουν την δουλειά τους. Δηλαδή την οριστικοποίηση και τον έλεγχο. Ώστε να κόβεται εντός του φορολογικού έτους κάθε τιμολόγιο και να μην χρειάζεται ο νόμος εξαιρέσεις για ανίκανα ΝΠΔΔ. Και να μην ξεχνούν ότι χρωστούν το 10% για πάνω από 3 χρόνια.
Και οι ταγοί μας εάν δεν καταλαβαίνουν και πολλά, να πάνε να δούνε κανένα άρρωστο καλύτερα.
ΥΓ. Επίκειται ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ. Όποιος από τον ΕΟΠΥΥ με διαβάζει να σκεφτεί μόνο τι τον περιμένει.
pzogr:
Πήγα σήμερα στον ΕΟΠΥΥ για κατάθεση επισκέψεων και μου ζήτησαν για τον Απρίλιο πλήρες τιμολόγιο (2000). Αυτό που διασταύρωσα κι από 2ο λογιστή (του ΙΣΑ) είναι ότι τα τιμολόγια πρέπει να εκδοθούν όλα εντός του έτους παροχής της υπηρεσίας (κι όχι πληρωμής) όπως σαφώς - νομίζω - ορίζεται στο ΦΕΚ (ν.4308/2014). Τα ποσά μου είπαν και οι 2 ότι είναι τα πλήρη κι όχι το 90%. Η μόνη ευελιξία που υπάρχει είναι ότι μπορούν να εκδοθούν μέχρι το τέλος του έτους, επειδή ο ΕΟΠΥΥ είναι ΝΠΔΔ. Αν κάποιος μπορεί με παραπομπή σε κάτι γραπτό να δώσει άλλη ερμηνεία θα ήθελα πολύ να τη διαβάσω. Από το γνωστό ΦΕΚ δυστυχώς αυτό δεν προκύπτει...
Δ. Κουναλάκης:
Πήγα σήμερα και έκοψα τιμολόγια κανονικά με το 90% του αιτούμενου ποσού.
Παραπάνω έχω κάνει ανάλυση πως προκύπτει. Σαφώς και κάποιος που έχει τελειώσει απλά ένα ΤΕΙ λογιστικής δεν μπορεί να το καταλάβει. Φαντάζομαι ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και για κάποιον που δεν το έχει τελειώσει ούτε αυτό.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν.4308/άρθρο 11 (ΦΕΚ 251/24.4.2014)
Θωμάς Ορφανίδης
Λαμβάνοντας υπόψιν τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, αν κάποιος φτάνει το πλαφόν επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ 12 μήνες το χρόνο τότε το εισόδημα που πρέπει να δηλώσει είναι 24000 ευρώ.
Αν ο ΕΟΠΥΥ πληρώσει τους 6 μήνες κατά το τρέχον έτος, τότε θα εισπραχθούν
6 Χ 2000 Χ 90% = 10800 ευρώ. (φυσικά τα καθαρά είναι πολύ λιγότερα, είναι περίπου 8500)
Ο φόρος που θα έχει αποδοθεί είναι 20% Χ 10800= 2160 ευρώ,
ενώ ο φόρος που θα κληθούν οι ιατροί να πληρώσουν είναι 29% και 1-2 % αλληλεγγύη, αρα 24000 Χ 30%= 7200 (στην καλύτερη εκδοχή).
Αν βάλουμε και την προκαταβολή φόρου στο 75% τότε σημαίνει ακόμα 7200 Χ 75%= 5400.
Σύνολο λοιπόν 5400 + 7200 = 12600.
Αφαιρώντας τον φόρο που έχει παρακρατηθεί τότε μας μένει 12600 - 2160 = 10440 ευρώ.
Αν η έκδοση των τιμολογίων γινόταν όπως μέχρι τώρα, τότε ο φόρος που θα μας αναλογούσε είναι
10800 Χ 30% = 3240 και η προκαταβολή 3240 Χ 75%= 2430,
σύνολο 3240+2430= 5670.
Μείον την παρακράτηση θα πληρώναμε λοιπόν 5670-2160= 3510
Ιδού λοιπόν η διαφορά που καλούμαστε να πληρώσουμε με το παραπάνω σενάριο 10440-3510= 6930 ευρώ !!!
Το πρωτότυπο δε της ιστορίας είναι πως για 10800 (8500 καθαρά) εισπραχθέντα ο φόρος που θα βγει είναι 10440 !!!!!
Τα παραπάνω νούμερα αφορούν μόνο επισκέψεις. Αν υπάρχουν και ιατρικές πράξεις (με clawback + rebate + φοροκαταιγίδα), τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα...
Argirios Argiriou:
Σχόλιο συναδέλφου από τις 08/09/2015 στην ομάδα Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στο facebook:
Πρεπει να κάνουμε κάτι ομαδικά για την νέα οδηγία που λέει να καταθέτουμε τα τιμολόγια στο 100% μαζί με τα παραστατικά.
Αισθάνομαι να γράφω στο κούτελο Μ@λ@κ@ς...
Δεν είναι δυνατό να μας ζητάνε να φορολογούμαστε στο 100% ενώ εδώ και σχεδόν 4 χρόνια πληρώνουν το 90%.
Με τις καθυστερήσεις που επίσης φτάνουν σχεδόν στο εξάμηνο, θα πρεπει να φορολογηθούμε στο μισό εισόδημα που δεν έχουμε πάρει και να πληρώσουμε και την προκαταβολή του φόρου.
Δεν έχω σκοπό να το περάσω έτσι απλά αυτό...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση